Αντίθετα με τα όσα κατέθεσε σε βάρος του σκηνοθέτη η Κατερίνα Διδασκάλου,η οποία δέχτηκε σεξουαλική επίθεση, στο πλευρό του κατηγορούμενου στάθηκε η Μαρία Τζομπανάκη

Εκ διαμέτρου αντίθετες καταθέσεις ακούστηκαν σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για τον πρώην σκηνοθέτη της σειράς «Σασμός» Κώστα Κωστόπουλο, που δικάζεται κατηγορούμενος για βιασμό της ηθοποιού Έλενας Αθανασοπούλου, το 2010.

Από τη μια η Κατερίνα Διδασκάλου που μίλησε για την απίστευτα άσεμνη και απρεπή συμπεριφορά του κατηγορούμενου στα γυρίσματα της σειράς «Ερωτας» και από την άλλη η Μαρία Τζομπανάκη, που ήταν υποστηρικτική λέγοντας ότι «τον γνωρίζω 25 χρόνια έχουμε συνεργαστεί, είχαμε εξαιρετική συνεργασία. Ποτέ δεν είχε αφήσει καμία υπόνοια. Μου είχε κάνει εντύπωση το πόσο ασχολούνταν με τους συνάδελφους, στα γυρίσματα ήταν δίπλα σαν πατέρας τους»

Η Κατερίνα Διδασκάλου στην κατάθεση της αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στην σεξουαλική παρενόχληση – επίθεση που δέχτηκε από τον Κώστα Κωστόπουλο, τον οποίο μπορεί να μην κατήγγειλε τότε στη Δικαιοσύνη, το είχε όμως αναφέρει στο ΣΕΗ.

Η κυρία Διδασκάλου, κατέθεσε πως γνώρισε τον κατηγορούμενο στη σειρά «Έρωτας» και την καταγγέλλουσα Έλενα Αθανασοπούλου όταν της τηλεφώνησε, λέγοντάς της ότι χρειάζεται την κατάθεσή της μετά την αναφορά που είχε κάνει κατά του σκηνοθέτη στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Πρόεδρος: Ήσασταν αυτόπτης μάρτυρας για το περιστατικό που καταθέτει η κ. Αθανασοπούλου σε βάρος του κ. κατηγορούμενου;
Διδασκάλου: Όχι, αλλά είμαι στη δυσάρεστη θέση να σας πω ότι την κοπέλα την πίστεψα. Μου είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο με τον κ. Κωστόπουλο όταν κάναμε τον «Έρωτα».

Πρόεδρος: Τι σας συνέβη;
Διδασκάλου: Ήμουν στο καμαρίνι μου και μπήκε μέσα. Μου είπε με καυλ@@@@@@ς και αυνανίζονταν μπροστά μου. Ήρθε πάνω μου…εγώ ήμουν με το σουτιέν – στα γυρίσματα τρέχεις να αλλάξεις. Ο τελευταίος άνθρωπος που περίμενα να μπει στο καμαρίνι ήταν ο σκηνοθέτης. Η θέση του ήταν στο κοντρόλ. Τον απώθησα προσπάθησε να διεισδύσει. Εκείνη τη στιγμή παραλύεις, δεν το πιστεύεις ότι το ζεις. Δεν είναι εύκολο να μιλήσεις για αυτό, αισθάνεσαι ντροπή αρχίζεις να αναρωτιέσαι μήπως εσύ φταις σε κάτι. Φώναζα του έλεγα είναι απέξω κόσμος και μου έλεγε «σσσσς…». Τελοσπάντων μετά έφυγε για αυτό πιστεύω αυτό που είπε η κοπέλα
Πρόεδρος: Το καταγγείλατε;
Διδασκάλου: Είπα στο ΣΕΗ ότι αυτό είναι κατάχρηση εξουσίας και ότι τέτοιοι άνθρωποι πρέπει να εκλείψουν από το χώρο. Είναι ντροπή για τα νέα παιδιά που πάνε να κάνουν τη δουλειά τους τραβάνε αυτά που τραβάνε.
Πρόεδρο: Γιατί δεν τον καταγγείλατε
Διδασκάλου: Τότε είχα τα τρία παιδιά ήταν πολύ μικρά, ήμουν με το σύντροφό μου, καμιά φορά όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο νιώθεις για λάθους λόγους ένοχος ο ίδιος. Ναι τότε δεν το είπα. Το ανέφερε αργότερα στο ΣΕΗ και η κ. Αθανασοπούλου βρήκε την καταγγελία μου στο ΣΕΗ.
Πρόεδρος: Έχετε ακούσει άλλα περιστατικά για εκείνον;
Διδασκάλου: Ναι έχω ακούσει για την κυρία Γιαννάτου και από άλλους όμως ανθρώπους που λέγανε ότι ήταν δυσάρεστος άνθρωπος.
Πρόεδρος: Έχετε ακούσει να κάνει σχόλια ο ίδιος σε άλλους;
Διδασκάλου: Έκανε χοντρά σχόλια γενικά. Σε εμένα όμως δεν είχε κάνει και για αυτό δεν περίμεναν αυτή τη συμπεριφορά είχε γνωρίσει τη γυναίκα του τα παιδάκια του.

Καταπέλτης για τη συμπεριφορά του σκηνοθέτη και η ηθοποιός Μαρκέλλα Γιαννάτου

Όπως είπε η Μαρκέλλα Γιαννάτου:΅«Έχω προσωπική εμπειρία με τον κ. Κωστοπουλο. Το 2005 δουλεύαμε στη σειρά «Έρωτας». Ήμουν πολύ μικρή. Είχε έντονο σεξιστικό χαρακτήρα και σε ένα γύρισμα έπρεπε να μετακινηθώ και αντί νου μου το πει μου έπιασε τα οπίσθια», είπε η μάρτυρας, η οποία στη συνέχεια δέχθηκε ερωτήσεις στη συνέχεια από την έδρα.

Πρόεδρος: Ήταν απλό σπρώξιμο, ή κατέτεινε και στη δική του διέγερση;

Μάρτυρας: Ήταν ξεκάθαρα σεξουαλικό, το κατάλαβα ως γυναίκα, αντέδρασα έντονα, του φώναξα. Μου απάντησε «πως κάνεις έτσι; ένα πατρικό χάδι ήταν». Ο πατέρας μου όμως δεν μου έχει πιάσει τα οπίσθια ποτέ.

Πρόεδρος: Όταν ακούσατε τα καταγγελλόμενα της κ. Αθανασοπούλου πως νιώσατε;

Μάρτυρας: Ένιωσα πως δεν είναι κάτι περίεργο, ότι δεν πέφτω από τα σύννεφα. Αισθάνθηκα την υποχρέωση να μιλήσω.

Εισαγγελέας: Αυτό τον κάνει εν δυνάμει βιαστή;

Μάρτυρας: Δεν είπα αυτό. Ήταν θωπεία. Όταν με ακούμπησε ένιωσα βιασμένη.

Εισαγγελέας: Σας πρότεινε να συναντηθείτε κάπου μόνοι σας;

Μάρτυρας: Όχι αλλά έχω ακούσει για συμπεριφορές του τέτοιες και για την κ. Διδισκάλου.

Πολιτική Αγωγή: Έχετε ακούσει περιστατικά άλλα παρενόχλησης;

Μάρτυρας: Ναι για άλλα δυο εκτός της κ. Δικασκάλου

ΠΑ: Ξέρετε αν η κ. Διδασκάλου είχε δεσμό με τον κατηγορούμενο;

Μάρτυρας: Το θεωρώ απίθανο, ήταν ερωτευμένη με το σύντροφό της και εκείνος είχε σχέση με μια άλλη συνάδελφό μας.

Η κ. Γιαννάτου κατέθεσε πως δεν γνώριζε την Αθανασοπούλου από πριν. «Την είδα πρώτη φορά τη πρώτη μέρα του δικαστηρίου», είπε.

ΠΑ: Πως ήρθε σε επαφή μαζί σας;

Μάρτυρας: Θεωρώ ότι θα είχε ακούσει για το περιστατικό μου έγινε σε δημόσιο χώρο. Μετά μιλήσαμε μέσω Instragram. «Έχω ακούσει και στη Κύπρο για ένα μικρό κορίτσι και μάλιστα τότε είχα δεχθεί ένα τηλεφώνημα από τον κ. Κωστόπουλο που οριακά με
είχε απειλήσει να μη μιλήσω για τα θέμα τα δικό μου. Είχα πάλι ταραχτεί. Είχαμε να μιλήσουμε 10 χρόνια.

Η κατάθεση της Μαρίας Τζομπανάκη

Νωρίτερα, στο βήμα του μάρτυρα είχε ανέβει και είχε καταθέσει η Μαρία Τζομπανάκη. Η ηθοποιός ανέφερε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή της: «Έμαθα για το γεγονός (για την καταγγελία Αθανασοπούλου) από τον κ. Κωστόπουλο ήταν κατάπληκτος γιατί δεν υπήρχε κάτι τέτοιο, είναι πολύ σοβαρή κατηγορία και έγινε εν μέσω γυρισμάτων».

Πρόεδρος: Τον έχετε ικανό για κάτι τέτοιο;
Τζομπανάκη: Ποτέ, τον γνωρίζω 25 χρόνια έχουμε συνεργαστεί, είχαμε εξαιρετική συνεργασία. Ποτέ δεν είχε αφήσει καμία υπόνοια. Μου είχε κάνει εντύπωση το πόσο ασχολούνταν με τους συνάδελφο, στα γυρίσματα ήταν δίπλα σαν πατέρας τους. Η εντύπωση που είχα εγώ ήταν ότι είναι πολύ καλός στη δουλειά του και σαν άντρας δεν είχε δώσει ποτέ το δικαίωμα.
Πρόεδρος: Εκμεταλλεύονταν τη θέση του για να έχει σχέση με νεαρές κοπέλες; Είχατε δει κάτι;
Τζομπανάκη: Δεν θέλω να μιλήσω εναντίον μιας γυναίκας που δεν γνωρίζω, ούτε τι έχει περάσει, δεν ανακατεύομαι στη ζωή των άλλων. Εγώ ήρθα να μιλήσω μόνο για τον Κωστόπουλο.
Πρόεδρος: Τι κίνητρο υπάρχει να καταγγείλει μια κοπέλα έναν άνθρωπο έτσι;
Τζομπανάκη: Θα σας πω για μένα – και υπήρξα και νέα και όμορφη και περιζήτητη. Εγώ δεν είχα ποτέ στη ζωή μου κάτι τέτοιο. Σέβομαι τις κυρίες αλλά σέβομαι και αυτόν τον άνθρωπο.

Συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας: Αν σας έλεγα για τις περιπέτειες του κ. Κωστόπουλου;
Τζομπανάκη: Ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει κουμάντο στο κρεβάτι του.
Συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας: Αυτή είναι η ηθική σας προσέγγιση στη ζωή…
Τζομπανάκη: Το ποια είμαι και το ποια είναι η κοινωνική μου ταυτότητα φαίνεται από το παιδί μου. Σε εσάς μιλάω! Εμείς στην Κρήτη λέμε «στο αδύναμο άλογο κολλάνε η αλογόμυγες».

«Είναι οξύμωρο να βγαίνεις με τον βιαστή σου», λέει η Ιρένε Τροστ

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η κατάθεση της τραγουδίστριας Ιρένε Τροστ, η οποία ανέφερε πως ήταν μαθήτρια του κατηγορούμενου και εκείνος της είχε μιλήσει για την καταγγελία που είχε κάνει σε βάρος του για βιασμό η Έλενα Αθανασόπούλου.

«Την κυρία Αθανασοπουλου τη γνώρισα ένα βράδυ μετά το θέατρο. Σαν γυναίκα θα μιλήσω, όταν κάποιος σε έχει βιάσει ένα χρόνο πριν είναι οξύμωρο να βγαίνεις με το βιαστή σου» είπε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή της η κ. Τροστ η οποία μάλιστα ρωτήθηκε και για φωτογραφίες που δείχνουν την καταγγέλλουσα και τον κατηγορούμενο σε χαλαρή διάθεση σε κέντρο διασκέδαση (μετά το καταγγελλόμενο περιστατικό του βιασμού).

«Ήταν πολύ φιλική η συμπεριφορά μεταξύ τους. Σαν να ήμασταν μια μεγάλη παρέα, αν υπήρχε κάτι άσχημο θα τον θυμόμουν. Την κυρία Αθανασοπούλου μου τη σύστησε ο κ. Κωστόπουλος ως μια φίλη του στο Villa Mercedes», είπε η τραγουδίστρια για αυτές τις φωτογραφίες.

Εισαγγελέας: Στη συνέχεια της νύχτας έμειναν μακριά ο ένας παρόν άλλο;
Τροστ: Όχι ήμασταν όλοι κοντά. Ήταν ένα φιλικό και χαλαρό κλίμα.
Εισαγγελέας: Ο κατηγορούμενος ασχολήθηκε ποτέ μαζί σας; Νιώσατε να σας φλερτάρει;
Τροστ: Ποτέ. Αυτή είναι η προσωπική μου εμπειρία. Δεν πιστεύω ότι ο κ. Κωστόπουλος λέει ψέματα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook