Ανάμεσα σε γειτονιές που βρίσκονται χρόνια στο γαστρονομικό χάρτη του κέντρου, όπως τα Πετράλωνα και το Μεταξουργείο, το Ρουφ διεκδικεί πλέον επάξια το ρόλο του μέσα σε αυτό το χάρτη.

Σε μια γειτονιά που τα τελευταία χρόνια αναδεικνύεται σε foodie προορισμό μας ταξιδεύουν την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στις 17.10 οι «Γειτονιές στο Πιάτο». Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μας ξεναγεί στις γωνιές του Ρουφ, όπου μπορούμε να βρούμε το απόλυτο πάντρεμα του comfort φαγητού με μοντέρνες ή «πειραγμένες» πινελιές.

Ανάμεσα σε γειτονιές που βρίσκονται χρόνια στο γαστρονομικό χάρτη του κέντρου, όπως τα Πετράλωνα και το Μεταξουργείο, το Ρουφ διεκδικεί πλέον επάξια το ρόλο του μέσα σε αυτό το χάρτη.

Ξεκινώντας τη βόλτα μας από το μουσείο Μπενάκη, κατηφορίζουμε για 10 κυριολεκτικά βήματα για να βρεθούμε στη «Τζουτζούκα». Άνοιξε πριν από 2 χρόνια και πολύ σύντομα έδωσε το στίγμα της. Στα πιάτα της παντρεύονται οι μικρασιατικές ρίζες της οικογένειάς της με στοιχεία από τόπους όπου ταξίδεψε ή έζησε, δημιουργώντας έναν πολύχρωμο καμβά, υφασμένο με γεύσεις.

Επόμενος σταθμός το «Πιέδρα Όπερα», ένας χώρος πολύ ξεχωριστός που άρχισε να λειτουργεί το 2009 σε ένα όμορφο παλιό μεσαιωνικό κτίριο. Ανοίγει μόνο κάθε Παρασκευή και Σάββατο του χειμώνα αλλά στα τραπέζια του συμβαίνει κάτι μαγικό, καθώς εδώ συναντιούνται μέλη της λυρικής σκηνής, και μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό σας ενώ ακούτε τους καλύτερους τενόρους και σοπράνο να τραγουδάνε σε μια εμπειρία μυσταγωγική.

Τα «Πρόσωπα» ξεκίνησαν από το Γκάζι το 1998 και μετακόμισαν στην περιοχή λίγα χρόνια μετά γράφοντας τη δική τους γαστρονομική ιστορία στο Ρουφ, για αυτό και έχουν πελάτες από όλο τον κόσμο που τους επισκέπτονται ξανά και ξανά.

Τέλος, η απαραίτητη στάση της ημέρας, είναι στο «Παλιό Ποδήλατο»! Το παλιό ποδήλατο είναι ένα προσωπικό στοίχημα του Τάσου ο οποίος αποφάσισε να ανοίξει ένα μοντέρνο τσιπουράδικο. Ένας χώρος απλός και ζεστός με τη ζεστασιά ενός καφενείου στο χωριό και τη φρεσκάδα ενός μοντέρνου εστιατορίου.

Επιστρέφοντας στο στούντιο ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ετοιμάζει δύο ξεχωριστές συνταγές: γαρίδες σαγανάκι με σπανάκι και φέτα και σολομό με μυρωδικά, λιαστή τομάτα και κάπαρη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook