Το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7, για τρίτη συνεχή χρονιά συμμετέχει στις ημέρες υπερηφάνειας με τον τρόπο που γνωρίζει: μιλώντας για τη συμπερίληψη και την ορατότητα και τραγουδώντας γι’ αυτό που μόνο τα τραγούδια ξέρουν να κάνουν τόσο καλά: την αγάπη.

Το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7, για τρίτη συνεχή χρονιά συμμετέχει στις ημέρες υπερηφάνειας με τον τρόπο που γνωρίζει: μιλώντας για τη συμπερίληψη και την ορατότητα και τραγουδώντας γι’ αυτό που μόνο τα τραγούδια ξέρουν να κάνουν τόσο καλά: την αγάπη.

Συγκεκριμένα:

Στις 10:00, η εκπομπή #NaMaste, με την Ιωάννα Νιαώτη διερευνά την queer τέχνη, γιορτάζει τα βήματα που έχουν γίνει και προετοιμάζεται να περπατήσει τα επόμενα για μία Ελλάδα πιο ίση και πιο συμπεριληπτική. #NaMaste με τη Βάγια Γεωργαλή, που έχει επιμεληθεί το πρόγραμμα Queer Athens, και τον εικαστικό Δημήτρη Καπετάνου που μας προσκαλεί και μας προκαλεί να δούμε με άλλα μάτια τη συμπερίληψη στην τέχνη.

Εκτάκτως στις 14:00, το Transistor εκπέμπει ήχους πολύχρωμους. Η Μαρία Κοζάκου θα μας παρουσιάσει την ιστορία της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, τους ακτιβιστές που έγραψαν ιστορία άλλοι έχοντας συνείδηση και άλλοι απλώς διεκδικώντας την προσωπική ευτυχία τους, 10+1 υπέροχες ταινίες αφιερωμένες στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, έναν οδηγό για τα media και το δημόσιο λόγο ώστε να χρησιμοποιούμε τις σωστές λέξεις, καθώς και την ιστορία του pride διεθνώς αλλά και στην Ελλάδα.

Στις 16:00, η Σύσση Καπλάνη στην εκπομπή «Με μια αγκαλιά βιβλία» ξεφυλλίζει 10+1 κλασικές, αγαπημένες εκδόσεις που προβάλλουν τον Μήνα Υπερηφάνειας και την pride day: «Να με φωνάζεις με τ’ όνομά σου», του Αντρέ Ασιμάν, με φόντο την Ιταλία του ’80 και ένα αγόρι που προσπαθεί να γνωρίσει τον εαυτό και την ταυτότητά του, «Ορλάντο» της Βιρτζίνια Γουλφ, «Το Πορφυρό Χρώμα» της Άλις Γουόκερ, «Μωρίς» του Έντουαρντ Μόργκαν Φόρστερ, «Θάνατος στη Βενετία» του Τόμας Μαν, «Middlesex» του Τζέφρι Ευγενίδης, «Ελαττωματικό αγόρι», του Σαμ Άλμπατρος, «Κορίτσι, γυναίκα, άλλο» της Μπερναντίν Εβαρίστο, «Στη γη είμαστε πρόσκαιρα υπέροχοι» του Όσιαν Ουόνγκ, «Δυσφορεί η νύχτα» της Mαρίκ Λούκας Ράινεβελτ, «Παρτάλι» του Θεόδωρου Γρηγοριάδη.

Στις 17:00, ο Στάθης Δρογώσης στην «Αντέλμα» του, ξεκινά από τα πρώτα ρεμπέτικα και «βλέπει» πώς σκιαγραφούνται queer χαρακτήρες στο ελληνικό τραγούδι. Όπως άλλαζε η κοινωνία άλλαζαν και τα τραγούδια. Και αποδείχτηκε ότι η τέχνη πάντα ήταν πιο μπροστά από την κοινωνία. Από την Ρόζα Εσκενάζυ μέχρι τα τραγούδια του μεγάλου Μάνου Χατζιδάκι. Και θα νοσταλγήσουμε και θα χορέψουμε και θα τραγουδήσουμε με υπερηφάνεια για το δικαίωμα στην ορατότητα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook