Το Νοέμβριο του 2020 «ΤΟ ΒΗΜΑ», μια από τις ιστορικότερες και επιδραστικότερες εφημερίδες στην Ελλάδα, ξεκίνησε έναν πρωτοποριακό θεσμό, την έκδοση μαθητικών εφημερίδων.

Στην δημοτική πινακοθήκη Πειραιά πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα εκδήλωση με θέμα τον σπουδαίο θεσμό των Μαθητικών Εφημερίδων που καθιέρωσε «ΤΟ ΒΗΜΑ» και αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή οι φορείς της παιδείας σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

Η Ελλάδα μέσα από τα μάτια των μαθητών.

Το Νοέμβριο του 2020 «ΤΟ ΒΗΜΑ», μια από τις ιστορικότερες και επιδραστικότερες εφημερίδες στην Ελλάδα, ξεκίνησε έναν πρωτοποριακό θεσμό, την έκδοση μαθητικών εφημερίδων.

Η ιστορική εφημερίδα άνοιξε τις σελίδες της στα σχολεία της χώρας επιλέγοντας ένα σχολείο από διαφορετική πόλη κάθε μήνα για να δώσει φωνή στους μαθητές και τις μαθήτριες με το να δημιουργήσουν την δική τους εφημερίδα.
Τρία χρόνια μετά, σε μία ειδική εκδήλωση στη δημοτική πινακοθήκη Πειραιά, παρουσιάστηκαν τα εξώφυλλα των μαθητικών εφημερίδων προκειμένου να έχουν την ευκαιρία να τα επισκεφθούν οι μαθητές, εκπαιδευτικοί αλλά και εκπρόσωποι της Πνευματικής, Πολιτιστικής και Πολιτικής Ηγεσίας του Τόπου.

Ο υπουργός Παιδείας κύριος Κυριάκος Πιερρακάκης επιθυμώντας να στηρίξει τον δημοσιογραφικό θεσμό των Μαθητικών Εφημερίδων του Βήματος έθεσε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας την Εικαστική Έκθεση με θέμα «Η Ελλάδα μέσα από τα μάτια των Μαθητών» και το θεσμό των Μαθητικών Εφημερίδων.

Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν σπουδαίοι ακαδημαικοί του τόπου.

Μέχρι στιγμής 33 Μαθητικές Εφημερίδες έχουν κυκλοφορήσει ως ένθετα με «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», οι οποίες είναι διαθέσιμες και σε ηλεκτρονική μορφή στην ομώνυμη ενότητα του ψηφιακού «ΒΗΜΑΤΟΣ».

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν η Υφυπουργός Παιδείας και αρμόδια για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Δήμαρχος Πειραιώς Γιάννης Μώραλης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεράσιμος Σιάσος και ο καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης Εμμανουήλ Μαυρομάτηςκαθώς καιο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ που συνεχάρη και την διοίκηση της ALTER EGO MEDIA για τον θεσμό.

Παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, η υφυπουργός Παιδείας και αρμόδια για τους τομείς Δια Βίου Μάθησης, Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης Ζέτα Μακρή, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κώστας Κατσαφάδος, η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάννα Ζαρακέλλη, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και δια Βίου Μάθησης Σίσσυ Αλιγιζάκη, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ειρήνη Νταϊφά και ο Αντιδήμαρχος Δόμησης & ΓΣΠ και Αρχιτεκτονικού & ΛΤΕ Δημήτρης Αράπης, ο βουλευτής Α’ Πειραιά της ΝΔ Νικόλαος Βλαχάκος, ο βουλευτής Β’ Πειραιά της ΝΔ Δημ. Μαρκόπουλος, ο βουλευτής ΚΙΛΚΙΣ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Στέφανος Παραστατίδης, ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρης Μπουραντώνης, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς Μιχάλης Σφακιανάκης, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής Σπύρος Δουκάκης, ο περιφερειάρχης εκπαίδευσης της Αττικής Ανδρέας Μαρίνος, ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, ο ζωγράφος Γιώργος Ρόρρης, ο εικαστικός Παναγιώτης Τανιμανίδης, ο βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Βασίλειος-Νικόλας Υψηλάντης, ο πρώην βουλευτής Γιάννης Μελάς, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Δρόσος Τσαβλής, ο πρόεδρος Β’ δημοτικής κοινότητας Πειραιά Αλέξανδρος Νανόπουλος, ο πρόεδρος των εκπαιδευτηρίων Γείτονα Ελευθέριος Γείτονας, ο πρόεδρος της VKC χορηγού του θεσμού των μαθητικών εφημερίδων Βασίλειος Καρατσώλης, η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και υπεύθυνη των δράσεων εξωστρέφειας του Ιδρύματος Έφη Μπάσδρα, ο σύμβουλος Φιλολογικής Στέγης Πειραιά Παναγιώτης Δριτσάκος, εκπρόσωποι των γυμνασίων και των λυκείων που εξέδωσαν τις μαθητικές εφημερίδες κ.α.Επιμελήτρια της έκθεσης ήταν η κυρία Εύη Κυρμακίδου, ενώ παρούσα ήταν και η Διευθύντρια Πολιτισμού Δήμου Πειραιά Ευαγγελία Μπαφούνη.

Παρόντες ακόμα, ο διευθυντής σύνταξης του «ΒΗΜΑΤΟΣ» Χρήστος Δόγας, καθώς και η αρχισυντάκτρια της εφημερίδας καιυπεύθυνη για την δημοσιογραφική επιμέλεια των μαθητικών εφημερίδων, Μάρνυ Παπαματθαίου.

Την εκδήλωση συντόνισε ο διευθυντής σύνταξης του «ΒΗΜΑΤΟΣ» Περικλής Δημητρολόπουλος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook