Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, από τις 11:00 ως τις 22:00, το Τρίτο Πρόγραμμα μας ταξιδεύει, μέσω της EBU, σε 11 πόλεις, για το καθιερωμένο μουσικό ολοήμερο αφιέρωμα της EBU, στα Χριστούγεννα.

Στις 11.00 και στις 12.00 με οδηγό την Αλεξάνδρα Γιαλίνη ταξιδεύουμε αρχικά μέχρι τον Καναδά για να συναντήσουμε το μπαρόκ σύνολο «L’Harmonie des saisons» και να ακούσουμε παλιές χριστουγεννιάτικες μπαρόκ συνθέσεις αλλά και πρωτότυπα νέα κομμάτια που αναδεικνύουν τα ηχοχρώματα του μπαρόκ συνόλου και στη συνέχεια φθάνουμε στην Ισπανία όπου η Χορωδία Δωματίου του Auditorium Enric Granados και το σύνολο Bach Collegium της Βαρκελώνης υπό τη διεύθυνση του Pau Jorquera θα ερμηνεύσουν καντάτες και ψαλμούς του Johann Sebastian Bach και του George Frideric Handel.

Το ταξίδι  συνεχίζεται με τον Άγη Γυφτόπουλο που  στις 13:00  μας οδηγεί στην Τσεχία όπου η Παιδική Χορωδία της Τσεχικής Ραδιοφωνίας και η Συμφωνική Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας της Πράγας υπό τη διεύθυνση του Vlastimil Kobrle ερμηνεύουν συνθέσεις που δεν λείπουν από τις γιορτινές μέρες όπως το “Ceremony of Carols» του Benjamin Britten. Αμέσως μετά, στις 14.00 κατευθυνόμαστε στη Δανία όπου το Εθνικό Φωνητικό Σύνολο της Δανίας και ο μαέστρος Marcus Creed επιλέγουν μικρούς θησαυρούς του σύγχρονου βρετανικού ρεπερτορίου για την εορταστική περίοδο.

Στους δύο επόμενους προορισμούς από τις 15:00 ως τις 17:00 θα μας οδηγήσει ο Μιχάλης Μεσσήνης. Πρώτα στο Ελσίνκι της Φινλανδίας για να ακούσουμε το σύνολο «Grex Musicus» και τη σοπράνο Helena Juntunen σε κλασικές αλλά και σύγχρονες χριστουγεννιάτικες συνθέσεις από τη χώρα τους και κατόπιν, στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας όπου η Συμφωνική Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας της Φρανκφούρτης υπό τη διεύθυνση του Πολωνού μαέστρου Michał Nesterowicz μας προσφέρει ένα μωσαϊκό συναισθημάτων με τον «Καρυοθραύστη» του Tchaikovsky, το «Winter Night» του Delius και το «Tuttifäntchen» του Hindemith.

Το ταξίδι συνεχίζεται από τις 17:00 ως τις 20:00, με την Άννα Σακαλή  να μας ξεναγεί σε τρεις προορισμούς: αρχικά στη Βιέννη με τη Χορωδία Δωματίου της Βιέννης που  ερμηνεύει παραδοσιακά κάλαντα από την Αυστρία και τη Γερμανία αλλά και συνθέσεις των Brahms, Bruckner και Schein. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στο Saarbrücken της Γερμανίας όπου παραμυθένιοι ήχοι όπερας, συγκινητικές άριες και το πρώτο “Christmas Medley“ στην ιστορία της κλασικής μουσικής παρουσιάζονται από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Γερμανικής Ραδιοφωνίας που διευθύνει ο Pietari Inkinen και καταλήγουμε στο Gothenburg της Σουηδίας με το σύνολο «Göteborg Baroque» σε ένα μουσικό ταξίδι με χριστουγεννιάτικη μουσική του 17ου αιώνα.

Στους δύο τελικούς προορισμούς του Χριστουγεννιάτικου μαραθωνίου της EBU θα μας οδηγήσει στις 20:00 και στις 21.00 η Αλεξάνδρα Γιαλίνη και θα κατευθυνθούμε αρχικά στην Ουτρέχτη για να ακούσουμε τη Sinfonietta του Amsterdam να παρουσιάζει συνθέσεις που εστιάζουν στη Παρθένο Μαρία, τη μητέρα του Ιησού και τέλος στο Ρέικιαβικ όπου η Ορχήστρα Δωματίου της πόλης ερμηνεύει μπαρόκ διασκευές ισλανδικής παραδοσιακής μουσικής και χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook