Ο φημισμένος ηθοποιός Μπραντ Πιτ σοκάρει τα εκατομμύρια των θαυμαστών του, περιγράφοντας τον αγώνα που δίνει με την «προσωπαγνωσία» , μια σπάνια πάθηση.

Για τη μάχη του με την «προσωπαγνωσία» ή όπως είναι ευρύτερα γνωστή «τύφλωση του προσώπου», μίλησε ανοιχτά ο Μπραντ Πιτ.

Πρόκειται για μία σπάνια πάθηση που δεν του επιτρέπει να αναγνωρίσει ή να θυμάται πρόσωπα. Με την πάροδο του χρόνου, αυτή επιδεινώνεται και δημιουργεί μεγάλη δυσκολία στο να αναγνωρίσει ακόμα και την οικογένειά του ή τους φίλους του.

Τα άτομα που πάσχουν από αυτή χρησιμοποιούν εναλλακτικούς τρόπους αναγνώρισης, όπως το να θυμούνται τον τρόπο που περπατούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, το χτένισμα, τη φωνή ή τα ρούχα τους.


Ο Μπραντ Πιτ δεν έχει διαγνωστεί επίσημα με αυτή την πάθηση όμως ο ίδιος θεωρεί ότι πάσχει από την «προσωπαγνωσία». Μάλιστα, εκφράζει την ανησυχία του ότι κάποιοι από το περιβάλλον του τον θεωρούν απόμακρο.

«Κανείς δεν με πιστεύει, όταν μιλάω για αυτό. Θέλω πολύ να γνωρίσω έναν άνθρωπο που να έχει την ίδια πάθηση», τονίζει στη συνέντευξή του στο GQ.

Και προσθέτει: «Όλο αυτό είναι για μένα μυστήριο. Δεν μπορώ να αναγνωρίσω πρόσωπα και πολλές φορές ολόκληρες εικόνες».

Αν και ο Μπραντ Πιτ δεν έχει διαγνωστεί επίσημα με αυτή την πάθηση, ο ίδιος θεωρεί ότι πάσχει από αυτό εδώ και χρόνια και μάλιστα, φοβάται πως οι άνθρωποι από το περιβάλλον του θα θεωρούν ότι είναι απόμακρος ή τους αποφεύγει.

Μιλώντας στο GQ, ο ηθοποιός δήλωσε: «Κανείς δεν με πιστεύει, όταν μιλάω για αυτό. Θέλω πολύ να γνωρίσω έναν άνθρωπο που να έχει την ίδια πάθηση».

Εικάζεται ότι οι άνθρωποι που παρουσιάζουν το συγκεκριμένο σύνδρομο, είναι σε ποσοστό 2,5%. Στη λίστα όσων πάσχουν από την πάθηση συγκαταλέγεται και ο κωμικός Στίβεν Φράι.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook