«Γειτονιές στο Πιάτο»: Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στον Κεραμεικό – Εκεί όπου το παρελθόν και το παρόν συνυπάρχουν
H βόλτα στον Κεραμεικό απαιτεί μια επίσκεψη και σε εργαστήρι κεραμικής
Αυτή την Κυριακή 11 Ιουνίου στις 17.45, οι «Γειτονιές στο Πιάτο» θα περιηγηθούν σε μια από τις παλαιότερες γειτονιές της Αθήνας, τον Κεραμεικό.
Μπορεί σήμερα να είναι μια από τις πιο cool γειτονιές της Αθήνας που συγκεντρώνει παράλληλα και το ιστορικό ενδιαφέρον, δεν έχει χάσει όμως τίποτα από όλα εκείνα που τη χαρακτηρίζουν μια πραγματικά λαϊκή γειτονιά.
Στη γειτονιά των μεζέδων, δε θα μπορούσαμε παρά να ξεκινήσουμε τη βόλτα μας από τον «Λούη», το ιδανικό μέρος για μεζέδες μέχρι τελικής πτώσης. Ο Λούης περνάει από πολλές φάσεις μέσα στη μέρα! Ξεκινάει ως καφενές για τάβλι και καφέ το πρωί, συνεχίζει ως μεζεδοπωλείο για τους ντόπιους το μεσημέρι και κλείνει το βράδυ, ως το πιο in στέκι του Κεραμεικού, φιλοξενώντας κόσμο από όλη την Αθήνα.
Λίγο πιο δίπλα θα βρει κανείς το παντοπωλείο «Στο Βάθος Κήπος» όπου οι ιδιοκτήτες δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην υγιεινή διατροφή και τα βιολογικά προϊόντα. Εδώ μπορεί κάποιος να προμηθευτεί τρόφιμα χωρίς γλουτένη και χωρίς λακτόζη, συμπληρώματα διατροφής, super foods, βρεφικά είδη ακόμα και προϊόντα για τα κατοικίδια.
H βόλτα στον Κεραμεικό απαιτεί μια επίσκεψη και σε εργαστήρι κεραμικής. Εδώ, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος συναντά τον Αλέξανδρο, ένα νέο εικαστικό και γλύπτη που παραδίδει μαθήματα αγγειοπλαστικής στο εργαστήριό του, τον «Korkodilo».
Η περιήγηση τελειώνει… Μισελενάτα! Στο πρόσφατα βραβευμένο με αστέρι Michelin «CTC Restaurant», θα συναντήσουμε τον σεφ Αλέξανδρο Τσιοτίνη για να μας ταξιδέψει σε μια εμπειρία γεύσεων και αρωμάτων με το Voyage menu που ξεδιπλώνεται σε πολλά στάδια.
Όταν ο Δημήτρης Σκαρμούτσος επιστρέψει στο στούντιο ετοιμάζει δύο απολαυστικές συνταγές: τηγανητό σάντουιτς με ομελέτα και μπέικον και καστανό ρύζι με καλαμάρι και πέστο βασιλικού.
Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα σε μια ακόμα γειτονιά!
Ολες οι Ειδήσεις
- «Την είχαν δεμένη σε ψυχιατρείο και της έκαναν ενέσεις για σχιζοφρένεια»: Φριχτά βασανιστήρια για τη φοιτήτρια στο Ιράν που διαμαρτυρήθηκε με τα εσώρουχα
- Πάρος: «Τελείωσε από την επιχείρησή μου» λέει ο εργοδότης και απέλυσε τον οδηγό ταξί που ξυλοκόπησε τον υπάλληλο εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων
- Μάνη: Πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι μετά από σφοδρή νεροποντή – Γυναίκα χτυπήθηκε από κεραυνό στο Οίτυλο (βίντεο)
- Κλέλια Ανδριολάτου: Δεκαπενταύγουστος στη λίμνη Τριχωνίδα – «Η ζωή είναι όμορφη όταν έχεις όμορφους φίλους»
- Δέσποινα Βανδή – Μελίνα Νικολαΐδη: Βίντεο από τις διακοπές τους και οι ευχές για τον Δεκαπενταύγουστο
- Κατερίνα Καινούργιου: Στην Παναγία Εκατονταπυλιανή με την κόρη της και οι ευχές στον Παναγιώτη Κουτσουμπή για τη γιορτή του
- Τίνα Μεσσαροπούλου – Γιώργος Μυλωνάκης στην Παναγία της Τήνου: «Όπου κι αν βρισκόμαστε θα Την τιμάμε!»
- Βίντεο από τη στιγμή που το Λιμενικό απομακρύνει λουόμενους από σφραγισμένο λόγω προβλημάτων στατικότητας τραμπολίνο σε παραλία της Ρόδου
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook