Δεν επηρεάζει τους ασφαλισμένους του ΕΔΟΕΑΠ ο «προσωπικός ιατρός», ενώ οι ασφαλισμένοι του δεν θα έχουν «ποινές», σημειώνει σε ανακοίνωση του ο Οργανισμός σχετικά με το νέο σύστημα υγείας για τον "προσωπικό γιατρό".

“Ο ΕΔΟΕΑΠ ενημερώνει εκ νέου τους ασφαλισμένους του ότι ο τρόπος εξυπηρέτησή τους και οι παροχές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης δεν αλλάζουν από τη νεο δημιουργηθείσα υπηρεσία δημόσιας υγείας «προσωπικός ιατρός».

Οι ασφαλισμένοι του ΕΔΟΕΑΠ, ως αυτοδιοίκητου και αυτοδιαχειριζόμενου Ταμείου, δεν υπάγονται στη συγκεκριμένη νέα διαδικασία και, αυτονοήτως, εξαιρούνται από κάθε είδους «πέναλτι» ή ρήτρας που επιφέρει η μη εγγραφή στο σύστημα του προσωπικού ιατρού, όπως η επιπλέον καταβολή 10% επί του καθορισμένου κατά περίπτωση ποσοστού συμμετοχής σε φάρμακα, ή πρόσθετη συμμετοχή-«πέναλτι» στις εργαστηριακές-διαγνωστικές εξετάσεις, πράξεις ή σε νοσήλια κ.λπ.

Υπενθυμίζεται ότι ο «προσωπικός ιατρός» αφορά αποκλειστικά στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και τους ανασφάλιστους πολίτες. Οι ασφαλισμένοι του ΕΔΟΕΑΠ θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν χωρίς κόστος ή επιπλέον χρεώσεις τις υπηρεσίες των ιατρών του Οργανισμού, των εκατοντάδων συμβεβλημένων ιατρών καθώς και των υπηρεσιών χιλιάδων ιατρών των συμβεβλημένων παρόχων υγείας.

Ο ΕΔΟΕΑΠ παρακολουθεί την πορεία της νέας υπηρεσίας και θα επαναξιολογήσει τη θέση του, πάντοτε με γνώμονα το όφελος και τις αξιοζήλευτες υψηλές παροχές των ασφαλισμένων του”.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook