«Το ERTnews δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για τη βίαιη συρρίκνωση της ΕΡΤ3 και για την υποβάθμιση του ρόλου της σε δορυφορικό πάροχο περιορισμένου ειδησεογραφικού περιεχομένου» , αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ για την ΕΡΤ3:

Η συνεχιζόμενη δραματική μείωση του συνολικού χρόνου παραγόμενου ενημερωτικού και άλλου προγράμματος από την ΕΡΤ3, υπονομεύει έμπρακτα την ίδια την υπόσταση του τρίτου καναλιού της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, προσβάλλοντας παράλληλα την επαγγελματική αξιοπρέπεια των εργαζόμενων σε αυτήν. ΗΕΡΤ3 πρέπει να παραμείνει το περιφερειακό μέσο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, με πανελλαδική εμβέλεια και έδρα τη Θεσσαλονίκη και να διατηρήσει τον ρόλο που αναλογεί στην ιστορία και την αποστολή της.

Το ERTnewsδεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για τη βίαιη συρρίκνωση της ΕΡΤ3 και για την υποβάθμιση του ρόλου της σε δορυφορικό πάροχο περιορισμένου ειδησεογραφικού περιεχομένου.

Η κατάργηση των δύο καθημερινών δελτίων ειδήσεων γενικού περιεχομένου που παράγονται και εκπέμπονται πανελλαδικά από τη Θεσσαλονίκη ,δεναντισταθμίζεται από ένα ημίωρο δελτίο περιφερειακών ειδήσεων στην ΕΡΤ3 και ένα 15λεπτο ένθετο περιφερειακών ειδήσεων στο ERTnews.

Συντασσόμαστε με τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους της ΕΡΤ3 που διεκδικούν:

-Την ενδυνάμωση της σχέσης της με τη Θεσσαλονίκη, την περιφέρεια και την κοινωνία.

-Την ενίσχυση της φυσιογνωμίαςκαιτωνχαρακτηριστικώντουτηλεοπτικούπρογράμματος, με πολυθεματικό περιεχόμενο και με την ανάπτυξη εσωτερικών παραγωγών και ντοκιμαντέρ.

-Την αναβάθμιση των δύο ραδιοφωνικών σταθμών, 102 FM και 95.8 FM.

-Τηνπλήρη αξιοποίησητου ανθρώπινου δυναμικού, χωρίς αποκλεισμούς.

-Τον εκσυγχρονισμότων εγκαταστάσεων, σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

-Την πραγματοποίση προσλήψεων προσωπικούμεσυμβάσεις αορίστου χρόνου και όχιμεψευδεπίγραφες συμβάσεις έργου ή ορισμένου χρόνου.

-Την ενίσχυση όλων των περιφερειακών σταθμών της ΕΡΤ και την αναβάθμιση των ραδιοφωνικών προγραμμάτων τους.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ στηρίζει την τρίωρη στάση εργασίας που κήρυξαν τα πρωτοβάθμια σωματεία της ΕΡΤ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook