Ο διάσημος σεφ Μισέλ Ρου (Michel Roux) μάς παίρνει μαζί του σε μια μαγειρική περιπέτεια στον Νότο της Γαλλίας. Θα δημιουργήσει απλά γαλλικά πιάτα που τρελαίνεται να τρώει στις διακοπές του.

Τα οκτώ επεισόδια του πρώτου κύκλου της νέας σειράς ντοκιμαντέρ «Ο Μισέλ Ρου μαγειρεύει στη γαλλική ύπαιθρο» (Michel Roux’s French Country Cooking), θα παρακολουθήσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές στην ΕΡΤ2, καθημερινά από τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου έως και την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023 (εκτός Σαββατοκύριακου), στις 09:30, και σε επανάληψη στις 20:15.

Σειρά ντοκιμαντέρ οκτώ επεισοδίων, παραγωγής Ηνωμένου Βασιλείου 2021

Ο διάσημος σεφ Μισέλ Ρου (Michel Roux) μάς παίρνει μαζί του σε μια μαγειρική περιπέτεια στον Νότο της Γαλλίας.
Θα δημιουργήσει απλά γαλλικά πιάτα που τρελαίνεται να τρώει στις διακοπές του.

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023, στις 09:30

(Α΄ Κύκλος) – Eπεισόδιο 1ο. Ο κορυφαίος σεφ Μισέλ Ρου μαγειρεύει τέσσερα από τα αγαπημένα του πιάτα, ενώ είναι σε διακοπές στη Νότια Γαλλία.
Προμηθεύεται υλικά από ντόπιους παραγωγούς, έναν εκτροφέα αιγών στα όρη Σεβέν και έναν παραγωγό βιολογικών οπωροκηπευτικών στην Αρντές.
Για τον Μισέλ, η μαγειρική στις διακοπές πρέπει να είναι απλή.
Η λαχταριστή του τάρτα με κατσικίσιο τυρί, καθώς και το ψάρι του με μυρωδικά είναι χάρμα οφθαλμών.
Θα καταφέρει, όμως, η κλασική του πουτίγκα Diplomate να ικανοποιήσει τον πιο σκληρό του κριτή, δηλαδή τη σύζυγό του Ζιζέλ;

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023, στις 09:30

(Α΄ Κύκλος) – Eπεισόδιο 2ο. Ο σεφ Μισέλ Ρου βρίσκεται σε μια γαστριμαργική περιπέτεια στη Νότια Γαλλία.
Μαγειρεύοντας τα απλά πράγματα που του αρέσει να τρώει, ενώ χαλαρώνει στις διακοπές, θα φτιάξει μια εύκολη και νόστιμη τάρτα κρεμμυδιού για πριν το δείπνο και θα μας δείξει πώς να φτιάξουμε την τέλεια σαλάτα με τα καλύτερα υλικά.
Ένας αμπελώνας εμπνέει το πιάτο του με λόφιο που, αν και ψάρι, θα τον μαγειρέψει όπως το αρνί και θα τελειώσει με ένα σπιτικό πατέ για τους φίλους του, κάτι για το οποίο η γιαγιά του θα ήταν πολύ περήφανη!

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 1η Νοεμβρίου 2023, στις 09:30

(Α΄ Κύκλος) – Eπεισόδιο 3ο. Σ’ αυτή την περιπέτεια με γαλλικό φαγητό, ο σεφ Μισέλ Ρου πηγαίνει για παράκτιο ψάρεμα, πριν φτιάξει ένα από τα αγαπημένα του πιάτα με ψάρι, σκουμπρί με σάλτσα μουστάρδας.
Δοκιμάζει ένα νόστιμο επιδόρπιο σε τοπικό ζαχαροπλαστείο, πριν πάει στο σπίτι και ανάψει την ψησταριά για να μας δείξει πώς φτιάχνουμε ένα φανταστικό γαλλικό χάμπουργκερ.
Στη συνέχεια, το μενού έχει διάφορα αρωματικά βούτυρα, για να αλείψει και να ψήσει το τέλειο κοτόπουλο που θα απολαύσει η οικογένειά του.
Αλλά κανείς δεν ξέρει ποιος θα πάρει το καλύτερο κομμάτι. Το επεισόδιο με τα λαχταριστά πιάτα ολοκληρώνεται μ’ ένα κλαφουτί με κεράσια.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023, στις 09:30

(Α΄ Κύκλος) – Eπεισόδιο 4ο. Ο σεφ Μισέλ Ρου αναζητεί μυρωδικά στους λόφους του Ντονζέρ, πάνω από τον ποταμό Ροδανό, για να τα χρησιμοποιήσει σε μια λιχουδιά της περιοχής, ένα πιάτο με ψητό κουνέλι.
Έξω στον κήπο, ψήνει ζουμερό κοτόπουλο στο μπάρμπεκιου και μοιράζεται συμβουλές για την παρασκευή του τέλειου τυριού, όπως και για την κλασική τάρτα αμυγδάλου με φραντζιπάν.
Η συνταγή του απόλυτου καλοκαιρινού γλυκού φαίνεται δύσκολη, αλλά ο Ρου αποκαλύπτει το μυστικό της επιτυχίας του.
Θα καταφέρει, όμως, να εντυπωσιάσει την οικογένειά του;

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023, στις 09:30

(Α΄ Κύκλος) – Eπεισόδιο 5ο. Ο διάσημος σεφ Μισέλ Ρου ταξιδεύει στην Προβηγκία, όπου μαγειρεύει για τον εαυτό του και την οικογένειά του απλά φαγητά της γαλλικής επαρχίας.
Τα ολόφρεσκα υλικά από τις ντόπιες φάρμες, όπου όλα γίνονται με το χέρι, όπως τον παλιό καιρό, αλλά βέβαια και το ταλέντο του, ανεβάζουν την κουζίνα του στο επίπεδο αστεριών Μισελέν.
Ψητή φραγκόκοτα, Κροκ Μεσιέ, η περίφημη γαλλική λιχουδιά, σπαράγγια, ντομάτες και μελιτζάνες μάς δίνουν μια γεύση για τον γαστρονομικό παράδεισό του.

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023, στις 09:30

(Α΄ Κύκλος) – Eπεισόδιο 6ο. Ο διάσημος σεφ Μισέλ Ρου αναζητεί το τέλειο μέλι για να δημιουργήσει μια νόστιμη σος για ένα πιάτο με πάπια.
Θα μας δείξει πώς να φτιάχνουμε ρατατούιγ με μια παραλλαγή, ώστε να το τρώμε είτε κρύο είτε ζεστό. Κάνει διάλειμμα από την κουζίνα και συναντά έναν φίλο.
Πίνει μαζί του το γαλλικό λικέρ παστίς, το οποίο τον εμπνέει να φτιάξει ένα λαχταριστό στιφάδο θαλασσινών.
Αργότερα, τα φρούτα είναι στην ημερήσια διάταξη, καθώς ξεκουράζεται στον κήπο με τη σύζυγό του, Ζιζέλ.
Απολαμβάνουν κομπόστες φρούτων με το κλασικό γαλλικό γλυκό Pain Perdu και σαντιγί. Φανταστικό!

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023, στις 09:30

(Α΄ Κύκλος) – Eπεισόδιο 7ο. Ο κορυφαίος σεφ Μισέλ Ρου πηγαίνει στους υγροτόπους του Camargue για να συναντήσει τους διάσημους μαύρους ταύρους και τους περιβόητους Γάλλους καουμπόιδες που τους φροντίζουν.
Θα δοκιμάσει ένα στιφάδο που χρειάζεται μια μέρα για να μαγειρευτεί και θα ψήσει στο μπάρμπεκιου μια νόστιμη μπριζόλα bavette μέσα σε μόλις 5 λεπτά. Αξιοποιώντας στο έπακρο τα εποχιακά προϊόντα, θα μας δείξει πώς να μαγειρεύουμε αγκινάρες με δύο τρόπους, με σάλτσα ολαντέζ και βουτύρου.
Και τέλος, θα μαγειρέψει ένα λαχταριστό πιάτο με μύδια και υπέροχα λουκάνικα με κόκκινο ρύζι.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023, στις 09:30

Eπεισόδιο 8ο (τελευταίο Α΄ Κύκλου). Ο σεφ Μισέλ Ρου συνεχίζει την περιοδεία του στα φαγητά, γυρεύοντας τα καλύτερα προϊόντα για να φέρει στην κουζίνα των διακοπών του.
Σήμερα, επισκέπτεται ένα χοιροτροφείο, αναζητώντας τα καλύτερα κομμάτια για ένα γευστικό χοιρινό προβενσάλ και μοιράζεται μια παλιά οικογενειακή συνταγή για ομελέτα σουφλέ, ένα εντυπωσιακό πιάτο πιο εύκολο απ’ ό,τι θα φανταζόμασταν.
Είναι η εποχή της ντομάτας στη Νότια Γαλλία και ο σεφ μας έχει τα καλύτερα υλικά για να φτιάξει μια λαχταριστή τάρτα με ντομάτα και ελιές.
Και ολοκληρώνει ένα δείπνο για τους φίλους του με ζαχαρωμένο πεπόνι, γεμισμένο με σορμπέ λεμόνι και σαμπάνια.

Ημερομηνίες μετάδοσης Α΄ Κύκλου: Από τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023
έως και την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023, στις 09:30 και σε επανάληψη στις 20:15

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook