«Η ειρήνη στην ήπειρό μας έχει γίνει θρύψαλα» ήταν η θλιβερή παραδοχή του Γενς Στόλτενμπεργκ, γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, πριν από έναν χρόνο, την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022 και ήταν πέρα για πέρα αληθής. Ο εφιάλτης του πολέμου είχε επιστρέψει στην Ευρώπη.

Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023, ημέρα επετείου της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, το Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 αφιερώνει το πρόγραμμά του στον πόλεμο που ανέτρεψε τα πάντα.

Αναλύσεις, συνεντεύξεις, ρεπορτάζ απεσταλμένων της ΕΡΤ στα πολεμικά μέτωπα, σχολιασμός για όλες τις πτυχές του εν εξελίξει πολέμου θα μεταδοθούν στις εκπομπές του ενημερωτικού ραδιοφώνου της ΕΡΤ, με την εγκυρότητα και την αμεσότητα του Πρώτου Προγράμματος.

Ο Χρήστος Μιχαηλίδης και η εκπομπή «Καθρέφτης» στις 9 το πρωί, ο Γιώργος Παπαγεωργίου και ο Δημήτρης Κοντογιάννης  στην εκπομπή «Καθαροί Λογαριασμοί» στις 12 το μεσημέρι και στις 13:00 ο Θανάσης Γεωργακόπουλος με τις «Μεγεθύνσεις»  θα φιλοξενήσουν  προσκεκλημένους που θα φωτίσουν όλες τις συνέπειες της ρωσικής επίθεσης, την προσφυγική, επισιτιστική και ανθρωπιστική  κρίση, τα ενεργειακά θέματα, τις φρικαλεότητες που διέπραξαν οι ρωσικές δυνάμεις, την πυρηνική απειλή, τις παγκόσμιες οικονομικές επιπτώσεις, τον αναθεωρητισμό, τις γεωπολιτικές προεκτάσεις, τα αντανακλαστικά της Δύσης και της Ευρώπης, τη στάση της Κίνας και τον ρόλο του ΝΑΤΟ.

Σχετικές αναφορές θα γίνουν και στις υπόλοιπες εκπομπές του σταθμού.

Συντονιστείτε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook