Για το θέμα της προφυλάκισης του Πέτρου Φιλιππίδη, μετά τα όσα ήρθαν «στο φως» και τις καταγγελίες εναντίον του στο πλαίσιο του κινήματος #MeToo, μίλησε στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega ο ηθοποιός και πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), Σπύρος Μπιμπίλας.

«Είναι πολύ δύσκολη η θέση μου, είμαι πρόεδρος του ΣΕΗ, και παράλληλα δούλευα και με τον Πέτρο Φιλιππίδη για χρόνια. Δεν μπορώ να γνωρίζω αν θα υπάρξουν νέες καταγγελίες, αν όσοι μας έχουν πει άλλα πράγματα θα τα καταγγείλουν και επίσημα. Κάποιοι μιλούν ιδιωτικά και μετά δεν πάνε στην εισαγγελία ούτε προσφεύγουν στο πειθαρχικό. Αν δεν καταγγελθεί επωνύμως η καταγγελία δεν υπάρχει», ξεκαθάρισε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Κατανοώ το φόβο των ανθρώπων και ότι είναι δύσκολο να αποδειχθούν όλα αυτά. Μπορούν, όμως, να αποδειχθούν από τους ψυχολόγους που επισκέπτονται τα άτομα αυτά όλα αυτά τα χρόνια. Τα δικά μου συναισθήματα για τον Πέτρο είναι απέραντη θλίψη. Αλλά δεν μπορώ να μη νιώσω απέραντη θλίψη και για τα κακοποιημένα πλάσματα. Κάποιες ήταν πολύ φίλες μου αλλά δεν το είχαν πει. Δεν μπορώ να γνωρίζω τι έχει συμβεί σε ένα καμαρίνι», εξήγησε ο ίδιος.

«Ορισμένα πράγματα μπορούσαμε να τα φανταστούμε, αλλά όχι στην έκτασή τους. Εγώ δεν μπορώ να είμαι μάντης. Υπόνοιες υπήρχαν και συζητήσεις είχαν γίνει αρκετά φορές. Το πειθαρχικό του Σωματείου μας συνεχίζει τις εργασίες του με πολύ προσοχή και καλεί και όσες κοπέλες έχουν πει κάποια πράγματα αλλά όχι επίσημα να προχωρήσουν με τις καταγγελίες τους», συνέχισε ο γνωστός ηθοποιός.

«Δεν έχει αποβληθεί από το ΣΕΗ ο Φιλιππίδης»

«Το Σεπτέμβριο θα εξεταστεί η πρόταση του πειθαρχικού μας για αποβολές τριών ατόμων από το Σωματείο. Δεν είναι διαφορετικά από τα πρόσωπα που έχουν ήδη ακουστεί. Δεν έχει αποβληθεί ο Πέτρος Φιλιππίδης. Θα γίνει ψηφοφορία, αλλιώς δεν αποβάλλεται κανείς. Οι επόμενες προτάσεις είναι για τον κ. Χαϊκάλη και τον κ. Κιμούλη, αλλά ακόμα δεν έχουν τελειώσει οι εργασίες του πειθαρχικού, προτρέχουν οι δημοσιογράφοι», εξήγησε ο κ. Μπιμπίλας.

«Όλες οι κοπέλες που έχουν έρθει και έχουν μιλήσει έχουν στήριξη από το Σωματείο μας και ψυχολογική, αλλά κυρίως ηθική. Υπάρχουν και άτομα που έχουν καταγγελθεί, αλλά κατά τους δημοσιογράφους δεν είναι γνωστά πρόσωπα και δεν ασχολούνται με αυτά. Οι δημοσιογράφοι ασχολούνται με τα πολύ γνωστά πρόσωπα. Όλες οι υποθέσεις είναι στο πειθαρχικό που θα αρχίσει ξανά τις εργασίες του αρχές Σεπτέμβρη. Η υπόθεση δεν έχει κλείσει», αποκάλυψε ο ίδιος.

«Το Σωματείο μας, το ΤΑΣΕΗ και το Σπίτι του Ηθοποιού, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεάτρου, ετοιμάζουμε για την 1η Σεπτέμβρη στο Ηρώδειο μια μεγάλη παράσταση και τα έσοδα αυτά, θα πάνε στους ηθοποιούς που πλήττονται», ανέφερε κλείνοντας ο κ. Μπιμπίλας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook