Η επιθεώρηση, από την έναρξη του Ελληνοϊταλικού Πολέμου, έπαιξε εξέχοντα ρόλο στην καθημερινότητα των ανθρώπων, συνδυάζοντας τη σάτιρα προς τον επίδοξο κατακτητή με την αγωνία και τον αναστοχασμό για τους στρατιώτες που πολεμούσαν στο μέτωπο.

Ένα μοναδικό αφιέρωμα στα επιθεωρησιακά τραγούδια της Κατοχής παρουσιάζει η Xορωδία της ΕΡΤ, συμπράττοντας με τον ηθοποιό-performer Θανάση Aλευρά, την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023, στις 20:30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο μαέστρος της και ενορχηστρωτής Μιχάλης Παπαπέτρου ερευνά το πλούσιο Αρχείο της ΕΡΤ αναδεικνύοντας, μεταξύ άλλων, άγνωστα μουσικά διαμάντια συνθετών όπως ο Θεόφραστος Σακελλαρίδης και ο Γιάννης Σπάρτακος, τολμηρά στιχουργήματα και διασκευές, που αποτυπώθηκαν από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές της εποχής σε ξεχωριστά επεισόδια της εκπομπής «Μουσική βραδιά» του Γιώργου Παπαστεφάνου.

Η επιθεώρηση, από την έναρξη του Ελληνοϊταλικού Πολέμου, έπαιξε εξέχοντα ρόλο στην καθημερινότητα των ανθρώπων,  συνδυάζοντας τη σάτιρα προς τον επίδοξο κατακτητή με την αγωνία και τον αναστοχασμό  για τους στρατιώτες που πολεμούσαν στο μέτωπο.

Μαζί τους η μεσόφωνος Αναστασία Κότσαλη, καθώς και οι σολίστ Κώστας Ζιγκερίδης (μπαγιάν), Guido de Flaviis (σαξόφωνο), Δημήτρης Τίγκας (κοντραμπάσο) και ο Θάνος Μαργέτης (πιάνο).

Info
Επιθεώρηση ’40
Συναυλία της Χορωδίας της ΕΡΤ
Αφιέρωμα στα επιθεωρησιακά τραγούδια της Κατοχής
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023, στις 20:30
Διοργάνωση: ΕΡΤ
Πληροφορίες-εισιτήρια: www.megaron.gr

Γενική είσοδος: 10 ευρώ
Φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ: 5 ευρώ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook