Tα πιο αντιπροσωπευτικά ελληνικά και ξένα τραγούδια της δεκαετίας του ’90 παίζονται… αλλιώς. Ξύλινα Σπαθιά, Χρήστος Θηβαίος, Nirvana, Καίτη Γαρμπή, Πυξ Λαξ, Red Hot Chili Peppers και Χάρις Αλεξίου βάζουν «φωτιά» στο «Μουσικό κουτί».

Το «Μουσικό κουτί» της δεκαετίας του ’90 ανοίγει την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023, στις 22:00, στην ΕΡΤ1. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχονται την Ευρυδίκη, τον Πάνο Μουζουράκη και τη Μαρία Σακελλάρη, για να μας θυμίσουν τα τραγούδια με τα οποία χορέψαμε, δακρύσαμε και ερωτευτήκαμε ως έφηβοι και όχι μόνο!

Tα πιο αντιπροσωπευτικά ελληνικά και ξένα τραγούδια της δεκαετίας του ’90 παίζονται… αλλιώς. Ξύλινα Σπαθιά, Χρήστος Θηβαίος, Nirvana, Καίτη Γαρμπή, Πυξ Λαξ, Red Hot Chili Peppers και Χάρις Αλεξίου βάζουν «φωτιά» στο «Μουσικό κουτί».

Όλες οι ιστορίες και οι μουσικές αφορούν τη δεκαετία του ’90, που μας άφησε πολύ πλούσια κληρονομιά στη μουσική. Στη διεθνή σκηνή συνυπάρχουν η grunge με τη χιπ χοπ και η νέα ηλεκτρονική σκηνή με παλιότερους και πιο κλασικούς ποπ και ροκ καλλιτέχνες. Στην Ελλάδα πάλι συνυπάρχουν το λαϊκό ποπ τραγούδι με τη νέα έντεχνη και ροκ σκηνή και με άλλα πιο εναλλακτικά μουσικά ρεύματα.

Τι συνδέει όμως την Ευρυδίκη, τον Πάνο Μουζουράκη και την 16χρονη Μαρία Σακελλάρη με τα 90s;

Για την Ευρυδίκη είναι η δεκαετία-ορόσημο για την καριέρα της, καθώς έρχεται από την Κύπρο στην Ελλάδα και το 1991 κυκλοφορεί την πρώτη της δισκογραφική δουλειά, με τίτλο «Η πρώτη φορά».

Για τον Πάνο Μουζουράκη είναι η δεκαετία της εφηβείας και η εποχή που αρχίζει να τραγουδά σε διάφορα μαγαζιά της Θεσσαλονίκης, ενώ η έφηβη ερμηνεύτρια Μαρία Σακελλάρη ακούει φανατικά τραγούδια που σφράγισαν τη συγκεκριμένη δεκαετία!

«Πανσέληνος». Το εμβληματικό τραγούδι της Χάρις Αλεξίου ερμηνεύει μοναδικά η Ευρυδίκη. Δείτε το βίντεο στον σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=o99da0qng3s

«Αχ, να σε δω». Ο Νίκος Πορτοκάλογλου μάς γυρίζει πίσω στο 1996 με το τραγούδι του Ορφέα Περίδη, μία από τις πιο όμορφες δημιουργίες του. Δείτε το βίντεο στον σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=0elgwoDy-m0 

«Basket case». Tη ροκ νότα της βραδιάς δίνει ο Πάνος Μουζουράκης με τη μεγάλη επιτυχία του αμερικανικού Punk Rock συγκροτήματος Green Day. Δείτε το βίντεο στον σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=AoWm5Gi6qsc

«Θα ‘μαι κοντά σου όταν με θες». Ποιος δεν έχει κλάψει, δεν έχει ερωτευτεί και δεν έχει ονειρευτεί ακούγοντας τη δημιουργία του Αλκίνοου Ιωαννίδη από το 1999; Απόψε το ακούμε από την υπέροχη φωνή της Μαρίας Σακελλάρη. Δείτε το βίντεο στον σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=nizmKL1qG5Y

Στο jukebox της εκπομπής θα ζήσουμε «Τι έχει μείνει από τη φωτιά» και τη «Γιορτή» της δεκαετίας του ’90.

Ιδέα-καλλιτεχνική επιμέλεια: Νίκος Πορτοκάλογλου
Παρουσίαση: Νίκος Πορτοκάλογλου, Ρένα Μόρφη
Σκηνοθεσία: Περικλής Βούρθης
Αρχισυνταξία: Θεοδώρα Κωνσταντοπούλου
Παραγωγός: Στέλιος Κοτιώνης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Βασίλης Μουρίκης
Σκηνογράφος: Ράνια Γερόγιαννη
Μουσική διεύθυνση: Γιάννης Δίσκος
Καλλιτεχνικοί σύμβουλοι: Θωμαΐδα Πλατυπόδη – Γιώργος Αναστασίου
Υπεύθυνος ρεπερτορίου: Νίκος Μακράκης
Photo Credits: Μανώλης Μανούσης / ΜΑΕΜ
Εκτέλεση παραγωγής: Foss Productions

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook