Την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2022, στις 11:00 ώρα Ελλάδας, η Φωνή της Ελλάδας, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τις Ελληνικές Κοινότητες της Ομογένειας, παρουσιάζει τον Έλληνα αρχαιολόγο που έγινε διεθνώς γνωστός για τον αγώνα που δίνει για την εύρεση και επαναπατρισμό κλεμμένων αρχαιοτήτων, δόκτορα Xρήστο Τσιρογιάννη, αναπληρωτή καθηγητή στο Μουσείο Αρχαίας Τέχνης του Πανεπιστημίου Ώρχους, στη Δανία.

Σπούδασε αρχαιολογία και ιστορία της τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάστηκε στα  υπουργεία Πολιτισμού και Δικαιοσύνης, υπήρξε εθελοντής συνεργάτης του Τμήματος Τέχνης της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ ήταν μέλος της Ελληνικής Ομάδας Εργασίας που επαναπάτρισε λεηλατημένες αρχαιότητες από το Μουσείο Getty, αλλά και από γκαλερί, ιδιωτικές συλλογές και δημοπρασίες.

Το 2013 έλαβε το ετήσιο Βραβείο «Award for Art Protection and Security from the Association for Research into Crimes against Art». Υπηρέτησε επίσης ως ερευνητής στο Scottish Center for Crime and Justice Research στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης. Έχει  διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, στο διεθνές δίκτυο παράνομων αρχαιοτήτων.

Διατηρεί την τακτική στήλη, «Nekyia» στο The Journal of Art Crime, όπου έχει δημοσιεύσει πολλές περιπτώσεις παράνομων αρχαιοτήτων που δεν είχαν εντοπιστεί στο παρελθόν.

Επιμέλεια – Παρουσίαση: Ελίνα Σταματάτου 

Μετάδοση: Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 ώρα 11:00-12:00

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook