Απερρίφθη από τη Διακομματική Επιτροπή η πρόταση που κατέθεσαν οι δημοσιογράφοι, που θα συμμετάσχουν στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών να αντικατασταθεί η έκτη ενότητα -που προβλέπει ελεύθερη τοποθέτηση των πολιτικών αρχηγών- με μια ελεύθερη ερώτηση των δημοσιογράφων.

Η Διακομματική Επιτροπή αποφάσισε την προσθήκη μιας νέας ενότητας που αφορά στη Νέα Γενιά.
Οι άλλες 5 θεματικές ενότητες είναι οι εξής:

1) Οικονομία, Ανάπτυξη, Απασχόληση
2) Εξωτερική πολιτική και Άμυνα
3) Κράτος, Θεσμοί, Διαφάνεια
4) Υγεία, Παιδεία και Κοινωνικό Κράτος
5) Περιβάλλον και Ενέργεια

Στο τέλος του debate οι πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν τρία λεπτά στη διάθεσή τους ο καθένας για να τοποθετηθούν ελεύθερα.

Το μοντέλο του debate αποφασίστηκε να είναι του 2015.

Στην πρώτη θεματική ενότητα θα ξεκινήσει πρώτος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη δεύτερη θεματική ενότητα ο Αλέξης Τσίπρας, στην τρίτη ο Νίκος Ανδρουλακης, στην τέταρτη ο Δημήτρης Κουτσουμπας, στην πέμπτη ο Κυριάκος Βελόπουλος και στην έκτη ο Γιάνης Βαρουφακης.

Στην ελεύθερη τοποθέτηση αποφασίστηκε πως θα ξεκινήσει πρώτος ο Γιάνης Βαρουφάκης και τελευταίος θα τοποθετηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υπενθυμίζεται ότι οι δημοσιογράφοι που θα λάβουν μέρος στο debate είναι με αλφαβητική σειρά– Μάρα Ζαχαρέα (STAR), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ), Γιώργος Παπαδάκης (ΑΝΤ1), Αντώνης Σρόιτερ (ALPHA), Παναγιώτης Στάθης (OPEN) και Ράνια Τζίμα (MEGA) και συντονιστής θα είναι ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γιώργος Κουβαράς.

Στο πλαίσιο της κλήρωσης που πραγματοποιήθηκε η Σία Κοσιώνη από τον ΣΚΑΪ θα θέσει την πρώτη ερώτηση στους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ η Μάρα Ζαχαρέα από τον Star θα υποβάλλει την τελευταία.

Το debate θα διεξαχθεί την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023, στις 21:00, στο Studio 4 του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, το οποίο ήδη διαμορφώνεται κατάλληλα για αυτό το σκοπό.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook