Η «Κεραία» ταξιδεύει στο Αγρίνιο και το Μεσολόγγι, προκειμένου να συναντήσει τις οικογένειες δυο παιδιών πολυδοτών.

Η δωρεά οργάνων είναι το θέμα που πραγματεύεται η εκπομπή «Κεραία» με τη Ρέα Βιτάλη, που μεταδίδεται την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023 στις 22:00, στο ΕΡΤNEWS.

Η χώρα μας κατέχει την τελευταία θέση στη δωρεά οργάνων, κάτι που βεβαίως επηρεάζει και τις μεταμοσχεύσεις. Ο χρόνος αναμονής στην Ελλάδα είναι οχτώ χρόνια, ενώ στην Πορτογαλία οι μεταμοσχεύσεις δεν ξεπερνούν τους οχτώ μήνες.

Η «Κεραία» ταξιδεύει στο Αγρίνιο και το Μεσολόγγι, προκειμένου να συναντήσει τις οικογένειες δυο παιδιών πολυδοτών.

Επιπλέον, η Ρέα Βιτάλη συναντά τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, καθηγητή παθολογίας, νεφρολόγο  Ιωάννη Μποτέλη  και μαθαίνει για την προσφορά του Ωνάσσειου Εθνικού Μεταμοσχευτικού Κέντρου στη χώρα μας που ευχόμαστε να αλλάξει την πορεία της δωρεάς οργάνων, όσο άλλαξε την Καρδιοχειρουργική στην Ελλάδα.

Τέλος, η Ρέα Βιτάλη συζητά με τον κύριο Φώτη Σακελλαρίδη, διπλά μεταμοσχευμένο λήπτη νεφρού.

«Κεραία»

Η «Κεραία» με τη Ρέα Βιτάλη επανέρχεται μ’ έναν νέο κύκλο εκπομπών, κάθε Τετάρτη, στις 22:00, από το ΕΡΤNEWS και κάθε δεύτερη Κυριακή, στις 24:00, από την ΕΡΤ1. Αφιερωμένη στην κοινωνική έρευνα, η εκπομπή συνεχίζει την τηλεοπτική πορεία της με «δύσκολα» θέματα, καθώς η Ρέα Βιτάλη πιστεύει ότι «Αν οι άνθρωποι αντέχουν να ζουν αυτά που ζουν, δεν επιτρέπεται σε εμάς να λέμε “Δεν αντέχω να βλέπω”».

Με μια πλουραλιστική ομάδα εξαιρετικών συνομιλητών, ώστε παράλληλα με την επιστημοσύνη τους να καταθέτουν και τα βιώματά τους, σκοπός της εκπομπής είναι κάθε θέμα να αναπτύσσεται πολύπλευρα, κουρδίζοντας όσο πιο πολλές σκέψεις και «μήπως;» στον τηλεθεατή.

Παρουσίαση-ιδέα-έρευνα: Ρέα Βιτάλη
Σκηνοθεσία: Άρης Λυχναράς
Αρχισυνταξία: Βούλα Βουδούρη
Μοντάζ: Κώστας Κουράκος
Παραγωγή: Θοδωρής Καβαδάς

  • Τα 36 επεισόδια των προηγούμενων κύκλων της εκπομπής μπορείτε να τα παρακολουθήσετε στο ERTFLIX. 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook