Οι φλόγες έχουν τυλίξει το νησί.

Δραματικές ώρες βιώνουν οι κάτοικοι της Λέσβου, λόγω της μεγάλης φωτιάς που έχει ξεσπάσει στο νησί. Επίγειες και εναέριες δυνάμεις δίνουν μεγάλη μάχη ώστε να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο.

Μεγάλη και η προσπάθεια που δίνουν οι δημοσιογράφοι για να μεταφέρουν όλες τις εξελίξεις στα δελτία ειδήσεων. Όταν η Λένα Φλυντζάνη από τον ΣΚΑΪ έδωσε τον λόγο στον ρεπόρτερ Γιάννη Σινάνη, εκείνος φάνηκε πως αντιμετώπιζε αρκετές δυσκολίες.

«Έλα! Στη γραμμή είμαι για να βγω στο δελτίο. Κλείσε!», ακούστηκε να λέει ο δημοσιογράφος και τότε η παρουσιάστρια τον ενημέρωσε ότι ήταν ζωντανά στο δελτίο. Ο δημοσιογράφος στη συνέχεια εξήγησε πως τον περισυνέλλεξε σκάφος του λιμενικού, μαζί με αρκετούς τουρίστες, σε μια προσπάθεια να μην κινδυνεύσουν από τις φλόγες και τον καπνό.

Η φωτιά καίει στην περιοχή Καστρί σε δασική δύσβατη έκταση με τις δυνάμεις να έχουν ενισχυθεί. Στο σημείο επιχειρούν 81 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 19 οχήματα 7 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Υπάρχει επίσης συνδρομή από δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού εθελοντές, υδροφόρες ΟΤΑ και τρεις τράκτορες.

Όπως ανέφερε ο ίδιος μιλώντας στο μεσημεριανό δελτίο του Open, όταν ξέσπασε η φωτιά και το πύρινο μέτωπο ξεκίνησε την κάθοδό του προς τη θάλασσα, εκείνος βρισκόταν στην παραλία των Βατερών με το αυτοκίνητο του, όμως κάποια στιγμή δεν μπορούσε να φύγει και να απεγκλωβιστεί.

Εγκατάλειψε λοιπόν το αυτοκίνητο και τον εξοπλισμό που είχε μέσα σε αυτό και άρχισε να πηγαίνει παραλιακά, κάνοντας όπως είπε 8 χιλιόμετρα.

Κάποια στιγμή, η κατάσταση άρχισε να δυσκολεύει και για αυτό αποφάσισε να πέσει μέσα στην θάλασσα και να τον περισυλλέξει ένας σκάφος του λιμενικού που περιπολούσε στην περιοχή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook