Θλίψη προκάλεσε η είδηση του αιφνίδιου θανάτου της δημοσιογράφου Φανής Πετραλιά

Η Φανή Πετραλιά είχε ασχοληθεί με το πολιτιστικό ρεπορτάζ ενώ διετέλεσε αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ – Συλλυπητήριες ανακοινώσεις από την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τη Νέα Αριστερά
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών «“Έφυγε” ξαφνικά από κοντά μας η Γενική Γραμματέας του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ Φανή Πετραλιά».
Θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση της Ενώσεως, αναφέρουν οι ιθύνοντες της ΕΣΗΕΑ.
Η Φανή Πετραλιά είχε ασχοληθεί με το πολιτιστικό ρεπορτάζ και για πολλά χρόνια ήταν μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ.
Το τελευταίο της κείμενο είχε δημοσιευθεί στις 21 Ιανουαρίου στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Αυγέρη: Αγωνίστρια της αριστεράς και της δημοσιογραφίας η Φανή Πετραλιά
Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δώρα Αυγέρη σε ανάρτησή εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήριά της στην οικογένεια της Φανής Πετραλιά.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Δώρας Αυγέρη:
«Έφυγε αιφνίδια η Φανή Πετραλιά, η αγωνίστρια της αριστεράς και της δημοσιογραφίας, δίπλα μας μέχρι την τελευταία στιγμή.

Μόλις την περασμένη Δευτέρα συμμετείχε στην ημερίδα της Συσπείρωσης-Δούρειος Τύπος στην ΕΣΗΕΑ.
Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ για χρόνια, Γραμματέας του Δ.Σ. του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ μέχρι τώρα.

Είχε σπουδαία παρουσία στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία καθώς και τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων εκπροσωπώντας την ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΕΣΥ.

Η Φανή Πετραλιά ξεχώρισε ως δημοσιογράφος, αλλά και ως μεταφράστρια. Αρχικά στο περιοδικό «Γυναίκα», τη δεκαετία του ‘70, κατόπιν στα «ΝΕΑ» και το «ΒΗΜΑ».

Αφήνει πολύτιμη προσφορά και πλούσιο έργο.
Θα είναι πάντα «μαζί» μας.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της».

Νέα Αριστερά: Αποχαιρετούμε τη συντρόφισσα Φανή
Από την πλευρά της η Νέα Αριστερά ανακοίνωσε ότι η Φανή Πετραλιά «υπήρξε μια προσωπικότητα αναφοράς για τη δημοσιογραφία, τον συνδικαλισμό των δημοσιογράφων και την Αριστερά».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς:
«Η Φανή Πετραλιά υπήρξε μια προσωπικότητα αναφοράς για τη δημοσιογραφία, τον συνδικαλισμό των δημοσιογράφων και την Αριστερά.

Με το ήθος , την εργατικότητα, τη μόρφωση και την αγωνιστικότητα της, υπήρξε επί πολλά χρόνια, πρωτοπόρα στους αγώνες για την έντιμη και δημοκρατική πληροφόρηση του πολίτη, για τη δημοκρατική λειτουργία της ΕΣΗΕΑ και τη δημοσιογραφική δεοντολογία, για την ανανεωτική και τη ριζοσπαστική αριστερά.

Αποχαιρετούμε τη συντρόφισσα Φανή. Τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια συλλυπούμαστε στο γιο της Κωνσταντίνο και τον αδερφό της, οικονομολόγο και καθηγητή Νίκο».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook