Την Πλάκα, την πιο γραφική γειτονιά της Αθήνας επισκέπτεται ο Δημήτρης Σκαρμούτσος την Κυριακή 15 Ιανουαρίου στις 17.45, στον ΣΚΑΪ.

Ένα ταξίδι στην Αθήνα μιας άλλης εποχής με πολλές ενδιαφέρουσες γαστρονομικές – και όχι μόνο –  στάσεις ξεκινά σε αυτή την εκπομπή, και έχει ως αφετηρία τη Σαΐτα, μια παλιά οικογενειακή ταβέρνα με παραδοσιακή ελληνική κουζίνα που βρίσκεται στην Πλάκα, από το 1970.  Τίμιο φαγητό και παραδοσιακές συνταγές που διατηρούν την αυθεντικότητά τους, σε ένα σκηνικό που αποπνέει τον αέρα μίας άλλης εποχής.

Επόμενος σταθμός, το Nova Gea, για smoothies και χυμούς ψυχρής έκθλιψης, γεμάτους γεύση και βιταμίνες από εποχικά και φρέσκα φρούτα. Σε αυτό το μαγαζί τίποτα δεν πάει χαμένο. Εντυπωσιακή είναι η αξιοποίηση ακόμα και της πούλπας από τους χυμούς η οποία χρησιμοποιείται για κομπόστ ενώ μπορούμε να τη ζητήσουμε ακόμα και ως λίπασμα για τα φυτά μας.

Στο «Άνετον»,  ο Δημήτρης Σκαρμούτσος απολαμβάνει τις διάσημες τηγανητές πατάτες με αυγό ενώ η κουβέντα με τους ιδιοκτήτες μας ταξιδεύει στην ιστορία του εστιατορίου που ξεκίνησε από το Μαρούσι πριν οδηγηθεί στην Πλάκα.

Τελευταία στάση της περιήγησης στον ιστορικό Βρεττό, ένα παλιό αποστακτήριο ποτοπωλείο που έχει γίνει ένα από τα διασημότερα και πολυφωτογραφημένα μαγαζιά της Αθήνας. Εδώ που κάποτε πουλούσαν διάφορα λικέρ σε όλες τις γεύσεις, είναι πλέον ένα καλόγουστο μπαρ με εντυπωσιακή διακόσμηση και εξίσου εντυπωσιακή κάβα. Μια επίσκεψη στο υπόγειό του αποτελεί τη μεγαλύτερη έκπληξη αφού εκεί στεγάζονταν «Τα Μπακαλιαράκια» μια ιστορική ταβέρνα στη θέση της οποίας υπάρχει πλέον ένα πολύ ενημερωμένο παντοπωλείο.

Η επιστροφή του Δημήτρη Σκαρμούτσου στο στούντιο φέρνει και δύο απολαυστικές συνταγές: φάβα με παντζάρι και θαλασσινά και φριτάτα με προσούτο, πατάτα, σπανάκι και μοτσαρέλα.

Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα σε μια ακόμα γειτονιά!

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook