Στις φυλακές Τρίπολης είναι από το μεσημέρι της Τετάρτης ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό και απόπειρα βιασμού .

Στο σκεπτικό της προφυλάκισης του Πέτρου Φιλιππίδης κατά πληροφορίες, διατυπώνεται η κρίση ότι ο ηθοποιός θα μπορούσε να επανέλθει στα επαγγελματικά του και να επαναλάβει τα αδικήματα.

Δηλαδή η κρίση ανακριτή και εισαγγελέα εστιάστηκε στο ότι είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης στην είσοδο των φυλακών Τρίπολης υποβάλλεται σε θερμομέτρηση

Ο Πέτρος Φιλιππίδης κατά την μεταγωγή του στις φυλακές Τρίπολης

Σύμφωνα με πληροφορίες στην κρίση της ανακρίτριας και της εισαγγελέως ,οι οποίες ομόφωνα αποφάσισαν την προφυλάκισή του , μέτρησε το γεγονός ότι ο ηθοποιός για μεγάλο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα από το 2008 εως και το 2014 , που φέρονται να έχουν τελεστεί οι αξιόποινες πράξεις του βιασμού και της απόπειρας βιασμού, φέρεται ότι εκμεταλλευόμενος τη θέση του σκηνοθέτη – θιασάρχη και ασκώντας εξουσία, να προχωρούσε στις πράξεις αυτές σε βάρος των θυμάτων του.

Στο σκεπτικό της προφυλάκισης του ηθοποιού, κατά τις ίδιες πληροφορίες, διατυπώνεται η κρίση ότι ο ηθοποιός θα μπορούσε να επανέλθει στα επαγγελματικά του και να επαναλάβει τα αδικήματα.
Επιπλέον, δικαστής και εισαγγελέας στάθμισαν και την ιδιαίτερη σκληρότητα που επέδειξε κατά της διάρκεια τέλεσης των πράξεων του, αφού φέρεται να μην κάμφθηκε από την αντίσταση των γυναικών και συνέχισε απτόητος την επίθεση σε βάρος τους.

Ο ηθοποιός, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, έφτασε στην Τρίπολη το μεσημέρι και υποβλήθηκε σε θερμομέτρηση.

«Δεν το περίμενα αυτό που κάνατε»

Την ίδια ώρα και σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στο χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel, ο Πέτρος Φιλιππίδης φέρεται να σοκαρίστηκε από την συγκεκριμένη εξέλιξη καθώς δεν περίμενε πως θα βρισκόταν στη φυλακή.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, τα πρώτα λόγια του ηθοποιού, φαίνεται πως ήταν: «Δεν το πιστεύω, δεν το περίμενα αυτό που κάνατε, δεν είναι δυνατόν…».

Ο γνωστός ηθοποιός απολογήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα στην 15η τακτική ανακρίτρια. Κατά πληροφορίες, συνέχισε να τηρεί τη γραμμή πλήρους άρνησης των κατηγοριών, ωστόσο δεν έπεισε την ανακρίτρια και, με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως, κρίθηκε τελικά προφυλακιστέος.

Στις έγγραφες εξηγήσεις που παρέδωσε ο ηθοποιός μέσω του δικηγόρου του στον εισαγγελέα είχε αρνηθεί τα όσα του προσάπτουν οι καταγγέλλουσες.

Η πρώτη καταγγελία που αντιμετωπίζει ο γνωστός ηθοποιός αφορά σε υπόθεση βιασμού, στην οποία η καταγγέλλουσα υποστηρίζει ότι το 2008 πήγε να συναντήσει τον ηθοποιό και σκηνοθέτη στο θέατρο Ηβη προκειμένου να την δει για ένα ρόλο. Ομως, σύμφωνα με όσα να περιέγραψε, εκείνος μετά από τη συζήτηση που είχαν φέρεται να την υποχρέωσε στη διενέργεια σεξουαλικών πράξεων, που συνιστούν βιασμό.

Τον Φεβρουάριο του 2010 φέρεται να τελέσθηκε η πρώτη   από τις καταγγελλόμενες απόπειρες βιασμού από τον ηθοποιό. Σύμφωνα με την καταγγελία του φερόμενου ως θύματος στο ΣΕΗ, η νεαρή τότε ηθοποιός είχε επισκεφθεί στο θέατρο Μουσούρη τον μεγάλο πρωταγωνιστή επειδή της είχε αναφέρει ότι έψαχνε αντικαταστάτρια ηθοποιού που συμμετείχε στην παράσταση. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο ηθοποιός φέρεται να την οδήγησε στο καμαρίνι του, όπου αποπειράθηκε -κατά τα καταγγελλόμενα- να τη βιάσει.

Σχετικά με η δεύτερη   περίπτωση απόπειρας βιασμού, η καταγγέλλουσα σε συνέντευξή της είχε περιγράψει ότι τον Αύγουστο του 2014 είχε συναντηθεί με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη για να βρει δουλειά, αλλά η συνέχεια του ραντεβού ήταν σοκαριστική. Η γυναίκα μπήκε στο αυτοκίνητό του για την επιστρέψει στο σπίτι της μετά το ραντεβού τους, αλλά εκείνος την οδήγησε με το αμάξι σε αδιέξοδο δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό, όπου σύμφωνα με όσα περιέγραψε επιχείρησε να τη βιάσει.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook