Η δημοσιογράφος Αθηνά Καμπάκογλου και ο σπουδαίος συνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος, υποδέχονται στην «Αυλή των χρωμάτων» το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023, στις 10 το βράδυ, στην ΕΡΤ2 τον Δημήτρη Μπάση, για να «ξεφυλλίσουν το βιβλίο» της καλλιτεχνικής πορείας του.

«Ποτέ άλλοτε ένας ψίθυρος, όση καρδιά κι αν είχε, δεν κατάφερε ν’ ακούγεται τόσο βροντερά, απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την Ελλάδα -αλλά και όπου στον πλανήτη υπάρχει ελληνισμός- και να εξακολουθεί μέχρι σήμερα να λικνίζει με το πρώτο άκουσμα και ψυχές και σώματα».

Μ’ αυτά τα λόγια, ο ιστορικός ερευνητής της εκπομπής «Η αυλή των χρωμάτων», Κώστας Μπαλαχούτης, αναφέρεται στο τραγούδι «Ψίθυροι καρδιάς» της Ελένης Γιαννατσούλια και του Χρήστου Νικολόπουλου, το οποίο κυριολεκτικά «σύστησε» στο ευρύ κοινό τον Δημήτρη Μπάση, κάνοντας τον γνωστό σε όλο τον κόσμο.

«Μπασάκι, πρόσεχε μην την ψωνίσεις. Πρόσεχε, γιατί τώρα πρέπει να αποδείξεις ότι δεν είσαι ο τραγουδιστής του ενός τραγουδιού». Αυτές ήταν οι συμβουλές του Χρήστου Νικολόπουλου, καθώς μετά τους «Ψίθυρους καρδιάς» η ζωή του Δημήτρη Μπάση, άλλαξε για πάντα.

Από τη Στουτγκάρδη, όπου γεννήθηκε μέχρι το Χέρσο στο Κιλκίς. Από το ψαλτήρι και τη βυζαντινή μουσική, μέχρι τον Σταμάτη Κραουνάκη, τη Νικολακοπούλου, τον Χρήστο Νικολόπουλο, τον Γιάννη Σπανό και τον Μίκη Θεοδωράκη… Μια πορεία γεμάτη απαράμιλλη σεμνότητα και επιτυχίες.

Ο Δημήτρης Μπάσης ερμηνεύει τα τραγούδια που τον ανέδειξαν και έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην καριέρα του.

Μαζί του τραγουδούν το συγκρότημα «Εκείνος κι Εκείνος», δηλαδή οι Νίκος Καλλίνης και Κώστας Λογοθετίδης, η Δήμητρα Σταθοπούλου και η Καλλιόπη Πούσκα, ενώ ο επιστήθιος φίλος του Μπάση, ο δημοσιογράφος Παύλος Παπαδημητρίου, αποκαλύπτει τι είπε ο Γιάννης Διακογιάννης όταν άκουσε για πρώτη φορά τον Δημήτρη Μπάση να τραγουδά.

Ένα υπέροχο μουσικό στιγμιότυπο καταγράφηκε κατά τη διάρκεια του γυρίσματος, το οποίο οι τηλεθεατές θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν: Η «συνάντηση» και ο συγκινητικός αυτοσχεδιασμός του Χρήστου Νικολόπουλου με τον μεγάλο δεξιοτέχνη του κλαρίνου Θανάση Βασιλόπουλο, βασισμένο στο τραγούδι «Το αγριολούλουδο».

Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023, «Η αυλή των χρωμάτων», με την Αθηνά Καμπάκογλου και τον Χρήστο Νικολόπουλο, πιστή στο καθιερωμένο ραντεβού στις 22:00, στην ΕΡΤ2, δημιουργεί την πιο μελωδική βραδιά με τα καλύτερα λαϊκά τραγούδια του ελληνικού πενταγράμμου.

Ενορχηστρώσεις και διεύθυνση ορχήστρας: Νίκος Στρατηγός

Παίζουν οι μουσικοί: Νίκος Στρατηγός (πιάνο), Δημήτρης Ρέππας (μπουζούκι), Γιάννης Σταματογιάννης (μπουζούκι), Τάσος Αθανασιάς (ακορντεόν), Μανώλης Κόττορος (βιολί), Κώστας Σέγγης (πλήκτρα), Γρηγόρης Συντρίδης (τύμπανα), Πόλυς Πελέλης (μπάσο), Βαγγέλης Κονταράτος (κιθάρα), Νατάσα Παυλάτου (κρουστά).

Συμμετέχουν, επίσης, οι μουσικοί: Θανάσης Βασιλόπουλος (κλαρίνο), Γιάννης Θεριανός (βιολί), Αρσένης Νάσης (κρουστά).

Δείτε έξι υπέροχα video:

«Χαμοπούλια» (Στίχοι: Χρίστος Γ. Παπαδόπουλος, μουσική: Κώστας Φαλκώνης, πρώτη ερμηνεία: Δημήτρης Μπάσης, 1997). Τραγουδά ο Δημήτρης Μπάσης.
Δείτε το βίντεο εδώ.

«Αγριολούλουδο» (Στίχοι: Στίχοι: Πυθαγόρας, μουσική: Χρήστος Νικολόπουλος, πρώτη ερμηνεία: Στέλιος Καζαντζίδης, Πίτσα Παπαδοπούλου, 1970).
Ορχηστρικό, παίζει μπουζούκι ο Χρήστος Νικολόπουλος και κλαρίνο ο Θανάσης Βασιλόπουλος
Δείτε το βίντεο εδώ.

«Έρωτας Αρχάγγελος» (Στίχοι: Δημήτρης Λέντζος, μουσική: Χρήστος Λεοντής, πΠρώτη ερμηνεία: Δημήτρης Μητροπάνος, 2007).
Τραγουδά η Δήμητρα Σταθοπούλου.
Δείτε το βίντεο εδώ.

«Τα λόγια κομμάτια» (Στίχοι: Κώστας Λογοθετίδης, μουσική: Εκείνος κι Εκείνος, πρώτη ερμηνεία: Εκείνος κι Εκείνος 2000).
Τραγουδούν Εκείνος κι Εκείνος.
Δείτε το βίντεο εδώ.

Παρουσίαση: Χρήστος Νικολόπουλος – Αθηνά Καμπάκογλου
Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης
Αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου – Νίκος Τιλκερίδης
Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης – Νίνα Ντόβα
Εξωτερικός παραγωγός: Φάνης Συναδινός
Σχεδιασμός ήχου: Νικήτας Κονταράτος
Ηχογράφηση – Μίξη Ήχου – Master: Βασίλης Νικολόπουλος
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης
Μοντάζ: Ντίνος Τσιρόπουλος
Έρευνα αρχείου – οπτικού υλικού: Κώστας Λύγδας
Υπεύθυνη καλεσμένων: Δήμητρα Δάρδα
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Σοφία Καλαντζή
Βοηθός σκηνοθέτη: Σορέττα Καψωμένου
Φωτογραφίες: Μάχη Παπαγεωργίου

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook