Mega Stories: Η ιστορία μιας νύχτας με τον Γιώργο Μαργαρίτη
ΟτελευταίοςτωνμεγάλωνλαϊκώνερμηνευτώνξεναγείτηΔώραΑναγνωστοπούλουστουςσημαντικούςσταθμούςτηςζωήςτουπουξεκίνησαναπότησημαδιακήτουσυνάντησημετονΒασίληΤσιτσάνη
Το «MEGA Stories», στην πρώτη εκπομπή της νέας χρονιάς, υποδέχεται τον Γιώργο Μαργαρίτη.
Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου στις 00:10, στο MEGA, ο σπουδαίος λαϊκός ερμηνευτής «περπατά» με τη Δώρα Αναγνωστοπούλου στα άγνωστα σκοτεινά μονοπάτια, αλλά και στις φωταγωγημένες λεωφόρους της προσωπικής και επαγγελματικής του διαδρομής.

Μαζί κάνουν ένα οδοιπορικό με αφετηρία την πλατεία Καραϊσκάκη, εκεί όπου το 1960 ο 15χρονος Γιώργος αποβιβάστηκε μόνος από ένα λεωφορείο, αφήνοντας ένα μικρό χωριό των Τρικάλων, για να κυνηγήσει την τύχη του στην Αθήνα.
Ο τελευταίος των μεγάλων λαϊκών ερμηνευτών ξεναγεί τη Δώρα Αναγνωστοπούλου στους σημαντικούς σταθμούς της ζωής του που ξεκίνησαν από τη σημαδιακή του συνάντηση με τον Βασίλη Τσιτσάνη και συνεχίστηκαν σε μεγάλες πίστες και επαρχιακά μπουζουξίδικα, εκτυφλωτικές μαρκίζες και συνεργασίες-σταθμούς, θρυλικές «ζημιές» αλλά και περιπλανήσεις σε πάθη και εθισμούς.

Το «MEGA Stories» συνομιλεί με τον Μίμη Ανδρουλάκη, ο οποίος αποκωδικοποιεί την ελληνική μπλουζ φωνή της Ελλάδας και αποκαλύπτει τη συνάντηση του Γιώργου Μαργαρίτη με τον Μίκη Θεοδωράκη.
Ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου αναπλάθει στιγμές από την καλλιτεχνική τους συνύπαρξη, ενώ η Νέλλη Γκίνη ξετυλίγει ιστορίες από τις ένδοξες νύχτες της πίστας που έζησαν μαζί με τον Γιώργο Μαργαρίτη τη δεκαετία του ’80.
Ο ίδιος, πάντα απροσποίητος, στον πυρήνα του λαϊκός και χορτασμένος από εμπειρίες, μιλά για τους απλούς ανθρώπους αλλά και τους μεγάλους συνθέτες που σφράγισαν τη διαδρομή του, τα λάθη και τα πάθη του, τις συνεργασίες και τους μουσικούς πειραματισμούς που τόλμησε.
Όπως απέδειξε ο χρόνος, ο δρόμος του δεν τον οδήγησε στο «πουθενά», αλλά κατευθείαν στις καρδιές των απλών ανθρώπων.
Παρουσίαση-Αρχισυνταξία: Δώρα Αναγνωστοπούλου
Σκηνοθεσία: Κωνσταντής Φραγκόπουλος
Υπεύθυνη Έρευνας και Ρεπορτάζ: Ηλιάνα Δανέζη
Έρευνα: Κώστας Μπουρούσης
Οργάνωση παραγωγής: Αλεξάνδρα Μπότη
Κινηματογράφηση: Νo Names Filming team
Μοντάζ: Αλέξανδρος Αλευράς, Αφροδίτη Ταυρή
Ενδυματολόγος: Ηρώ Τσούρτου
«MEGA STORIES» ΜΕ ΤΗ ΔΩΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 00:10
#MegaStories
Ολες οι Ειδήσεις
- «Ρεβεγιόν»… «ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ»: Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου στις 21.00, στον ΣΚΑΪ – Δείτε το τρέϊλερ
- Τζένη Μπαλατσινού : Το βίντεο με τον 5χρονο γιο της στην κουζίνα του σπιτιού
- «Εκδικητικός με προσωπικότητα αλκοολικού» ο Τράμπ, ναρκομανής ο Μάσκ και «συνωμοσιολόγος» ο Βανς, λέει η προσωπάρχης του Λευκού Οίκου
- Η γιορτή της Eurovision αρχίζει στην ΕΡΤ1 την Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2026, στις 19:00, με την εκπομπή «Sing for Greece – Ελληνικός Τελικός 2026 – Οι φιναλίστ»
- Η Allwyn και ο ΟΠΑΠ ανακοινώνουν τροποποίηση των όρων της συνένωσης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τους
- Μητσοτάκης: Έξη μέτρα για το στεγαστικό – Επιστροφή δύο ενοικίων για εκπαιδευτικούς, νοσηλευτές, γιατρούς στην επαρχία – Επιπλέον 160 εκατομμύρια σε αγρότες και κτηνοτρόφους
- Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Στολίζει το χριστουγεννιάτικο δέντρο με τον Γιάννη Καραβασάνη – Φωτογραφίες
- Ελένη Μενεγάκη: Ποζάρει με γιορτινή διάθεση μπροστά από το Χριστουγεννιάτικο δένδρο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook