ΕΡΤNEWS – «Φάσμα»: Έρευνα για τις κλοπές έργων τέχνης & για τη «σκοτεινή» ιστορία τουριστικών προορισμών
Μια ενδιαφέρουσα έρευνα για τις κλοπές έργων τέχνης, καθώς και για τη… σκοτεινή ιστορία τουριστικών σήμερα προορισμών παρουσιάζει η εκπομπή «Φάσμα», που θα μεταδοθεί από το ΕΡΤNEWS, τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023, στις 23:00.
Έντεκα χρόνια μετά τη διάρρηξη στην Εθνική Πινακοθήκη και την πρόσφατη καταδίκη του, ο δράστης, περιγράφει στον Γιάννη Παπαδόπουλο πώς κινήθηκε εκείνη τη νύχτα. Ακόμη, με τη μαρτυρία ενός Ολλανδού κλέφτη πινάκων του Βαν Γκογκ, ιχνηλατούμε το παράνομο ταξίδι έργων τέχνης, μέχρι τα χέρια της ιταλικής μαφίας. Στο δημοσιογράφο της ΕΡΤ μιλούν, εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ, δικηγόροι, καθώς και στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης.
Επίσης, στην εκπομπή «φωτίζονται» οι σκοτεινές όψεις του τουρισμού μέσα από την επίσκεψη σε δύο τόπους με έντονη ιστορική μνήμη: την Αρετσού, που κάποτε φιλοξενούσε το απολυμαντήριο των προσφύγων στην Καλαμαριά, και τις παλιές φυλακές Ωρωπού, οι οποίες μετατρέπονται σε μουσείο. Στην Έλενα Καρανάτση μιλούν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθηγητές πανεπιστημίων, καθώς και κάτοικοι των περιοχών αυτών.
Η εκπομπή μεταδίδεται κάθε δεύτερη Δευτέρα από το ΕΡΤNEWS στις 23:00 και στις 23:45 από την ΕΡΤ1.
Αρχισυνταξία: Τιτίκα Ανουσάκη
Σκηνοθεσία: Γιάννης Ρεμούνδος
Διεύθυνση παραγωγής: Περικλής Παπαδημητρίου
Ολες οι Ειδήσεις
- Ιωάννινα: Στην εντατική μετά από σοβαρό τροχαίο ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Μάριος Οικονόμου – Βίντεο
- Μικρολίμανο : Το οπλοστάσιο που κουβαλούσε ο «Τίτι» όταν τον σταμάτησαν οι αστυνομικοί – Χειροβομβίδες, πιστόλια και ναρκωτικά – Φωτογραφίες
- Φρίκη στη Φλόριντα: Πίτμπουλ κατασπάραξαν 50χρονη που κρατούσε αγκαλιά το σκυλάκι της – Σοκαριστικό βίντεο από την επίθεση
- Prime Time: Η Λεωφόρος είχε τη δική της ιστορία – Το Α’ Μέρος, την Τρίτη 26 Μαΐου στις 21.00, στον ΣΚΑΪ – Τρέϊλερ
- Γιάννης Τσιμιτσέλης: Όταν θα χωνέψει τα άντερά του ο Δημήτρης Ουγγαρέζος, θα χωνέψει και τα υπόλοιπα (βίντεο)
- J2US: Ο Μεγάλος Τελικός – Φινάλε με μια μεγάλη τηλεοπτική γιορτή!
- Γρατσία: Ήταν 2000 άτομα στο Ολύμπιον, δεν μπορώ να αξιολογήσω γιατί δεν ήρθαν συγγενείς θυμάτων των Τεμπών – Τι απάντησε στα περί «φιλορωσικών επιρροών» (βίντεο)
- Κώστας Μπακογιάννης για την αποφυλάκιση του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου: Αναρωτιόμουν αν τον πετύχω στον δρόμο, τι θα κάνω (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook