Ο Πέτρος Ξεκούκης μίλησε στην εκπομπή Πάμε Δανάη για τη σχέση του με την θρησκεία αλλά και τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Ο ηθοποιός αναφέρθηκε στην πίστη του στον Θεό και εξήγησε πως πολλές φορές έχει βιώσει «θαύματα».

«Γεννήθηκα σε οικογένεια που είχε άρρηκτες σχέσεις με την εκκλησία. Ο αδερφός της γιαγιάς μου ήταν μοναχός. Εγώ όταν θέλω να μιλήσω με τον Θεό πάω στην εικόνα της Παναγίας και της μιλάω σαν να είναι μητέρα μου. Τηρώ όλα τα μέτρα αλλά δεν φοβάμαι. Κοινωνούσα κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Ένα από αυτά ήταν και ένα ατύχημα που είχε πρόσφατα, από το οποίο και βγήκε τελικά ζωντανός. «Γλίτωσα από σοβαρό τροχαίο. Ερχόμενος στην Αθήνα για τη δουλειά, με πέρασε με ιλιγγιώδη ταχύτητα ένα μαύρο τζιπ, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και το είδα στα 10 μέτρα ακριβώς απέναντί μου. Αυτόν που οδηγούσε το αυτοκίνητο, διωκόμενος για να φύγει, δεν προλάβαμε να τον δούμε, μας τα είπε η Αστυνομία μετά. Δεν πρόλαβα να κάνω τον σταυρό μου, είπα μόνο «Παναγία μου». Έστριψα το τιμόνι, βγήκα στο αντίθετο ρεύμα και κόντεψα να πέσω κάτω και να σκοτωθώ στα διόδια. Το μισό αυτοκίνητο κρεμόταν στο γκρεμό», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην καριέρα του και μίλησε για τη γνωριμία του με τον Κώστα Χατζηχρήστο. «Υπήρξαν στιγμές που σκέφτηκα καλύτερα να μην είχα γίνει ηθοποιός, να τα παρατήσω, κυρίως λόγω κακής αντιμετώπισης. Ο Κώστας Χατζηχρήστος ήταν καλός άνθρωπος, συμπαθητικός, αλλά είχε και τα συν του και τα μείον του. Είχα μία κακή στιγμή μαζί του, άτυχη, που με συγκλόνισε. Αλλά είπα, δεν πειράζει, πάμε παρακάτω», είπε.

Όπως ανέφερε, εκείνος για τον οποίο έτρεφε μεγάλο σεβασμό δεν ήταν άλλος, από τον Σωτήρη Μουστάκα. «Ήταν πανελεήμων. Έτσι τον έλεγα. Δεν υπήρχε άνθρωπος που να του είχε δώσει το χέρι και να έφευγε χωρίς να του δώσει χρήματα», περιγράφει ο ηθοποιός.

Τέλος, για τις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου, το ελληνικό #metoo και τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο Πέτρος Ξεκούκης δήλωσε: «Με σόκαραν οι καταγγελίες. Όχι ότι δεν ξέραμε, αλλά δεν περιμέναμε το μέγεθος. Τον λάτρευα τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον λατρεύω. Δεν περίμενα ποτέ ότι μπορεί να έχει φερθεί έτσι. Ωστόσο, πήραμε όλοι ένα μαχαίρι, βάζω και τον εαυτό μου μαζί, και αρχίζαμε να κατηγορούμε μόλις ακούγαμε κάτι. Ας περιμένουμε να δούμε τι θα πει η Δικαιοσύνη. Φαντάζεσαι τι έχει να γίνει αν η Δικαιοσύνη αθωώσει αυτούς τους ανθρώπους; Όχι ότι αμφισβητώ τις κοπέλες, με τις περισσότερες είμαι φίλος, αλλά ας περιμένουμε πρώτα και μετά ας πούμε ό,τι θέλουμε».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook