Σήμερα με αφορμή τις Πανελλήνιες Εξετάσεις έστειλε το δικό της μήνυμα στα παιδιά που διαβάζουν και δίνουν σχετικά με το μέλλον τους αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η Ιωάννα Τούνη καθημερινά μοιράζεται στα social media στιγμιότυπα από την καθημερινότητά της, σκέψεις της πάνω σε διάφορα ζητήματα που αφορούν τους followers της αλλά και θέματα που την απασχολούν.

Σήμερα με αφορμή τις Πανελλήνιες Εξετάσεις έστειλε το δικό της μήνυμα στα παιδιά που διαβάζουν και δίνουν σχετικά με το μέλλον τους αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Για πρώτη φορά η Ιωάννα Τούνη αποκάλυψε ότι πάσχει από γυροειδής Αλωπεκία, εξαιτίας των δύσκολων καταστάσεων που έχει κληθεί να αντιμετωπίσει τους τελευταίους μήνες.

«Ακόμη και εγώ που ενδεχομένως να θεωρείς πως έχω τέλεια ζωή και προβλήματα μηδέν… Μάντεψε! Έχω άπειρες ατέλειες, κάνω photoshop στις φωτογραφίες μου, βάζω φίλτρα, έχω αληθινά προβλήματα και στεναχώριες, στρες, πολλές μέρες ξυπνάω με καταθλιπτικό mood, έχω ψυχοσωματικά προβλήματα… όπως ο τριχοφάγος που παθαίνω εγώ τα τελευταία χρόνια με όλες αυτές τις καταστάσεις που έχουν συμβεί στη δική μου ζωή.

Αυτά εδώ είναι στο δικό μου κεφάλι και σε κανενός άλλου κεφάλι. Τίποτα δεν είναι τόσο τέλειο όπως το φαντάζεστε και για να φτιάχνετε τέλεια την κάθε ημέρα σας πρέπει να δουλεύετε για αυτό. Να μην τα παρατάτε και να μην συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους! Ο καθένας τραβάει τα δικά του θέματα και εστιάστε στον εαυτό σας!» εξομολογήθηκε η Ιωάννα Τούνη και μας έδειξε την αλωπεκία στο κεφάλι της.

Τι είναι η γυροειδής αλωπεκία

Η γυροειδής αλωπεκία (ή τριχοφάγος) είναι μια αυτοάνοση παθολογική ασθένεια που χαρακτηρίζεται από απώλεια μέρους ή όλων των τριχών της κεφαλής ή και του σώματος η οποία προσβάλει περίπου το 1-2% του πληθυσμού.

Το βασικό χαρακτηριστικό της είναι η ανομοιόμορφη αραίωση των μαλλιών, η οποία εμφανίζεται όταν το ανοσοποιητικό σύστημα του δέρματος επιτίθεται λανθασμένα κατά των ιδίων τριχοθυλακίων του ασθενούς, εμποδίζοντας την ανάπτυξη των τριχών. H απώλεια των μαλλιών ωστόσο μπορεί να είναι αιφνίδια ή να πραγματοποιείται σταδιακά.

Είναι πιο συχνή σε άνδρες και γυναίκες νεαρής ηλικίας – χωρίς αυτό να σημαίνει οτι παιδιά και ενήλικες κάθε ηλικίας δεν μπορούν να επηρεαστούν – καθώς έχει επίσης παρατηρηθεί οτι συνήθως συνυπάρχει με ασθένειες όπως ατοπική δερματίτιδα και το σύνδρομο down.

Πηγή

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook