Η Τζένη Μπότση λίγο καιρό μετά τις αποκαλύψεις του ελληνικού #metoo, μιλά για όλα.

Με τη γέννηση του ελληνικού #MeToo γεννήθηκε και το ερώτημα «γιατί τώρα;» Στη δική σου περίπτωση, ένας λόγος ήταν ότι δεν το είχες πει στη μητέρα σου, όπως έχεις αποκαλύψει.

Η απάντηση στο «γιατί τώρα;» είναι ότι πάντα υπήρχε στο μυαλό μου. Απλώς τώρα τα κατάφερα. Γιατί τα κατάφερα τώρα; Ξέρω κι εγώ; Δεν το ξέχασα ποτέ, δεν μου είχε περάσει. Ήταν κάτι που με πλήγωνε πάντα. Πάντα ήθελα να μιλήσω, απλά τώρα βρήκα το θάρρος.

Όταν το κατήγγειλες και αυτό πήρε δημοσιότητα, η μητέρα σου τι σου είπε;

Η μητέρα μου μού ζήτησε «συγγνώμη» και όπως έχω ξαναπεί, μου φαίνεται πολύ άδικο μια μάνα σε αυτή την ηλικία, και μια τέτοια μάνα, να ζητάει «συγγνώμη»…

Είσαι ικανοποιημένη με την έκβαση όλης αυτής της υπόθεσης;

Ναι, είμαι, γιατί πήγε η κοινωνία παραπέρα, άλλαξαν τα πράγματα στη Δικαιοσύνη. Το ότι έχουν αυστηροποιηθεί οι ποινές για το αδίκημα του βιασμού είναι πολύ σημαντικό. Γυρίσαμε σελίδα και η κοινωνία μας το δέχτηκε.

Μετά από τόσα χρόνια, νιώθεις επιτέλους ότι έκλεισες την πόρτα σε αυτό το κεφάλαιο; Ή ίσως να άνοιξες μια νέα πόρτα;

Νιώθω μια μεγάλη ανακούφιση καταρχάς. Και ηρεμία γιατί αισθάνομαι πως έχω χαλαρώσει. Αλλά δεν θα το αφήσουμε εδώ… Δεν είναι προσωπική υπόθεση αυτό. Για όλους αυτούς τους ανθρώπους που δεν έχουν μιλήσει ακόμα στέκομαι δίπλα τους. Δεν θα τους προτρέψω να βγουν να μιλήσουν, γιατί απλά πρέπει να βγει ο καθένας να μιλήσει όταν θα είναι εκείνος έτοιμος και όχι εγώ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις