Το συναρπαστικό ντοκιμαντέρ του BBC, «China: Nature’s Ancient Kingdom», έρχεται στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ σε Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση και μας ταξιδεύει μέχρι τη μακρινή Κίνα.

Στο ντοκιμαντέρ τριών επεισοδίων και παραγωγής του 2021, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε μία από τις ελπιδοφόρες πρωτοβουλίες της δεκαετίας στο πεδίο της προστασίας του φυσικού κόσμου. Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα δημιουργίας δέκα νέων Εθνικών Πάρκων, με σκοπό την προστασία των πιο σπάνιων και απειλούμενων ειδών άγριας ζωής.

Picture Shows: Yak Festival

Τι θα δούμε αναλυτικά:

Episode 1 – WEST: A FRAGILE PARADISE – Σάββατο 30 Ιουλίου στις 10.45

Picture Shows: Panda

Στη Δυτική Κίνα, στο Θιβετιανό Οροπέδιο Κινχάι, έχουν δημιουργηθεί τρία νέα Εθνικά Πάρκα. Εκεί ζουν ορισμένα από τα πιο εντυπωσιακά ζώα της Ασίας, όπως η μυστηριώδης Λεοπάρδαλη του χιονιού, ο ιδιόμορφος Ρινοπίθηκος και ο επιβλητικός Μελανοτράχηλος Γερανός, που σύμφωνα με τους τοπικούς θρύλους κατέβηκε από τον παράδεισο για να ζήσει κάτω στη γη. Όλα αυτά τα υπέροχα ζώα, και πολλά περισσότερα, έχουν προσαρμοστεί άψογα σε αυτό το ιδιαίτερα άγριο περιβάλλον και μας περιμένουν να τα γνωρίσουμε.

Episode 2 – CENTRAL: A BALANCING ACT- Κυριακή 31 Ιουλίου στις 10.45

Picture Shows: Macaque

Το κεντρικό τμήμα της Κίνας είναι μια περιοχή γεμάτη πανύψηλα βουνά και κρυμμένες κοιλάδες, που φιλοξενούν εδώ και 2 εκατομμύρια χρόνια ορισμένα από τα πιο ιδιαίτερα πλάσματα της γης. Ανάμεσά τους, το μεγαλύτερο αμφίβιο του πλανήτη, η σπάνια Γιγάντια Κινέζικη Σαλαμάνδρα που μπορεί να φτάσει και τα δύο μέτρα μήκος, αλλά και το Κόκκινο Πάντα, ο τελευταίος απόγονος μιας «οικογένειας» που έχει τις ρίζες της 4 εκατομμύρια χρόνια πριν.

 

Episode 3 – EAST: THE LAST REFUGE – Σάββατο 6 Αυγούστου στις 10.45

Το ανατολικό τμήμα της Κίνας είναι η πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της γης. Ακόμα κι εδώ όμως, οι άνθρωποι αποφάσισαν να αφήσουν χώρο και για τη φύση, δημιουργώντας τέσσερα νέα Εθνικά Πάρκα. Εκεί βρίσκουμε τον πιο σπάνιο Γίββωνα της γης, αφού από το είδος του επιβιώνουν σήμερα μόλις 33 μέλη. Ακόμα, την Τίγρη της Σιβηρίας, τον Βασιλιά των Βασιλιάδων σύμφωνα με τον κινεζικό πολιτισμό, που όμως αριθμεί πια μόλις 37 μέλη σε αυτή την περιοχή. Τέλος, ταξιοδεύουμε ανάμεσα στους κρατήρες των ηφαιστείων που κρύβουν το πιο πολύτιμο τροπικό δάσος της Κίνας: ένα δάσος που φιλοξενεί το 10% όλων των αμφίβιων της Κίνας, το 20% των ερπετών της, και τουλάχιστον 3.500 είδη σπάνιων φυτών.

Ένας πραγματικός παράδεισος με συναρπαστικά και παράξενα ζώα, μαγικά φυτά και τοπία που κόβουν την ανάσα, σε Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση, στο ντοκιμαντέρ «China: Natures Ancient Kingdom».

Σάββατο 30 Ιουλίου, Κυριακή 31 Ιουλίου και Σάββατο 6 Αυγούστου στις 10.45, στον ΣΚΑΪ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook