Δημήτρης Φιλιππίδης: Ήμουν 23 ετών όταν έγινε αυτό με τον πατέρα μου, αυτό ζω εδώ και πέντε χρόνια (βίντεο)
Μιλά πρώτη φορά για τον Πέτρο Φιλιππίδη. Απογοητεύτηκα από ανθρώπους που ήταν δίπλα μου και έφυγαν, ανέφερε ο γιος του ηθοποιού
Ως μία τρομακτική περίοδο της ζωής του, περιέγραψε ο Δημήτρης Φιλιππίδης την περίοδο, που ο πατέρας του, Πέτρος Φιλιππίδης προφυλακίστηκε.
Ο ηθοποιός παραχώρησε συνέντευξη στο vidcast Bedtime Stories, απόσπασμα της οποίας προβλήθηκε την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου στο «Breakfast@Star», και μίλησε μεταξύ άλλων για το διάστημα, που ο πατέρας του κατηγορήθηκε στο πλαίσιο του Metoo για δύο απόπειρες βιασμού και έναν βιασμό. Το 2021, ο ηθοποιός κρίθηκε προφυλακιστέος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.
Ο Δημήτρης Φιλιππίδης, αναφέρθηκε στη σύγκριση με τον πατέρα του, στη φυλάκισή του για βιασμό και απόπειρες βιασμού, καθώς και στο γεγονός ότι άνθρωποι που ήταν στο περιβάλλον του απομακρύνθηκαν.
Για τη σύγκριση με τον πατέρα του, ο Δημήτρης Φιλιππίδης είπε: «Τι να με τρομάξει; Το θεωρώ πολύ φυσιολογικό. Με εκνευρίζει λίγο το γεγονός ότι σ’ αυτά τα πράγματα, ξέρεις, κάνουμε τους σοκαρισμένους, ότι… το ξέρεις ότι θα σε συγκρίνουν με τον μπαμπά σου. Γιατί, δηλαδή, αν ήμουν υδραυλικός ή αν ήμουν μηχανικός αυτοκινήτων ή αν ήμουν ψυκτικός και ήμουν ο γιος του τάδε ψυκτικού, δεν θα με συνέκριναν με τον πατέρα μου;».
Αναφορικά με τη φυλάκιση του πατέρα του, ο Δημήτρης Φιλιππίδης εξομολογήθηκε: «Στην αρχή ήταν πολύ τρομακτικό. Πάρα πολύ. Στην πολύ αρχή. Φυλακές, όλα αυτά, μπαίνει στην καθημερινότητά σου αυτό. Στην αρχή μπορεί να σε τρομάζει πάρα πολύ. Απογοητεύτηκα από ανθρώπους που ήταν δίπλα μου κι έφυγαν. Σίγουρα. Από το ’21 έως τώρα, είναι πέντε χρόνια. Εγώ ήμουν 23 χρονών. Οπότε στην ηλικία 23 με 28, εγώ αντιμετωπίζω αυτό το πράγμα».
Όλη η συνέντευξη θα ανέβει στο Youtube την Τρίτη 3 Μαρτίου.
Ο Πέτρος Φιλιππίδης κρίθηκε στις 15 Ιουλίου 2025 ομόφωνα ένοχος σε δεύτερο βαθμό από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο για δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος γυναικών συναδέλφων του, που φέρονται να τελέστηκαν το 2010 και το 2014. Το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης και αναγνώρισε τις πράξεις ως απόπειρες βιασμού, επιβάλλοντας συνολική ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή, γεγονός που του επέτρεψε να παραμείνει ελεύθερος.
Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε οκτώ χρόνια κάθειρξη για μία απόπειρα βιασμού και έναν βιασμό, ωστόσο και τότε είχε αφεθεί ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο. Μετά την απόφαση της 15ης Ιουλίου 2025, η υπεράσπιση δήλωσε ότι θεωρεί την απόφαση εσφαλμένη και προανήγγειλε ότι θα καταθέσει αίτηση αναίρεσης στον Άρειος Πάγος, ζητώντας.
Ολες οι Ειδήσεις
- Survivor: Ποιος πυρσός θα σβήσει – Απόψε στις 21.00 στον ΣΚΑΪ (τρέϊλερ)
- ΠΟΣΠΕΡΤ: Δύο μέτρα και δύο σταθμά – Αποκλεισμός ιδρυτικού σωματείου – Ερωτήματα για την ενιαία εφαρμογή του καταστατικού
- Iορδάνης Αγαπητός: Τραγουδιστής τη νύχτα, διδάκτωρ την ημέρα!
- Τέμπη: Συγκλονίζει ο πατέρας του Γεράσιμου – “Ο πόνος δεν έχει τέλος, η πληγή παραμένει ανοιχτή”
- Εντοπίστηκε η 16χρονη Λόρα – Είναι υπό την προστασία των Γερμανικών αρχών – Θα μεταφερθεί σε δομή προστασίας ανηλίκων
- Ελένη Μενεγάκη – Με νάρθηκα στο χέρι – Φωτογραφίες
- «MEGA Stories» – Η ψυχική υγεία των εφήβων: Οι αθέατες αγωνίες μιάς γενιάς – Απόψε στη 00:40
- Στην αγκαλιά του Φάνη: Οne to One με Γιώργο Μπόγρη και Tranno- Δείτε το τρέιλερ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook