Eurovision 2026: Στη Βιέννη ο διαγωνισμός για τα 70 χρόνια
Θα είναι η τρίτη φορά που η Βιέννη θα φιλοξενήσει το μουσικό διαγωνισμό μετά το 1967 και το 2015.
Ανακοινώθηκε σήμερα ότι η Βιέννη θα είναι η πόλη που θα φιλοξενήσει τον 70ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2026, τη μεγαλύτερη ζωντανή τηλεοπτική μουσική εκδήλωση στον κόσμο.
Θα είναι η τρίτη φορά που η Βιέννη θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό, μετά το 1967 και το 2015.
Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Αυστρίας ORF ανακοίνωσε την είδηση, ενώ ο τελικός έχει οριστεί για τις 16 Μαΐου στη Wiener Stadthalle – τη μεγαλύτερη κλειστή αρένα της Αυστρίας.
“Μετά από ενδελεχή εξέταση και με βάση την ομόφωνη αξιολόγηση της κριτικής επιτροπής, το ORF κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η υποψηφιότητα της Βιέννης είναι η πιο ελκυστική όχι μόνο από άποψη υποδομών και υλικοτεχνικής υποδομής, αλλά και από οικονομική άποψη”, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ORF Roland Weißmann.
“Ως δήμαρχος της Βιέννης, είμαι φυσικά ευτυχής που η Βιέννη επικράτησε και θα εκπροσωπήσει και πάλι την Αυστρία το επόμενο έτος. Είμαι πεπεισμένος ότι θα έχουμε έναν υπέροχο Μάιο μαζί”, έγραψε ο δήμαρχος Michael Ludwig στο X. Προηγουμένως είχε δηλώσει ότι “κάνουν ό,τι μπορούν για να φέρουν τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2026 στη Βιέννη, το μέρος που ο JJ αποκαλεί σπίτι του. Η πόλη μας είναι έτοιμη να υποδεχτεί την Ευρώπη με ανοιχτές αγκάλες”.
The @Eurovision Song Contest is coming to Vienna! We in Vienna can take pride in the fact that the European Broadcasting Union and @ORF have chosen our city as the most suitable venue for one of the world’s biggest events. https://t.co/9jHhQK7l1x
— Michael Ludwig (@BgmLudwig) August 20, 2025
Ο τελευταίος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision πραγματοποιήθηκε στη Βασιλεία αυτό το Σπινγκ και τον παρακολούθησαν 166 εκατομμύρια τηλεθεατές σε 37 χώρες. Τον κέρδισε ο Αυστριακός τραγουδιστής JJ με το τραγούδι του “Wasted Love” – ένα οπερατικό και techo-infused banger που ήταν ένα από τα φαβορί μας για να κερδίσει τον διαγωνισμό.
Ο JJ, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Johannes Pietsch, έγινε ο τρίτος νικητής της Eurovision στην Αυστρία, μετά την Conchita Wurst το 2014 και τον Udo Jürgens το 1966.
Ο τελικός της Eurovision θα πραγματοποιηθεί στις 16 Μαΐου μετά τους ημιτελικούς στις 12 και 14 Μαΐου 2026.
Ολες οι Ειδήσεις
- «ΗΛΕΚΤΡΑ» στην ΕΡΤ1: Μη χάσετε το συγκλονιστικό τέλος της αγαπημένης σειράς – Από Δευτέρα 15 έως και Τετάρτη 17.06.2026
- «Μπλε ώρες»: Το 4ο teaser με Β. Παναγοπούλου, Ε. Πιερίδου – Μια δυνατή ιστορία έρχεται στον ΣΚΑΪ
- LINGO με τον Νίκο Μουτσινά – Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 18:25 – Δείτε απόσπασμα της εκπομπής
- Πρώτη η ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ σε τηλεθέαση το Σάββατο 13 Ιουνίου – Μέσο μερίδιο τηλεθέασης που ξεπέρασε το 41% έκανε ο τελικός μπάσκετ Ολυμπιακού –Παναθηναϊκού
- Πανικός με τραυματισμό 9χρονου παιδιού στο 29ο Autotest Ηπειρωτικό Ράλλυ – Αγωνιστικό εξετράπη της πορείας του
- «Πάμε μια βόλτα;»: Καλεσμένος ο Γιάννης Ξανθούλης – Κυριακή 14 Ιουνίου στις 17:20 – Δείτε το τρέϊλερ
- Δολοφονία στα Εξάρχεια: Τούρκος το θύμα, εξετάζεται ξεκαθάρισμα λογαριασμών – Χάτσικο με το σκύλο του που έμεινε δίπλα στη σορό
- Σοκαριστικό βίντεο από την Βραζιλία: 21χρονη πήγε για ελεύθερη πτώση και την έριξαν από γέφυρα 40 μέτρων χωρίς σχοινί ασφαλείας
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook