Ελληνικά και ξένα τραγούδια «παντρεύονται» με μοναδικό μουσικό τρόπο και η βραδιά εξελίσσεται σ’ ένα αξέχαστο τηλεοπτικό πάρτι.

Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα συγκροτήματα των τελευταίων ετών, με κομμάτια που έχουν γίνει παγκόσμιες επιτυχίες, έρχεται στο «Μουσικό κουτί» της ΕΡΤ1, την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024, στις 21:00. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχονται τον δημιουργό της ηλεκτρονικής μπάντας Kadebostany, Guillaume de Kadebostany, την εκρηκτική τραγουδίστρια του συγκροτήματος Poseidona και την Ελληνίδα τραγουδοποιό και ερμηνεύτρια Vassilina.

Ελληνικά και ξένα τραγούδια «παντρεύονται» με μοναδικό μουσικό τρόπο και η βραδιά εξελίσσεται σ’ ένα αξέχαστο τηλεοπτικό πάρτι.

Οι Kadebostany αγαπούν τη χώρα μας και τα τελευταία χρόνια χάρη στη συνεργασία τους με την avant-pop τραγουδίστρια Vassilina μοιράζονται όλο και πιο συχνά τις μουσικές τους με το ελληνικό κοινό.

Το 2008 γεννήθηκε στο ευφάνταστο μυαλό του dj, παραγωγού και συνθέτη, Guillaume de Kadebostany μια… Δημοκρατία με μέλη της μερικούς εξαιρετικούς μουσικούς, από διάφορα σημεία της Ευρώπης. Η δημιουργία της ουτοπικής αυτής χώρας αποσκοπούσε στη διάδοση του pop οράματος του εμπνευστή της και είχε βασικά συνθετικά τη μίξη electronica με balkan στοιχεία και αιθέρια pop φωνητικά, εντυπωσιακά visual εφέ και αρκετή δόση τρέλας!

Σήμερα, οι Kadebostany αποτελούν υπερδύναμη στο pop μουσικό στερέωμα, καθώς μετρούν πάνω από 1 δισ. streams στο YouTube, περισσότερες από 500 συναυλίες, έχουν μπει στο top10 σε πάνω από 30 χώρες, έχουν παίξει σε κοινό 120.000 ανθρώπων και άλλα πολλά.

Μια εκπομπή με συναυλιακή διάθεση, που ξεκινάει από τη… Δημοκρατία του Kadebostan με το «Castle in the Snow» και καταλήγει στην Ελλάδα!

Ξεχωριστή στιγμή στην εκπομπή είναι η διασκευή που έκανε ο Guillaume de Kadebostany στο τραγούδι «Αχ θάλασσά μου σκοτεινή» του Νίκου Πορτοκάλογλου.
Δείτε το βίντεο στον σύνδεσμο: https://youtu.be/Tlm6L710w5Y

«Early morning dreams»: Η Vassilina στο ατμοσφαιρικό τραγούδι των Kadebostany (μουσική) και Amina Cadelli (στίχους), που τραγούδησε σε πρώτη εκτέλεση η Rhitta Nattah.
Δείτε το βίντεο στον σύνδεσμο: https://youtu.be/lI_vJnSS7uE

«Castle in the snow»: Η Poseidona και η Vassilina ενώνουν τις φωνές τους σε ακόμα μία δημιουργία των Kadebostany, που τραγούδησε σε πρώτη εκτέλεση η Amina.
Δείτε το βίντεο στον σύνδεσμο: https://youtu.be/XB0IrvfIfCI

Καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ σας ανοίγει ένα γοητευτικό και μυστηριώδες «Μουσικό κουτί»!

Ιδέα-καλλιτεχνική επιμέλεια: Νίκος Πορτοκάλογλου
Παρουσίαση: Νίκος Πορτοκάλογλου, Ρένα Μόρφη
Σκηνοθεσία: Περικλής Βούρθης
Αρχισυνταξία: Θεοδώρα Κωνσταντοπούλου
Παραγωγός: Στέλιος Κοτιώνης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Βασίλης Μουρίκης
Σκηνογράφος: Ράνια Γερόγιαννη
Μουσική διεύθυνση: Γιάννης Δίσκος
Καλλιτεχνικοί σύμβουλοι: Θωμαΐδα Πλατυπόδη – Γιώργος Αναστασίου
Υπεύθυνος ρεπερτορίου: Νίκος Μακράκης
Photo Credits: Μανώλης Μανούσης / ΜΑΕΜ
Εκτέλεση παραγωγής: Foss Productions

Μαζί τους οι μουσικοί: Πνευστά-Πλήκτρα: Γιάννης Δίσκος Βιολί-φωνητικά/Δημήτρης Καζάνης κιθάρες-φωνητικά/Λάμπης Κουντουρόγιαννης Drums / Θανάσης Τσακιράκης μπάσο-μαντολίνο-φωνητικά / Βύρων Τσουράπης πιάνο-πλήκτρα / Στέλιος Φραγκούς

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook