Μοναδικές συναυλίες αποκλειστικά για τους ακροατές της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, προσφορές βιβλίων και σπάνιες στιγμές από το Αρχείο μας, χριστουγεννιάτικα τραγούδια απ’ όλο τον κόσμο και καλοδιαλεγμένες ηχογραφήσεις του κλασικού ρεπερτορίου τις επόμενες, γιορτινές μέρες από τους μουσικούς σταθμούς μας:

Δεύτερο Πρόγραμμα

«Κάθε μέρα δώρο ένα βιβλίο… ή και περισσότερα!» από 19.12 ως 30.12

Σε επιμέλεια Σύσσης Καπλάνη, την εβδομάδα από 19 έως 23 Δεκεμβρίου οι ακροατές του Δεύτερου μπορούν να κερδίσουν εμβληματικές εκδόσεις και σπάνια λευκώματα αξίας. Την εβδομάδα από 26 έως 30 Δεκεμβρίου το λόγο έχουν τα παιδιά με υψηλής ποιότητας εκδόσεις. Οι καθημερινοί διαγωνισμοί πάντα μέσα από τη σελίδα facebook του Δεύτερου.

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου: 14:00-15:00

Καλεσμένοι της Βάνας Δαφέρμου, δυο γνώστες της παιδικής ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης, ο Τάσος Ιωαννίδης και η Τατιάνα Ζωγράφου.

Παραμονή Χριστουγέννων

08:00-10:00 «Έχει η ζωή γυρίσματα» και η Λίτσα Τότσκα αφηγείται μύθους και θρύλους των ημερών.

10:00-11:00 Στην εκπομπή #NaMaste, με την Ιωάννα Νιαώτη έρχονται τα φαντάσματα των Χριστουγέννων από την Χριστουγεννιάτικη Ιστορία φέρνοντας μαζί τους ελληνικά και ξένα κάλαντα και τον συνθέτη Αντώνη Καρατζίκη.

11:00-13:00 Στη εκπομπή «Πάμε εκεί που λεν τραγούδια» ο Κώστας Φασουλάς συναντιέται με μουσικές και στίχους που θυμίζουν μικρές προσευχές, τραγούδια εφοδιασμένα με μια βαθιά ανθρώπινη συγκίνηση.

13:00-14:00 «Να τα πούμε;» Καλαντιστές έρχονται στο Δεύτερο Πρόγραμμα, στο Δέντρο της Μουσικής και τη Δήμητρα Κόχιλα και μας λένε τα Κάλαντα με ολόφρεσκιες ηχογραφήσεις στα στούντιο της Ραδιοφωνίας. Κάλαντα από όλη την Ελλάδα με την Ναταλία Λαμπαδάκη και τους μαθητές της από το Εργαστήρι Πολυφωνικού Τραγουδιού και 25 φωνές χορωδίας πολυφωνικού τραγουδιού. Επιμέλεια ήχου: Μιχάλης Συγλέτος και Κώστας Γιαννακόπουλος.

17:00-18:00 Η Αντέλμα του Στάθη Δρογώση με έθιμα απ’ όλη την Ελλάδα.

21:00-22:00: Ο Θέμης Ανδρεάδης έρχεται γιορταστικός στις «Ιστορίες Κλασικού Ραδιοφώνου» με παλιά, αγαπημένα, καθώς και νέα τραγούδια του σε πρώτη ραδιοφωνική ηχογράφηση και μετάδοση. Επιμέλεια-παρουσίαση Παντελής Σιβρής.

22:00-00:00: Εορταστική συναυλία την παραμονή των Χριστουγέννων. Ο Μανώλης Μητσιάς, ένας από τους σημαντικότερους και πιο δημοφιλείς τραγουδιστές μας, θα τραγουδήσει ειδικά για τους ακροατές του Δεύτερου. Μαζί του η Γιάννα Βασιλείου. Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει ο Αχιλλέας Γουάστωρ και την επιμέλεια του προγράμματος ο Νίκος Μακράκης.

Aνήμερα Χριστούγεννα

08:00-10:00 «Έχει η ζωή γυρίσματα» και η Λίτσα Τότσκα μας φιλεύει “γλυκές ιστορίες”. Θα καταφέρουν να… δραπετεύσουν από τις πιατέλες τους κουραμπιέδες, μελομακάρονα και δίπλες για να μας αφηγηθούν το ταξίδι τους στο χρόνο;

11:00-13:00 Η εκπομπή «Πάμε εκεί που λεν τραγούδια» του Κώστα Φασουλά, αναζητά τραγούδια που κάπου μέσα στα λόγιά τους και τη μουσική τους, υπάρχει ο αέρας της αγάπης.

13:00-16:00 «Το Δέντρο της Μουσικής στρώνει τραπέζι». Η Δήμητρα Κόχιλα με μουσικές από όλη την Ελλάδα.

16:00-17:00 «Το Μουσικό Κουτί στο Δεύτερο» – Christmas Edition. O Nίκος Μακράκης συγκέντρωσε τις ωραιότερες γιορτινές στιγμές του Μουσικού Κουτιού.

17:00-18:00 Μιας και ανήμερα των Χριστουγέννων και την επομένη, έχουν την τιμητική τους ο Χρήστος και ο Μανώλης, το ”Εσύ που δεν μιλάς” με τον Οδυσσέα Τσάκαλο θα συμμετάσχει στη γιορτή τους, με τα πιο αγαπημένα τραγούδια του Χρήστου Νικολόπουλου και του Μανώλη Χιώτη.

21:00-22:00 Στην εκπομπή «Δημόσια Διαβούλευση» του Μανώλη Νταλούκα, μερικά από τα καλύτερα ονόματα της σύγχρονης νεανικής μουσικής σκηνής στέλνουν ευχές και διασκευάζουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια ειδικά για το Δεύτερο Πρόγραμμα. Θα μεταδοθούν επίσης:

Ένα χριστουγεννιάτικο ηχητικό γράμμα της Melentini από το Βερολίνο, όπως και ένα νέο χριστουγεννιάτικο τραγούδι, σε στίχους και μουσική Argenté, ειδικά για τη Δημόσια Διαβούλευση.

Αναλυτικά το εορταστικό πρόγραμμα του Δεύτερου εδώ

Τρίτο Πρόγραμμα

Καθημερινά στις 18:30 μαζί μας η Θεατρική Σειρά “Το Όνειρο των Χριστουγέννων” από τα “Διηγήματα της Ξενιτιάς” του ηπειρώτη λογοτέχνη Χρήστου Χρηστοβασίλη σε σκηνοθεσία Λάμπρου Κωστόπουλου.

Την Τετάρτη 21.12 στις 19.00 ο Γιάννης Φίλιας μας μεταφέρει στον χώρο του μιούζικαλ με  το  “My Fair Lady” του Frederick Loewey.

Την Πέμπτη 22.12 καθώς και την Παρασκευή 23.12, στις 18:00, ο Θάνος Μαντζάνας φιλοξενεί τη διεθνώς καταξιωμένη πιανίστρια Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου σε ένα χριστουγεννιάτικο ρεσιτάλ, έργων του Μπάχ, το οποίο ηχογράφησε ειδικά για το Τρίτο.

Παραμονή Χριστουγέννων

Παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων στις 08.00 ο Θεόδωρος Λούστας παρουσιάζει τα δύο  πρώτα μέρη του Ορατορίου των Χριστουγέννων του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ σε διεύθυνση του Karl Ristenpart.

Στις 11.00 η Τζουλιέτα Καρόρη  μας προσφέρει  καρπούς της δυτικής θρησκευτικής μουσικής με συνθέσεις των Jose Mauricio Nunes Garcia και Marc – Antoine Charpentier.

Την ίδια μέρα και ανήμερα των Χριστουγέννων στις 15.00 ο Νίκος Κανελλόπουλος μεταδίδει δημοφιλή χριστουγεννιάτικα τραγούδια σε σύγχρονες εκτελέσεις και αφηγείται τις μικρές τους ιστορίες.

Στις 18:30 η Μαρία Χατζάρα μας φέρνει κοντά στο λόγιο συνθετικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη.

Στις 20.00 ο Γιάννης Φίλιας μεταδίδει την ηχογράφηση της όπερας «Mademoiselle de Belle -Isle», του Σπύρου Σαμάρα με τη Μάρθα Αράπη.

Από τις 23.00 έως τις  02.00 ρεβεγιόν Χριστουγέννων στο Τρίτο Πρόγραμμα με τους «Τέσσερις Μάγους» της πρωινής ζώνης!

O Γιώργος Φλωράκης, o Πάρις Μέξης, ο Γιώργος Κωνσταντίνου και ο Χρίστος Παπαγεωργίου συναντιούνται Παραμονή Χριστουγέννων για να ξαναζωντανέψουν τις δικές τους χριστουγεννιάτικες μουσικές ιστορίες.

Κυριακή των Χριστουγέννων

Ανήμερα τα Χριστούγεννα στις 09.00 η Άννα Σακαλή  και οι καλεσμένοι της, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Ρένος Χαραλαμπίδης, η βιολονίστα Βίλμα Ζιόγκα και η πιανίστα Νατάσσα Χαλκοδαίμων, μας υποδέχονται με τα ωραιότερα χριστουγεννιάτικα τραγούδια πλαισιωμένα από κείμενα και ποιήματα των Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και Κωστή Παλαμά.

Στις 11.00 η Τζουλιέτα Καρόρη διαλέγει για τους ακροατές Χριστουγεννιάτικα τραγούδια της εποχής του μπαρόκ από τις αποικίες της Λατινικής Αμερικής.

Στις 12.00 ο Στέλιος Μούστος  μας προσφέρει ένα δίωρο αφιέρωμα στα Χριστουγεννιάτικα Ορατόρια.

Στις 16.00 ο Γιάννης Ευσταθιάδης συνεχίζει με κλασικά Χριστουγεννιάτικα τραγούδια σε απρόσμενες ερμηνείες και σπάνια παραδοσιακά κάλαντα από την Ευρώπη, αλλά και έντονο ελληνικό χρώμα από τις συλλογές των Δόμνας Σαμίου και Σίμωνα Καρρά.

Η Κάτια Καλλιτσουνάκη στις 17.00 παρουσιάζει αποσπάσματα από τη δημοφιλή όπερα ‘’Χάνσελ και Γκρέτελ’’από ιστορική  ηχογράφηση του 1953.

Στις 22.00 πρεμιέρα στο ραδιόφωνο με την κωμωδία του Θόρτον Ουάιλντερ «Προξενήτρα» σε ραδιοφωνική διασκευή Κατερίνας Παπαναστασάτου και σκηνοθεσία Σταύρου Καραγιάννη.

Ερμηνεύουν οι: Μαρία Καβογιάννη, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Ελένη Δαφνή, Σταύρος Καραγιάννης, Νίκος Ορέστης Χανιωτάκης, Βασιλεία Βλάχου, Ελένη Σταύρου, Αλεξάνδρα Κουλούρη, Φοίβος Ριμένας, Βερόνικα Δαβάκη, Αυγουστίνος Κούμουλος, Μάνθος Καλαντζής, Θωμάς Κοτζαμάνης.

Αναλυτικά το εορταστικό πρόγραμμα του Τρίτου εδώ

Kosmos

Παρασκευή 23.12

14:00-16:00, Χριστούγεννα σε όλο τον κόσμο με ιστορίες και ήχους από τη Χαβάη, την Αϊτή και την Κολομβία ως την Πολωνία και φυσικά την Ελλάδα, που διάλεξε ο Ιωσήφ Βάγγερ.

18:00-20:00, Η Κλάουντια Μάτολα συντονίζεται για ένα Pre-Xmas Ballroom ραδιοφωνικό party, λίγο πριν από το κανονικό! Βάλτε παπούτσια χορού, βρείτε τον κατάλληλο παρτενέρ και αφεθείτε στην μαγεία της ημέρας.

20:00-22:00, Ο Πέτρος Αδάμ φέρνει τα παιχνίδια!

Τα ωραιότερα γιορτινά τραγούδια και τα χριστουγεννιάτικα παιχνίδια: η ιστορία πίσω από το ελληνικό παραδοσιακό καραβάκι, το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και τα στολίδια του, τα γούρια, ο Καρυοθραύστης, το καρουσέλ και οι χριστουγεννενιάτικες αγορές.

Σάββατο 24.12

18:00-20:00, Με παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα τραγούδια της Λατινικής Αμερικής, μεγάλες ορχήστρες της λάτιν τζαζ, Αμερικανούς crooners να διασκευάζουν λάτιν επιτυχίες, σάλσα τραγούδια που χορεύονται ειδικά αυτή την εποχή του χρόνου και ιστορίες από τις γιορτές και τα έθιμα του Δεκεμβρίου στη Λατινική Αμερική, το Mambo Estereo του Βασίλη Σταματίου θα δώσει λίγο τροπικό χρώμα στις προετοιμασίες της παραμονής των Χριστουγέννων.

20:00-22:00, Το πνεύμα των Χριστουγέννων έκανε κατάληψη και στο Fresh Unlimited. Και για την περίσταση – το βράδυ της Παραμονής – φόρεσε fresh Χριστουγεννιάτικο ένδυμα. Με τις καλύτερες μουσικές και τα πιο ξεχωριστά τραγούδια  από τη νέα εορταστική παραγωγή, καινούργιες κυκλοφορίες, απρόσμενες εκτελέσεις και χριστουγεννιάτικες ιστορίες  σε ένα χορταστικό εορταστικό δίωρο με την Μαρία Μαρκουλή.

22:00-00:00, Ο άνθρωπος που ήξερε πολλά – και κυρίως πώς να μας βάζει σε mood έρωτα, γιορτής και χορού, ο G-Poly a.k.a Γιώργος Πολυχρονίου, αυτοπροσώπως, αναλαμβάνει το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν έως τα μεσάνυχτα.

00:00-01:00, Αμέσως μετά το ρεβεγιόν, τη σκυτάλη στο Kosmos παίρνει μία ταλαντούχα μουσική οικογένεια από το Ισραήλ, οι “Τρεις Κοέν” (η κλαρινετίστρια Ανάτ και τα αδέρφια της Yuval και Avishai, σε σαξόφωνο και τρομπέτα αντιστοίχως) παρέα με την super groovy WDR Big Band της γερμανικής ραδιοφωνίας από ένα live που έδωσαν πριν από λίγο καιρό στη Γερμανία. Μία ώρα… οικογενειακής jazz υψηλών οκτανίων, σε επιμέλεια του Γιάννη Δημητριάδη στο πλαίσιο της συνεργασίας του Kosmos με την EBU.

Κυριακή 25.12

22:00-00:00, Αν υπάρχει ένας συγγραφέας που έχει ταυτιστεί όσο λίγοι με τα Χριστούγεννα, αυτός είναι ο Κάρολος Ντίκενς. Το τελευταίο έργο του που έμεινε ημιτελές, ‘’Το Μυστήριο του Έντουιν Ντρουντ’’ , καθώς και τα ‘’Δύσκολα Χρόνια’’ , ένα από τα πιο δυνατά βιβλία της παγκόσμιας λογοτεχνίας, αλλά και ο κινηματογραφικός Ντίκενς θα συνοδεύσουν το χριστουγεννιάτικο ταξίδι μας με ξεναγό τη Θάλεια Καραμολέγκου και με ένα σάουντρακ γεμάτο τραγούδια που γράφτηκαν γι’ αυτές τις μέρες, από την Κεντρική Ευρώπη ως την Χαβάη.

Τέλος, το KOSMOS προσκαλεί τους ακροατές να φτιάξουn μαζί την play list του 2022, το ιδανικό soundtrack των τελευταίων ημερών του χρόνου. Οι ακροατές κερδίζουν δώρα και τα αγαπημένα τους τραγούδια γίνονται το σάουντρακ που θα μεταδοθεί την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, ζωντανά, σε μία εορταστική εκπομπή, με την Κλάουντια Μάτολα. Γίνετε συμμέτοχοι στη γιορτή!

Αναλυτικά το εορταστικό πρόγραμμα του Kosmos εδώ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook