Ο Κωνσταντίνος Ζούλας αποκάλυψε τι θα αλλάξει φέτος στην επιλογή του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision .

«Η ΕΡΤ έχει μια επταμελή επιτροπή, η οποία κάνει το πρώτο ξεκαθάρισμα των τραγουδιών, όπως και πέρσι, είπε ο Κωνσταντίνος Ζούλας και συνέχισε: Φέτος είχαμε 106 συνολικά τραγούδια που κατατέθηκαν, εκ των οποίων τα 30 ήταν αυτά που πληρούσαν τις προδιαγραφές. Εννοώ ότι είχαν και μία εταιρεία, όχι απαραίτητα δισκογραφική πίσω τους, επομένως υπήρχε μία οργανωμένη ομάδα πίσω τους. Είμαστε προ της λήψεως και της ανακοίνωσης μίας αποφάσεως, να μετέχει το κοινό για πρώτη φορά στη διαδικασία της επιλογής.

Αυτό που σκεφτόμαστε είναι να κάνουμε μία ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος των τηλεθεατών, προφανώς θέλω να πιστεύω ότι θα δηλώσουν συμμετοχή αυτοί που ενδιαφέρονται για τη Eurovision. Σκεφτόμαστε να φτιάξουμε μια διευρυμένη επιτροπή πολιτών, που θα έρθουν στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, θα φορέσουν ακουστικά, θα ακούσουν τα υποψήφια τραγούδια, θα ψηφίσουν και η δική τους ψήφος θα μετρήσει όσο ακριβώς έβαλε και η EBU τώρα.

Η EBU ουσιαστικά ακύρωσε τις συμμετοχές των επιτροπών στους δύο ημιτελικούς, θα ψηφίσει μόνο το κοινό. Στον τελικό, η επιλογή της επιτροπής θα είναι 49,4% και του κοινού θα είναι 50,6%. Το ίδιο θα κάνουμε και εμείς, δηλαδή το κοινό θα ψηφίσει σε ποσοστό 50,6% και η επιτροπή σε ποσοστό 49,4%. Είναι δημοκρατικό και προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα. Δεν είναι εθνικός τελικός αυτό που περιγράφω. Είναι συμμετοχή αρκετά μεγάλου αριθμού, θα είναι σίγουρα πάνω από 50, και θα γίνει μέσω βιντεοσκοπημένης κλήρωσης για να μην υπάρχει καμία αμφισβήτηση.
Το μόνο που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε είναι αυτή η επιτροπή να έχει μία ηλικιακή κατανομή. Να εκπροσωπούνται όλες οι γενιές, προφανώς οι μικρότερες γενιές περισσότερο και οι μεγαλύτερες γενιές λιγότερο. Την άλλη εβδομάδα, μάλλον, θα κάνουμε την πρόσκληση αυτή. Η διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας, κ. Δώρα Χειράκη, αποφάσισε ότι δεν θα μετέχει κανένας εκπρόσωπος και εργαζόμενος της ΕΡΤ».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook