Κάθε Πέμπτη η δημοσιογράφος και κριτικός θεάτρου Μυρτώ Λοβέρδου μιλά με τους συντελεστές των παραστάσεων που δεν πρέπει να χάσουμε.

Στο νέο podcast του Βήματος, η Μυρτώ Λοβέρδου μάς βοηθά να ξεχωρίσουμε τις κορυφαίες παραστάσεις της ολοζώντανης ελληνικής θεατρικής σκηνής

Οι Αθηναίοι αγαπούν το θέατρο. Είναι εμφανές από τις δεκάδες παραστάσεις που κάνουν κάθε χρόνο την πρεμιέρα τους σχεδόν σε κάθε γειτονιά της πόλης – και από τις παθιασμένες συζητήσεις που προκαλούν ορισμένες από αυτές. Το νέο podcast του Βήματος, που φέρει τον τίτλο «Στην Μπούκα», το αγαπά και το γιορτάζει εξίσου και μας βοηθά να ξεχωρίσουμε εγκαίρως εκείνες που δεν πρέπει να χάσουμε μέσα στην πάντα πυκνή θεατρική σεζόν.

Οδηγός μας στο ταξίδι στις μεγάλες αλλά και τις μικρότερες θεατρικές σκηνές της χώρας, η δημοσιογράφος και κριτικός θεάτρου Μυρτώ Λοβέρδου, που κάθε Πέμπτη θα υποδέχεται στο στούντιο του Βήματος σκηνοθέτες και ηθοποιούς ορισμένων από τις κορυφαίες παραστάσεις της χρονιάς. Μαζί τους θα συζητά για όλα όσα εκτυλίσσονται στο σανίδι, αλλά και για εκείνα που αποτελούν την πηγή της έμπνευσής τους και τα σημεία ταύτισης με τους ήρωες και τις ηρωίδες τους.

Αν το όνομα φαντάζει οικείο, είναι γιατί ταυτίζεται με εκείνο της στήλης που διατηρούσε επί σειρά ετών στο Βήμα η έμπειρη δημοσιογράφος, αλλά και γιατί αποτελεί σημαντικό μέρος της θεατρικής ορολογίας. «Μπούκα» είναι το άνοιγμα της σκηνής. Το οριακό σημείο στο οποίο στέκεται ο ηθοποιός λίγο πριν εκτεθεί μπροστά στους θεατές και προσπαθήσει να τους επικοινωνήσει την αλήθεια του κειμένου, αλλά και τη δική του.

Στο πρώτο επεισόδιο του νέου podcast του Βήματος που έκανε την πρεμιέρα του στις 7 Δεκεμβρίου, «Στην Μπούκα» βρίσκεται η πολυσυζητημένη παράσταση «The Humans», το έργο του Στίβεν Κάραμ που ανεβαίνει στο θέατρο Μουσούρη σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη. Τόσο ο ίδιος ο σκηνοθέτης, όσο και οι ηθοποιοί Θέμις Μπαζάκα, Λάζαρος Γεωργακόπουλος και Μαρία Πετεβή, μας μιλούν για την παράσταση-ακτινογραφία μιας κλασικής οικογένειας του δυτικού κόσμου. Τις αγωνίες της, τους φόβους, τους καβγάδες, τα όνειρα. Την αγάπη και τις σχέσεις που αναπτύσσουν τα μέλη της.

Με αφορμή το – συναρπαστικό στην απλότητά του – έργο, που γράφτηκε το 2014, τα πρόσωπα της επιτυχημένης παράστασης μιλούν για την οικογένεια τόσο επάνω στο σανίδι, όσο και στη ζωή.

Το πρώτο επεισόδιο της «Μπούκας» είναι διαθέσιμο σε Spotify και Apple Podcasts.

«Στη Μπούκα» – Το νέο podcast του Βήματος για το θέατρο

Νέο επεισόδιο κάθε Πέμπτη.

Κάντε την εγγραφή σας στο Spotify ή τα Apple Podcasts.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook