Το «Ένα Τραγούδι Ακόμα» και ο Γιώργος Θεοφάνους, κάνουν πρεμιέρα την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στις 21.00 στο OPEN και ξεκινάνε τη νέα σεζόν με ένα συγκινητικό αφιέρωμα, για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή με τίτλο «Σμύρνη εσύ».

Το αφιέρωμα χωρίζεται σε δύο εκπομπές και αποτελεί ένα φόρο τιμής στην ιστορία των Ελλήνων και στον Μικρασιατικό Ελληνισμό, που με την πολιτιστική του κληρονομιά έχει αφήσει σημαντική παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Την Παρασκευή στο «Ένα Τραγούδι Ακόμα» θα ακούσουμε για πρώτη φορά το ομώνυμο τραγούδι, «Σμύρνη εσύ», του Γιώργου Θεοφάνους και του Θάνου Παπανικολάου από την μοναδική φωνή του Πέτρου Γαϊτάνου. Ο Γιώργος Θεοφάνους υποδέχεται στο πλατό τον Πέτρο Γαϊτάνο, ο οποίος όντας γόνος προσφύγων από τη Μικρά Ασία και τον Πόντο, μεγαλωμένος με τις αφηγήσεις και τα τραγούδια των παππούδων και γιαγιάδων που είχαν έρθει από τις αλησμόνητες πατρίδες, μεταφέρει με τη φωνή του ατόφιες τις μνήμες των Ελλήνων. Μοναδικές ερμηνείες από τον Πέτρο Γαϊτάνο που μας ταξιδεύουν, μας συγκινούν και μας θυμίζουν την ιστορία μας, τιμώντας τους Έλληνες πρόσφυγες. Ένα νοσταλγικό ταξίδι στο παρελθόν μέσα από τη μουσική και τις μελωδίες.

Ακόμα στο πρώτο «Ένα Τραγούδι Ακόμα» της σεζόν θα απολαύσουμε την ξεχωριστή ρεμπέτισσα Μαριώ, να ερμηνεύει τραγούδια της Μικράς Ασίας και να μας εξιστορεί τις δύσκολες στιγμές που έζησαν οι άνθρωποι στη μεγάλη καταστροφή της Σμύρνης, σύμφωνα με τις μαρτυρίες της μητέρας της.

Στη συνέχεια ο Μπάμπης Τσέρτος, ένας από τους κορυφαίους τραγουδιστές του λαϊκού ρεμπέτικου και σμυρναίικου τραγουδιού, μας χαρίζει τις πιο ωραίες στιγμές της λαϊκής μουσικής με τραγούδια σμυρναίικα, παραδοσιακά και αρχοντορεμπέτικα.

Ο Μάνος Πυροβολάκης ο πετυχημένος τραγουδοποιός και τραγουδιστής της κρητικής μουσικής έρχεται στην παρέα του «Ένα τραγούδι ακόμα» μαζί με την κρητική του λύρα και μας ταξιδεύει με τις μελωδίες του.

Η έκπληξη της βραδιάς και τα ταλέντα που υποδέχεται ο Γιώργος Θεοφάνους αυτή τη Παρασκευή είναι η Παναγιώτα Βεργίδου και η Δήμητρα Μητρούσια, οι οποίες αγαπάνε το παραδοσιακό τραγούδι και δεν θα μπορούσαν να λείπουν από αυτό το επεισόδιο.

«Ένα Τραγούδι Ακόμα», με τον Γιώργο Θεοφάνους την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στο OPEN.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook