Από τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, η ΕΡΤ αρχίζει μια σημαντική συνεργασία με το Istorima, το μεγαλύτερο εγχείρημα καταγραφής και διάσωσης προφορικών ιστοριών στην Ελλάδα, φιλοξενώντας στις πλατφόρμες της, ERTFLIX και ERTecho, μοναδικές ιστορίες σε βίντεο και podcasts. Τα podcasts θα μεταδίδονται και από τη «Φωνή της Ελλάδας», το παγκόσμιο ραδιόφωνο της ΕΡΤ.

Το Istorima δημιουργήθηκε από τη δημοσιογράφο Σοφία Παπαϊωάννου και την ιστορικό Katherine Fleming και υλοποιείται με ιδρυτική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για Ενίσχυση κι Επανεκκίνηση των Νέων.

Από τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, επιλεγμένα video και podcast από το Istorima θα βρίσκονται αναρτημένα στο ERTFLIX, στην κατηγορία ΕΡΕΥΝΑ και στο ERTecho, στο μενού Podcasts.

Τα podcasts και τα βίντεο του Istorima (Istorima.org) προκύπτουν από το έργο περισσοτέρων από 1.000 νέων ερευνητών σε όλη την Ελλάδα, που αναλαμβάνουν να εντοπίσουν και να συλλέξουν προσωπικές ιστορίες ανθρώπων και ιστορίες του τόπου τους. Ιστορίες ζωής, ιστορίες αγάπης, ιστορίες που μας άλλαξαν ή μας προσδιόρισαν, ιστορίες σύγχρονες ή παλιές. Ιστορίες που δεν καταγράφονται στα βιβλία της επίσημης Ιστορίας και που θα μπορούσαν να χαθούν στον χρόνο.

Η δημιουργική ομάδα του Istorima αποτελείται από δημοσιογράφους, ηχολήπτες, σχεδιαστές ήχου και σκηνοθέτες, που αναλαμβάνουν με αγάπη και αίσθημα ευθύνης να μετατρέψουν τις αφηγήσεις αυτές σε podcasts και βίντεο, ξεδιπλώνοντας αυτούσιες τις ιστορίες. Κάθε podcast και κάθε βίντεο διασώζει τη μαρτυρία ενός ανθρώπου που, πολλές φορές, είναι η μοναδική του ευκαιρία να μοιραστεί την ιστορία του. Κι είναι αυτές οι ιστορίες, από κάθε γωνιά της Ελλάδας και του κόσμου, που μας βοηθούν να γνωριστούμε, να έρθουμε πιο κοντά στους άλλους, αλλά και στην κοινή μας Ιστορία.

Οι περισσότερες από 20.000 ιστορίες που διασώζει το Istorima δημοσιεύονται ολόκληρες σταδιακά στο Αρχείο του έργου. Αποσπάσματα των ιστοριών δημοσιεύονται σε μορφή podcast, βίντεο ή γραπτών ιστοριών στον ιστότοπό του και πλέον στις πλατφόρμες ψηφιακού περιεχομένου της ΕΡΤ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook