Αλέξης Κούγιας για υπόθεση Λιγνάδη: Θέλουμε μια γρήγορη εκδίκαση της υπόθεσης [βίντεο]
Αναμενόμενη χαρακτήρισε την πρόταση της εισαγγελέως να παραμείνει προσωρινά κρατούμενος και να δικαστεί με κατηγορίες για τέσσερις βιασμούς ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο δικηγόρος του γνωστού σκηνοθέτη, Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στο MEGA Καλημέρα.
«Σε μια υπόθεση σαν αυτή του κ. Λιγνάδη αλλά και σε άλλες καθημερινές υποθέσεις, είναι μια διαδικασία τυπική τις περισσότερες φορές. Ο εισαγγελέας αντιγράφει την ποινική δίωξη και ακολούθως το δικαστικό συμβούλιο. Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό, είχα ενημερώσει τον κ. Λιγνάδη. Όποια και αν είναι η κρίση του δικαστικού συμβουλίου, δεν πρόκειται να προβούμε σε διαδικαστική πράξη» σημείωσε.
«Είμαι προβληματισμένος» συνέχισε ο κ. Κούγιας, για το «αν πρέπει να καταθέσω αίτηση για αλλαγή περιοριστικών όρων για να μείνει ελεύθερος ο Δημήτρης Λιγνάδης ή να ζητήσω πιο γρήγορη εκδίκαση της υπόθεσης».
«Δεν θυμάμαι καμία υπόθεση στην οποία ο εισαγγελέας να μην αντιγράφει την ποινική δίωξη και το δικαστικό συμβούλιο να μην αντιγράφει την πρόταση του εισαγγελέα. Είναι μια ιδιαίτερη υπόθεση που θα αντιμετωπιστεί από εμένα με διαφορετικό τρόπο. Θέλω την όσο πιο γρήγορη εκδίκαση της υποθέσεως» τόνισε ο δικηγόρος.
Ο κ. Κούγιας εξήγησε ότι μια αίτηση για αλλαγή των όρων θα καθυστερούσε την εκδίκαση της υπόθεσης περίπου τέσσερις μήνες, οπότε κρίνει πιο σωστό να μην καθυστερεί με κάτι που έχει αμφίβολο αποτέλεσμα αλλά να περιμένει την δίκη.
«Δεν έχω καταθέσει καμία αίτηση αποφυλάκισης, ούτε την διαδικαστική πράξη της προσφυγής στην διάταξη της εισαγγελέως στο ένταλμα προσωρινής κρατήσεως. Εγώ πήρα την απόφαση αυτή και η επιλογή μου δικαιώθηκε. Και είδατε τι τύχη είχε η υπόθεση Φιλιππίδη. Η υπόθεση Φιλιππίδη και η υπόθεση Λιγνάδη είναι αντίστοιχη. Με ίδια κατηγορία με μόνη διαφορά είναι ότι στην υπόθεση Λιγνάδη έχουμε θύματα άνδρες, ενώ στην υπόθεση Φιλιππίδη γυναίκες» ανέφερε ο κ. Κούγιας.
«Ο κ. Λιγνάδης δεν έχει νοοτροπία κατηγορούμενου, έχει νοοτροπία αθώου. Οι μηνύσεις έγιναν αμέσως μετά την σύλληψή του. Δεν έγινε τώρα, έγινε αμέσως. Η εντολή που είχα λάβει ήταν να μηνύσω αυτούς που μην σεβόμενοι το τεκμήριο αθωότητας τον καταδίκασαν με λαϊκά δικαστήρια. Η αντίδρασή του ήταν νοοτροπίας αθώου, αυτό κάναμε και αυτό θα κάνουμε μέχρι το τέλος» εξήγηση ο κ. Κούγιας.
Ολες οι Ειδήσεις
- Στα «λευκά» η Πάρνηθα – Διακόπηκε η κυκλοφορία κοντά στο καζίνο – Χιόνια σε Ιπποκράτειο Πολιτεία και Εύβοια (βίντεο)
- Μητσοτάκης: Να υποδεχτούμε με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία την αυγή του νέου έτους
- Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε 13χρονη από χρήση χασίς – Την εντόπισε η μητέρα της από το smartwatch
- Δήμος Αθηναίων: Οι νέοι αντιδήμαρχοι και εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι
- Μυστικά για σωστό posing στον φακό: Η Έλενα Γαλύφα δίνει τα πιο χρήσιμα tips στο MadWalk Gifting Lounge by ΣΚΡΑΤΣ
- «Φως στο Τούνελ»: Στην κορυφή της τηλεθέασης η έκτακτη εκπομπή την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου
- Παραμονή Πρωτοχρονιάς με μουσική και συναυλίες σε πάρκα και πλατείες στην Αθήνα
- Δέσποινα Βανδή – Βασίλης Μπισμπίκης στη Θεσσαλονίκη: Το φιλί μέσα στο πλήθος και ο χορός του ηθοποιού – Tο βίντεο που έγινε viral
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook