Ταινίες με άρωμα γυναίκας από γυναίκες δημιουργούς θα μεταδίδει κάθε βράδυ στις 22:00 η ΕΡΤ2 από απόψε, Δευτέρα 22 έως την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023.

Μία γαλλική κομεντί για την οικονομική κρίση και τις δεύτερες ευκαιρίες. Μια κοινωνική καταγγελία- σκηνοθετικό ντεμπούτο από τη Ρουμανία σε παραγωγή του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα Κρίστιαν Μουντζίου. Μια ισπανοβρετανική περιπέτεια με τη γυναίκα στο επίκεντρο, βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Πενέλοπι Φιτζέραλντ. Ένα δράμα χαρακτήρων για μια τοξική σχέση σαράντα χρόνων που κρύβει ένα συνταρακτικό μυστικό, διασκευή του best seller της Κριστίν Ανγκότ.

Δευτέρα 22 Μαΐου 2023
«Δεσποινίς ετών 50»
(Marie-Francine)
Α’ τηλεοπτική μετάδοση

Κωμωδία, συμπαραγωγής Γαλλίας-Βελγίου 2017
Σκηνοθεσία: Βαλερί Λεμερσιέ
Σενάριο: Σαμπίν Χοντεπίν, Βαλερί Λεμερσιέ
Πρωταγωνιστούν: Βαλερί Λεμερσιέ, Πατρίκ Τιμσίτ, Ελέν Βενσάν, Ντενίς Πονταλιντές, Φιλίπ Λόντεμπαχ, Μαρί Πετιότ
Διάρκεια: 95΄
Υπόθεση: Η Μαρί-Φρανσίν μένει από τη μία μέρα στην άλλη χωρίς άντρα και δουλειά, όταν ο σύζυγός της, της ανακοινώνει ότι την αφήνει για μία άλλη γυναίκα και ταυτόχρονα απολύεται από τη δουλειά της.
Αναγκάζεται να επιστρέψει στο σπίτι των γονιών της στην ηλικία των 50 ετών!
Αυτοί της συμπεριφέρονται σαν να είναι ακόμα παιδί, φροντίζοντας και για την επαγγελματική της αποκατάσταση, αφού της ανοίγουν ένα κατάστημα για ηλεκτρονικό τσιγάρο.
Εκεί θα γνωρίσει τον Μιγκέλ, έναν σεφ που δεν της ομολογεί ότι βρίσκεται ακριβώς στην ίδια κατάσταση και μένει στο σπίτι των γονιών του.
Δεν είναι εύκολο να έχεις μια νέα καρδιά μέσα σ’ ένα ώριμο σώμα, αλλά αυτή η κωμωδία μάς αποδεικνύει ότι τα 50 είναι τα νέα 30!

Τρίτη 23 Μαΐου 2023
«Αμερικάνικο όνειρο»
(Lemonade)

Δράμα, συμπαραγωγής Ρουμανίας-Καναδά-Γερμανίας-Σουηδίας 2018
Σκηνοθεσία: Ιοάνα Ουρικάρου
Πρωταγωνιστούν: Μαλίνα Μανοβίτσι, Ντίλαν Σμιθ, Στιβ Μπέισικ, Μιλάν Χουρντούκ
Διάρκεια: 86΄
Υπόθεση: Η Μάρα, μια τριαντάχρονη ανύπαντρη μητέρα από τη Ρουμανία, εργάζεται στις ΗΠΑ σαν αποκλειστική νοσοκόμα με προσωρινή βίζα. Θέλοντας να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για τον γιo της, παντρεύεται τον ασθενή της, Ντάνιελ, λίγο πριν λήξει η άδεια παραμονής της.
Οι διαδικασίες για την απόκτηση της πράσινης κάρτας αρχίζουν, δίνοντας συνεντεύξεις στον αρμόδιο υπάλληλο του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, τον Mότζι. Τα πράγματα όμως περιπλέκονται και προκύπτουν συνεχώς εμπόδια…

Φεστιβάλ-Βραβεία
Παγκόσμια πρεμιέρα στο 68ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.
Επίσημη συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο 2018.
Βραβείο Heart of Sarajevo Καλύτερης Σκηνοθεσίας.
Επίσημη συμμετοχή στο 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Τετάρτη 24 Μαΐου 2023
«Το βιβλιοπωλείο της κυρίας Γκριν»
(The Bookshop)
Α’ τηλεοπτική μετάδοση

Δράμα, συμπαραγωγής Ηνωμένου Βασιλείου-Ισπανίας-Γερμανίας-Γαλλίας 2017
Σκηνοθεσία:
Ιζαμπέλ Κοϊξέ
Φωτογραφία: Ζαν Κλοντ Λαριέ
Παίζουν: Έμιλι Μόρτιμερ, Μπιλ Νάι, Πατρίσια Κλάρκσον, Όνορ Νίφσι, Τζέιμς Λανς, Χάντερ Τρεμέιν, Σάρλοτ Βέγκα, Φράνσις Μπάρμπερ, Μάικλ Φιτζέραλντ, Άντι Άλεν, Νάιτζελ Ο’Νιλ
Διάρκεια: 113΄
Υπόθεση: Αγγλία, 1959. Η Φλόρενς Γκριν είναι μια μεσήλικη γυναίκα που πολύ νέα έχασε τον σύζυγό της και από τότε, έχοντας μοναδική παρηγοριά τα βιβλία, προσπαθεί να πατήσει στα πόδια της και να κάνει το επόμενο βήμα.
Αυτό αποφασίζει να το κάνει στη μικρή παραλιακή πόλη Χάρμποραφ, όπου και αγοράζει ένα παλιό σπίτι με σκοπό να ανοίξει ένα βιβλιοπωλείο.
Οι κάτοικοι την ειρωνεύονται, αφού κανείς τους δεν διαβάζει, όμως εκείνη τα καταφέρνει και όλο και περισσότεροι αρχίζουν να ανακαλύπτουν τη γοητεία των βιβλίων.
Όμως, η ντόπια σοσιαλιτέ Βάιολετ Γκαμάρτ είχε άλλα σχέδια για το οίκημα και δεν σκοπεύει να αφήσει τη Φλόρενς να χαρεί την επιτυχία της.
Βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Πενέλοπε Φιτζέραλντ, η ταινία συνεπήρε κριτικούς και θεατές, έχοντας κάνει 2.9 εκατομμύρια δολάρια στο ισπανικό box office, ενώ απέσπασε τα πιο σημαντικά Βραβεία Goya 2018, όπως καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και διασκευασμένου σεναρίου.

Παρασκευή 26 Μαΐου 2023
«Μια αγάπη ανέφικτη»
(Un Amour Impossible / An Impossible Love) 
Α’ τηλεοπτική μετάδοση

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ρομαντικό δράμα, συμπαραγωγής Γαλλίας-Βελγίου 2018
Σκηνοθεσία: Κατρίν Κορσινί
Πρωταγωνιστούν: Βιρζινί Εφιρά, Νιλς Σνάιντερ, Εστέλ Λεσκίρ, Κάθριν Μορλό
Διάρκεια: 135΄
Υπόθεση: Τέλη δεκαετίας 1950. Η Ρασέλ, μια απλή υπάλληλος γραφείου, συναντάει τον Φιλίπ, έναν λαμπρό νέο αριστοκρατικής οικογένειας. Από τον σύντομο, αλλά παθιασμένο τους έρωτα γεννιέται η Σαντάλ.
Με τον Φιλίπ να αρνείται τον γάμο λόγω διαφοράς κοινωνικής τάξης, η Ρασέλ αναγκάζεται να μεγαλώσει μόνη την κόρη της.
Αρχίζει τότε ο μεγάλος αγώνας μιας ερωτευμένης όσο και περήφανης μάνας για την επίσημη αναγνώριση της κόρης της.
Βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Κριστίν Ανγκότ, η 10η ταινία της Κατρίν Κορσινί είναι μια ιστορία αγάπης: της αδιαπραγμάτευτης αγάπης μιας μητέρας για την κόρη της, της ανέφικτης αγάπης μιας γυναίκας για έναν άντρα που την απορρίπτει και της αγάπης μιας κόρης για έναν πατέρα που ήταν πάντα απών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook