Ο παρουσιαστής θεωρείται «πρώτης γραμμής» , ενώ η μητέρα του καταγγέλλοντος υποστηρίζει ότι ο τηλεοπτικός αστέρας συμμετείχε σε δεξίωση του BBC με πολλά στελέχη, σαμπάνια και φαγητό, σαν να μην συμβαίνει τίποτε

Σε μια έκτακτη ανακοίνωση πάντως προχώρησε το βρετανικό δίκτυο BBC, ενημερώνοντας το κοινό ότι προχωρά στην αναστολή του παρουσιαστή που κατηγορείται ότι πλήρωσε ανήλικο στην εφηβία, χωρίς να γνωστοποιείται αν πρόκειται για αγόρι ή κορίτσι, με πάνω από 35.000 λίρες για  γυμνές φωτογραφίες σεξουαλικού περιεχομένου.
Αφότου έγνε γνωστό το θέμα, το BBC έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη τις κατηγορίες και εξέδωσε μια αναλυτική ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

«Το BBC λαμβάνει σοβαρά υπόψη τους ισχυρισμούς, τη στιγμή που έχουμε ενισχύσει τις εωτερικές διαδικασίες για να αντιμετωπίσουμε εγκαίρως το θέμα.

Εργαζόμαστε με εντατικό ρυθμό ώστε να βάλουμε σε σειρά τα γεγονότα και να ενημερώσουμε για τις επόμενες κινήσεις μας, δεδομένου ότι οι εξελίξεις είναι πολλές και πυκνές.

Είναι σημαντικό τα θέματα αυτά να αντιμετωπίζονται με αίσθημα δικαίου και προσοχή.

Έχουμε καταστήσει σαφές ότι εάν έρθουν στην κατοχή μας νέες πληροφορίες, θα κινηθούμε με ανάλογη συνέπεια.

Το BBC έλαβε για πρώτη φορά γνώση μιας καταγγελίας τον Μάιο. Την Πέμπτη μας υποβλήθηκαν νέες καταγγελίες διαφορετικής φύσης και εκτός από τις δικές μας έρευνες ήρθαμε σε επαφή και με άλλες αρμόδιες αρχές, ακολουθώντας το πρωτόκολλό μας.

Μπορούμε επίσης να επιβεβαιώσουμε ότι υπάλληλός μας έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Ελπίζουμε να σας ενημέρωσουμε με νέα στοιχεία τις επόμενες ημέρες όσο η διαδικασία ερευνών συνεχίζεται. Η διοίκηση του BBC θα συνεχίσει να ενημερώνεται».

Σε βρετανικά μέσα , όπως η dailymail.co.uk, αποκαλύπτεται ότι ο παρουσιαστής συμμετείχε σε  μια δεξίωση με σαμπάνια και ένα γεύμα τριών πιάτων μαζί με ανώτερα στελέχη εβδομάδες αφότου η μητέρα του φερόμενου ως θύματος προέβη σε καταγγελία.

Ένας από τους καλεσμένους του πάρτι δήλωσε στη Mirror ότι ήταν «εκπληκτικό» το γεγονός ότι κάποιος που αντιμετώπιζε «τόσο σοβαρές κατηγορίες» μπορούσε να παρευρεθεί στην εκδήλωση, προσθέτοντας: «Αν ο άνθρωπος αυτός είχε επίγνωση του για το βάρος των κατηγοριών, σίγουρα δεν το έδειξε».

Η θύελλα που προκλήθηκε από όσα αποκαλύφθηκαν, προκάλεσε την αντίδραση και την παρέμβαση της υπουργού Πολιτισμού Λούσι Φρέιζερ η οποία έκανε γνωστό ότι θα έχει επείγουσες συνομιλίες με τον γενικό διευθυντή του BBC σήμερα.

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Πολιτισμού, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Αθλητισμού χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς «βαθιά ανησυχητικούς».

Οι ισχυρισμοί, τους οποίους ανέφερε πρώτη η Sun, περιλαμβάνουν ότι η οικογένεια του νεαρού παραπονέθηκε στο BBC τον Μάιο.

Παρουσιαστής πρώτης γραμμής ο καταγγελλόμενος
Ο παρουσιαστής, παρότι δεν έχει κατονομαστεί, περιγράφεται ως από τους πιο γνωστούς του μέσου. Φέρεται να άρχισε να πληρώνει εφήβους που ήταν περίπου 17 ετών και τους έστελνε τα χρήματα τα οποία χρησιμοποιούσαν για να χρηματοδοτήσουν τον εθισμό τους στην κοκαΐνη το κρακ και άλλα ναρκωτικά.

Οι φρικιαστικές εικασίες πυροδοτήθηκαν από δημοσίευμα εφημερίδας σύμφωνα με το οποίο η οικογένεια του νεαρού ατόμου , το οποίο σήμερα είναι 20 ετών, είχε διαμαρτυρηθεί για τη συμπεριφορά του «γνωστού ονόματος» πριν από επτά εβδομάδες, αλλά δεν ήταν ικανοποιημένη με την απάντηση του BBC.

Όπως είπε στη Sun η μητέρα του φερόμενου ως θύματος «το παιδί της είχε μετατραπεί από «χαρούμενος-τυχερός νεαρός σε εθισμένο σε κρακ σαν φάντασμα» μέσα σε τρία χρόνια».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τα δημοσιεύματα και το θόρυβο , αρκετοί υψηλού προφίλ παρουσιαστές του BBC έχουν με αναρτήσεις τους στα social media και δηλώσεις σπεύδουν να διευκρινίσουν ότι δεν έχουν εμπλοκή στη συγκεκριμένη υπόθεση για να μην πλανούνται σκιές πάνω από τα ονόματα τους.

Ο παρουσιαστής φέρεται να έχει αποσυρθεί από τον αέρα εν αναμονή έρευνας, αλλά λέγεται ότι είναι γνωστός σε εκατομμύρια ανθρώπους. Θα μπορούσε να αντιμετωπίσει αστυνομική έρευνα για πιθανά εγκλήματα που επισύρουν μέγιστη ποινή φυλάκισης 14 ετών, όπως αποκαλύφθηκε χθες το βράδυ.

Αυτό συμβαίνει ενώ υψηλόβαθμοι βουλευτές ασκούν πιέσεις στο BBC να αποκαλύψει πώς χειρίστηκε τους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν εναντίον του παρουσιαστή.

Δεν είχε  τεθεί σε διαθεσιμότητα ο παρουσιαστής μετά την καταγγελία 
Η μητέρα του φερόμενου ως θύματος λέει ότι η οικογένεια διαμαρτυρήθηκε στο BBC στις 19 Μαΐου, ζητώντας να ειδοποιηθεί ο παρουσιαστής να σταματήσει να στέλνει χρήματα στο παιδί τους.

Υποστηρίζεται ότι ακόμη και μετά την καταγγελία της οικογένειας, ο τηλεοπτικός αστέρας συνέχισε να στέλνει χρήματα και παρέμεινε στον αέρα – πριν παρευρεθεί σε βραβεία και παραστεί προκλητικά σε δεξίωση του βρετανικού μέσου.

Η εταιρεία αρνήθηκε σήμερα να σχολιάσει τις αναφορές ότι ο παρουσιαστής γλέντησε με τα αξιωματούχους του μέσου, μετά τις καταγγελίες.

Χθες το βράδυ, το BBC αρνήθηκε επίσης να επιβεβαιώσει τι μέτρα είχε λάβει, αν είχε λάβει, και αν είχε έρθει σε αντιπαράθεση με τον παρουσιαστή.

Τι απάντησε το δίκτυο για την καθυστέρηση
Εκπρόσωπος του BBC νωρίτερα δήλωσε: «Αντιμετωπίζουμε οποιεσδήποτε κατηγορίες πολύ σοβαρά και έχουμε διαδικασίες για να τις αντιμετωπίσουμε προληπτικά. “Στο πλαίσιο αυτού, εάν λάβουμε πληροφορίες που απαιτούν περαιτέρω διερεύνηση ή εξέταση, θα λάβουμε μέτρα για να το κάνουμε αυτό. Αυτό περιλαμβάνει την ενεργή προσπάθεια να μιλήσουμε με όσους έχουν έρθει σε επαφή μαζί μας για να αναζητήσουμε περισσότερες λεπτομέρειες και να κατανοήσουμε την κατάσταση. «Αν δεν λάβουμε καμία απάντηση στις προσπάθειές μας ή δεν λάβουμε περαιτέρω επαφή, αυτό μπορεί να περιορίσει την ικανότητά μας να προχωρήσουμε τα πράγματα, αλλά δεν σημαίνει ότι οι έρευνές μας σταματούν.

«Εάν, σε οποιοδήποτε σημείο, έρθουν στο φως ή παρασχεθούν νέες πληροφορίες – μεταξύ άλλων μέσω εφημερίδων – αυτό θα γίνει κατάλληλα, σύμφωνα με τις εσωτερικές διαδικασίες».

Η πολιτιστική συντάκτρια του BBC, Katie Razzall, είπε ότι πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο η εταιρεία ερεύνησε την καταγγελία της οικογένειας και εάν ήταν σκόπιμο ο παρουσιαστής, ο οποίος δεν κατονομάστηκε, να παραμείνει στον αέρα μετά από μια σοβαρή καταγγελία.
Η δήλωση του BBC φαίνεται να υποδηλώνει ότι η αρχική του έρευνα μπορεί να παρεμποδίστηκε από την έλλειψη ανταπόκρισης από την οικογένεια, είπε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook