«Περιμένω να δω πώς θα κινηθούν οι ”Ράδιο Αρβύλα”. Αν θα ανακαλέσουν ή θα ζητήσουν συγνώμη ή δεν θα πουν τίποτα. Θα δούμε πώς θα πάει», είπε ο ποιητής.

Ο ποιητής Γιώργος Αλισάνογλου ξέσπασε κατά της εκπομπής του ΑΝΤ1, Ράδιο Αρβύλα, με αφορμή ένα σατιρικό σκετς που έκαναν για την απαγγελία ενός ποιήματος που είχε κάνει.

Η εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα!» επικοινώνησε με τον ποιητή κι έδωσε την απάντησή του.

«Δεν είναι το θέμα πολιτικό σε καμία περίπτωση. Είναι κοινωνικό κι έχει να κάνει με τις αξίες, με την ποίηση και με τον πολιτισμό. Εγώ έκατσα κι έκανα την δουλειά μου ήσυχα κι ήρεμα. Πήραν ένα βίντεο τα παιδιά, γιατί φαίνεται δεν έχουν να παίξουν κάτι για την επικαιρότητα και το βάλανε και το διακωμωδούν».

Μάλιστα ο ποιητής αποκάλυψε ότι είχε επικοινωνία με την εκπομπή των «Ράδιο Αρβύλα».

«Επικοινώνησα την ημέρα που έγινε αυτό, την Πέμπτη, με τον κ. Σερβετά. Ο κ. Σερβετάς στο τηλέφωνο μου είπε ”δεν πειράζει μην το παίρνεις βαριά, είναι διαφήμιση”. Και τους λέω παιδιά δεν είναι διαφήμιση σε καμία περίπτωση, απλώς δεν έχετε προφανώς επικαιρότητα. Έστειλα e-mail στους ”Ράδιο Αρβύλα” Παρασκευή πρωί, γιατί ήθελα να τοποθετηθώ απέναντι σε αυτό».

Καταλήγοντας τόνισε ο ποιητής: «Περιμένω να δω πώς θα κινηθούν οι ”Ράδιο Αρβύλα”. Αν θα ανακαλέσουν ή θα ζητήσουν συγνώμη ή δεν θα πουν τίποτα. Θα δούμε πώς θα πάει».

Τι σχολίασαν οι Ράδιο Αρβύλα
Η εκπομπή έπαιξε απόσπασμα στο οποίο τον διακωμωδεί την ώρα που απαγγέλλει το ποίημα «Σκούπισμα» του Ρον Πάτζετ.

Ανεβάζοντας στον προσωπικό του λογαριασμό το επίμαχο απόσπασμα, ο ποιητής από τη Θεσσαλονίκη σχολιάζει ότι «σε μια εποχή που το καθεστώς κάνει μεγάλο πόλεμο στον πολιτισμό, το να κοροϊδεύεις και να χλευάζεις την ποίηση είναι να παίζεις το παιχνίδι τους».

Ο ποιητής χαρακτηρίζει το βίντεο ως «κωμικό-σκωπτικό-σαρκαστικό και αρκούντως διαπομπευτικό», ενώ την εκπομπή ως «μέρος της καθημερινής ξεπερασμένης πια και ανίατης “νουμερολογίας” τους».

Η ανάρτηση του Γιώργου Αλισάνογλου:

«Καλημέρα, μια γνωστοποίηση για την αποκατάσταση της αλήθειας και της τηλεοπτικής μαρκετίστικης νοοτροπίας που προτείνετε ως εκπομπή που δυστυχώς μέσω του “εναλλακτικού” προσώπου που πλασάρετε στον μέσο τηλεθεατή έχετε την τάση να σαρώνετε και να διαπομπεύετε -μεταξύ άλλων-, ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά αγαθά που μας έχουν απομείνει, την ίδια την λειτουργία της ποίησης», γράφει ο κ. Αλισάνογλου για τους Ράδιο Αρβύλα.

«Το ποίημα “Σκούπισμα” που διακωμωδείτε στο πρόσωπό μου είναι του σημαντικού ποιητή Ρον Πάτζετ από τη σκηνή της Νέας Υόρκης, φίλο των Τζον Άσμπερι, Κένεθ, Κοκ, Τζιμ Τζάρμους, Πάτι Σμιθ κ.λπ. Συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο “Πέρασα ωραία μαζί σου πάλι”, σε μετάφραση Βασίλη Παπαγεωργίου, εκδόσεις Σαιξπηρικόν 2020, το οποίο περιλαμβάνει τα ποιήματα που ακούγονται στην ταινία “Paterson” (2016) του Τζάρμους. Σε μια εποχή που το καθεστώς κάνει μεγάλο πόλεμο στον πολιτισμό, το να κοροϊδεύεις και να χλευάζεις την ποίηση είναι να παίζεις το παιχνίδι τους. Η ποίηση, αντίδοτο σε κάθε μορφή “ιού”», απαντά ο Γιώργος Αλισάνογλου.

Και προσθέτει: «Θεωρώ επιτακτική ανάγκη, οι φίλοι συνάδελφοι ποιητές, μεταφραστές εκδότες, αναγνώστες κ.λπ. να πάρουν θέση στο ζήτημα αυτό που αφορά όλους μας».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook