«Η λάσπη δεν μπορεί να μένει χωρίς αντίδραση» έγραψε στο Facebook ο πρόεδρος της δημόσιας τηλεόρασης συμπληρώνοντας ότι είναι «αυτονόητος μονόδρομος η λύση της Δικαιοσύνης».

Προσφυγή στη Δικαιοσύνη προαναγγέλλει ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας, για τα «κακόβουλα» και «συκοφαντικά», όπως τα χαρακτηρίζει, δημοσιεύματα, αναφορικά με τον τρόπο διαχείρισης του προϋπολογισμού της Δημόσιας Τηλεόρασης εκ μέρους της διοίκησής της.

Όπως τονίζει σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Ζούλας, «το τελευταίο διάστημα η ΕΡΤ και εγώ προσωπικά έχουμε γίνει στόχος κακόβουλων δημοσιευμάτων, τα περισσότερα ανώνυμα ή ψευδώνυμα, τα οποία, χωρίς την επίκληση συγκεκριμένων στοιχείων, αφήνουν, μεταξύ άλλων, σκιές για τον τρόπο διαχείρισης του προϋπολογισμού της Δημόσιας Τηλεόρασης εκ μέρους της Διοίκησής της».

«Τα περισσότερα από τα εν λόγω δημοσιεύματα επικαλούνται και ανακοινώσεις σωματείων, τα οποία, διαχρονικά ανθίστανται σε οποιαδήποτε αλλαγή της Δημόσιας Τηλεόρασης και πολύ περισσότερο σε εκείνες που τάχα απειλούν εργασιακά δικαιώματα» τονίζει.

Και συνεχίζει: «Μέχρι τώρα απέφυγα οποιαδήπoτε απάντηση στα συγκεκριμένα δημοσιεύματα, καθώς, αφότου ο πρωθυπουργός της χώρας, μού έκανε την μεγάλη τιμή να αναλάβω την θέση του προέδρου της ΕΡΤ, γνώριζα ασφαλώς ότι η Δημόσια Τηλεόραση πάντα γινόταν στόχος κριτικής, είτε καλοπροαίρετης, είτε -συνηθέστερα- κακοπροαίρετης».

«Καθώς, ωστόσο, κάποιες καταγγελίες τέτοιων δημοσιευμάτων αποτέλεσαν αντικείμενο μέχρι και τηλεοπτικού “ρεπορτάζ”, θεωρώ υποχρέωσή μου να απαντήσω, και εκ μέρους της ΕΡΤ και προσωπικά» υπογραμμίζει.

Και προσθέτει: «Αποκλειστικό μου κίνητρο μου για να υπηρετήσω την ΕΡΤ ήταν το γεγονός ότι πάντα πίστευα και πιστεύω ότι η χώρα μας μπορεί να έχει μια δημόσια τηλεόραση που της αξίζει. Το αν η συλλογική προσπάθεια που έγινε τα τελευταία τέσσερα χρόνια να αλλάξει η εικόνα της ΕΡΤ έχει πετύχει ή αποτύχει, είναι πρωτίστως θέμα των πολιτών να το κρίνουν, καθώς, εκτός των άλλων, εκείνοι καταβάλουν κάθε μήνα 3 ευρώ για την ύπαρξή της».
Σημειώνοντας πως «προφανώς, η ΕΡΤ είναι, και πρέπει να είναι, δεκτική στην κριτική. Κάθε φορέας του Δημοσίου, και πολύ περισσότερο η ΕΡΤ, που διαχειρίζεται χρήματα των πολιτών, οφείλει να είναι διαρκώς ανοιχτή σε πάσης φύσεως έλεγχο, συμπεριλαμβανομένου και του δημοσίου λόγου», σχολιάζει «αλλά όταν θίγονται συστηματικά οι αρχές, οι αξίες και η ηθική υπόσταση της καθεμίας και του καθενός από μας που εργαζόμαστε στη Δημόσια Τηλεόραση, με αστήριχτες και συκοφαντικές καταγγελίες, η λάσπη δεν μπορεί πλέον να μένει χωρίς αντίδραση».

«Ως εκ τούτου αν υπάρξει νέα ανακύκλωση συκοφαντικών δημοσιευμάτων, η λύση της Δικαιοσύνης είναι για μένα πλέον ένας αυτονόητος μονόδρομος» καταλήγει στην ανάρτησή του ο πρόεδρος της ΕΡΤ.

Αναλυτικά η ανάρτηση

Το τελευταίο διάστημα η ΕΡΤ και εγώ προσωπικά έχουμε γίνει στόχος κακόβουλων δημοσιευμάτων, τα περισσότερα ανώνυμα ή ψευδώνυμα, τα οποία, χωρίς την επίκληση συγκεκριμένων στοιχείων, αφήνουν, μεταξύ άλλων, σκιές για τον τρόπο διαχείρισης του προϋπολογισμού της Δημόσιας Τηλεόρασης εκ μέρους της Διοίκησής της. Τα περισσότερα από τα εν λόγω δημοσιεύματα επικαλούνται και ανακοινώσεις σωματείων, τα οποία, διαχρονικά ανθίστανται σε οποιαδήποτε αλλαγή της Δημόσιας Τηλεόρασης και πολύ περισσότερο σε εκείνες που τάχα απειλούν εργασιακά δικαιώματα.

Μέχρι τώρα απέφυγα οποιαδήπoτε απάντηση στα συγκεκριμένα δημοσιεύματα, καθώς, αφότου ο πρωθυπουργός της χώρας, μού έκανε την μεγάλη τιμή να αναλάβω την θέση του προέδρου της ΕΡΤ, γνώριζα ασφαλώς ότι η Δημόσια Τηλεόραση πάντα γινόταν στόχος κριτικής, είτε καλοπροαίρετης, είτε -συνηθέστερα- κακοπροαίρετης.
Καθώς, ωστόσο, κάποιες καταγγελίες τέτοιων δημοσιευμάτων αποτέλεσαν αντικείμενο μέχρι και τηλεοπτικού «ρεπορτάζ», θεωρώ υποχρέωση μου να απαντήσω, και εκ μέρους της ΕΡΤ και προσωπικά.

Αποκλειστικό μου κίνητρο μου για να υπηρετήσω την ΕΡΤ ήταν το γεγονός ότι πάντα πίστευα και πιστεύω ότι η χώρα μας μπορεί να έχει μια δημόσια τηλεόραση που της αξίζει. Το αν η συλλογική προσπάθεια που έγινε τα τελευταία τέσσερα χρόνια να αλλάξει η εικόνα της ΕΡΤ έχει πετύχει ή αποτύχει, είναι πρωτίστως θέμα των πολιτών να το κρίνουν, καθώς, εκτός των άλλων, εκείνοι καταβάλουν κάθε μήνα 3 ευρώ για την ύπαρξή της.
Προφανώς η ΕΡΤ είναι, και πρέπει να είναι, δεκτική στην κριτική. Κάθε φορέας του Δημοσίου, και πολύ περισσότερο η ΕΡΤ, που διαχειρίζεται χρήματα των πολιτών, οφείλει να είναι διαρκώς ανοιχτή σε πάσης φύσεως έλεγχο, συμπεριλαμβανομένου και του δημοσίου λόγου. Αλλά όταν θίγονται συστηματικά οι αρχές, οι αξίες και η ηθική υπόσταση της καθεμίας και του καθενός από μας που εργαζόμαστε στη Δημόσια Τηλεόραση, με αστήριχτες και συκοφαντικές καταγγελίες, η λάσπη δεν μπορεί πλέον να μένει χωρίς αντίδραση.

Ως εκ τούτου αν υπάρξει νέα ανακύκλωση συκοφαντικών δημοσιευμάτων, η λύση της Δικαιοσύνης είναι για μένα πλέον ένας αυτονόητος μονόδρομος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook