Την Παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στις 13.00, υποδεχόμαστε στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7 και την εκπομπή «Το Δέντρο της Μουσικής» κάλαντα από όλη την Ελλάδα, σε νέες ολόφρεσκιες ηχογραφήσεις, που έγιναν στα studio της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Η Δήμητρα Κόχιλα παρουσιάζει την Ναταλία Λαμπαδάκη και τους μαθητές της από το Εργαστήρι Πολυφωνικού Τραγουδιού, μαζί με τους Γιάννη Παπαγεωργίου στο λαούτο, Έβρο Βοσκαρίδη στο βιολί και Αλέξανδρο Ριζόπουλο στα κρουστά. Μαζί τους ένα εντυπωσιακό σύνολο με 25 φωνές χορωδίας πολυφωνικού τραγουδιού, που απαρτίζεται από τους: Γκέκα Σπυριδούλα, Ζήρου Θεοδώρα, Γιαννοπούλου Αγγελική, Φλουράκης Γιάννης, Φωτοπούλου Σίσσυ, Ράγκου Ελευθερία, Ίσιρη Βάσια, Κουκοπούλου Αθηνά, Αγγελοπούλου Ανναλένα, Γαρυφαλιά Μπουσιοπούλου, Καλογιάννη Ελένη, Τάτσιου Βικτώρια, Αρετή Πολυμενίδη, Ρίτσα Ραπτοπούλου, Δημήτρης Καραγιάννης, Δήμητρα Τριανταφύλλου, Μαρίλια Παυλίδη, Λαμπρινή Γεωργίου, Γεωργία Παπανικολάου, Ειρήνη Ανδρουλάκη, Κων/νος Βάσιος, Κατερίνα Σταθάκη, Χρυσούλα Παναγιωτάκη, Θεοδώρα Μπέτσου, Ηλέκτρα Σοϊλεμετζίδου. Μας ταξιδεύουν σε Θράκη, Δωδεκάνησα, Πόντο, Ήπειρο, Κάτω Ιταλία, Γρεβενά, Χίο, Ικαρία, Καστοριά.

Επίσης, ακούμε κάλαντα και γιορτινά τραγούδια από την Κρήτη με τον τραγουδοποιό και λαουτιέρη Μανώλη Μανουσάκη και τον δεξιοτέχνη του μαντολίνου Μιχάλη Κονταξάκη και κάλαντα από την Κύπρο με τον Γεράσιμο Παπαδόπουλο στο ούτι και τη φωνή, τον Γιώργο Χριστοδούλου στην κιθάρα και τη φωνή και τον Έβρο Βοσκαρίδη στο βιολί. Επιπλέον, ακούμε τραγούδια που παίζονται σε όλη την Ελλάδα τις γιορτινές μέρες.
Επιμέλεια ήχου: Μιχάλης Συγλέτος και Κώστας Γιαννακόπουλος.

Το αφιέρωμα είναι διαθέσιμο διαδικτυακά εδώ: ertecho.gr/radio/deftero/

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook