Για να καταγράψουν τις εκπληκτικές ζωές αυτών των πρωταγωνιστών, οι κινηματογραφιστές του BBC πέρασαν εκατοντάδες ώρες κοντά τους ώσπου να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους.

Ο τρίτος κύκλος της κορυφαίας σειράς ντοκιμαντέρ του BBC «Serengeti» έρχεται στον ΣΚΑΪ σε Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση από τη Δευτέρα 31 Ιουλίου στις 12.20. Μία συναρπαστική ιστορία που εξελίσσεται σε έξι επεισόδια και στην οποία πρωταγωνιστές είναι τα ζώα στο Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι στην Ανατολική Αφρική.

Picture Shows: Flamingos flying from water to sky.

Για να καταγράψουν τις εκπληκτικές ζωές αυτών των πρωταγωνιστών, οι κινηματογραφιστές του BBC πέρασαν εκατοντάδες ώρες κοντά τους ώσπου να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους. Χάρη στον εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, τα drones και τις κρυμμένες κάμερες, οι πολύπλοκες ζωές των ζώων που κατοικούν σ’ αυτό το μοναδικό οικοσύστημα ξεδιπλώνονται μπροστά στα μάτια μας. Οι συναισθηματικοί δεσμοί ανάμεσα στα μέλη μιας αγέλης, ο συνεχής αγώνας για επιβίωση, οι τρυφερές στιγμές και οι μικρές τραγωδίες τους συνθέτουν τα έξι επεισόδια της σειράς.

Picture Shows: Lioness (Kali’s sister) and cub lying on rock looking back towards camera. Sunrise

Δευτέρα 31 Ιουλίου – Episode 1, Refuge

Μια νέα όαση δημιουργείται μέσα στο Πάρκο Σερενγκέτι, με το σχηματισμό μιας λίμνης που προσελκύει αμέσως τα ζώα της περιοχής. Βασιλιάς εδώ είναι ο μπαμπουίνος Μπακάρι, όμως υπάρχουν στην αγέλη του πολλοί που θα ήθελαν να κλέψουν τη θέση του. Η λέαινα Κάλι φέρνει στη λίμνη τα μικρά της για να εκμεταλλευτούν την αφθονία νερού και τροφής. Οι μαγκούστες, τα τσιτάχ και τα άλλα ζώα της περιοχής απολαμβάνουν αυτή την όαση, ώσπου βλέπουν μακριά στον ορίζοντα να πλησιάζει ένας παντοδύναμος εχθρός: μια μεγάλη πυρκαγιά.

Picture Shows: Banded mongoose (Utani) carrying pup in mouth.

Τρίτη 1 Αυγούστου – Episode 2, Inferno

Στον απόηχο της μεγάλης πυρκαγιάς, ο μπαμπουίνος Μπακάρι ανακαλύπτει πως ο μεγαλύτερος αντίπαλός του δεν τα κατάφερε. Ωστόσο αυτό δεν θα είναι αρκετό για να διατηρήσει την κυριαρχία του. Η λέαινα Κάλι παίρνει μαζί της τα μικρά της σε μια κυνηγετική εξόρμηση, όμως πολύ σύντομα θα μετανιώσει γι αυτή την απόφασή της. Όλοι οι πρωταγωνιστές θα πρέπει να βάλουν τα δυνατά τους για να επιβιώσουν σ’ έναν τόπο που τώρα πια είναι αγνώριστος και αφιλόξενος.

Picture Shows: White stork standing in wildfire

Τετάρτη 2 Αυγούστου, Episode 3, Kinship

Η φύση αρχίζει να ξαναγεννιέται και όλοι επιστρέφουν στο ποτάμι που σχηματίζεται και πάλι. Ο Μαφούτα, ο μικρός ιπποπόταμος, βασίζεται στον πατέρα του για την επιβίωσή του, όμως μετά από έναν τραυματισμό το μέλλον τους φαίνεται αβέβαιο. Ο κροκόδειλος Μαγκάμπα κλείνει μια πρωτότυπη συμφωνία συνεργασίας με μια κοινότητα γενναίων πουλιών. Η λέαινα Κάλι προσπαθεί να βρει τα μικρά της μετά από μια επίθεση οργισμένων ελεφάντων, ενώ ο μπαμπουίνος Μπακάρι αξιοποιεί το μυαλό του για να προστατεύσει την οικογένειά του.

Picture Shows: Banded mongoose group standing on hind legs facing camer

Πέμπτη 3 Αυγούστου – Episode 4, Dominion

Γνωστοί πρωταγωνιστές και νέοι χαρακτήρες συναγωνίζονται για να εξασφαλίσουν την πιο προνομιακή θέση σ’ έναν παράδεισο που δεν φτάνει για όλους. Η λέαινα Κάλι και η αγέλη της κερδίζουν μια θέση στην κορυφή, και τώρα η οικογένεια του μπαμπουίνου Μπακάρι θα πρέπει να απομακρυνθεί. Ο μικρός ιπποπόταμος δεν έχει πια τον πατέρα του για να τον προστατεύει, και αναγκάζεται να αντιμετωπίσει μόνος του τις πιο μεγάλες προκλήσεις της ζωής του.

Picture Shows: Wildebeest swimming across river

Παρασκευή 4 Αυγούστου – Episode 5, Pressure

Ο ανταγωνισμός ανάμεσα σε αγέλες, οικογένειες και δυναστείες συνεχίζεται, ενώ τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς για όλους. Ο μπαμπουίνος Μπακάρι ψάχνει καινούργιο σπίτι για την οικογένειά του, όμως δυστυχώς καταλήγει στην περιοχή μιας αντίπαλης αγέλης. Ο μικρός ιπποπόταμος γλιτώνει από την επίθεση ενός ενήλικου αρσενικού, όμως ο κίνδυνος δεν έχει περάσει ακόμα. Εν τω μεταξύ, η περίοδος ξηρασίας έχει ξεκινήσει και το νερό σιγά σιγά λιγοστεύει…

Picture Shows: WA LA zebra standing on grassy bank R, flamingos on L

Δευτέρα 7 Αυγούστου – Episode 6, Restoration

Οι βροχές επιστρέφουν και αναζωογονούν τη διψασμένη γη. Μια νεογέννητη καμηλοπάρδαλη προσπαθεί να κάνει τα πρώτα της βήματα, ενώ πλησιάζει με απειλητικές διαθέσεις η λέαινα Κάλι. Ο ιπποπόταμος Μαφούτα έχει μεγαλώσει αρκετά και μπορεί πλέον να υπερασπιστεί τον εαυτό του και την περιοχή του. Μια κοινότητα φλαμίνγκο εμφανίζεται και τραβάει αμέσως τα βλέμματα με τις «χορευτικές» της ικανότητες. Στο Πάρκο Σερενγκέτι, η ζωή συνεχίζεται…

Picture Shows: Giraffe (Twiga’s mother) grooming giraffe calf (Twiga) stood on dry grass

SERENGETI III

 

Σειρά ντοκιμαντέρ του BBC σε Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση

Picture Shows: Leopard cub (Mzuri’s) playing in grass, looking towards camera

Από τη Δευτέρα 31 Ιουλίου στις 12.20 στον ΣΚΑΪ

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook