Η συντακτική ομάδα του ERTecho διάλεξε τα καλύτερα αφιερώματα, εκπομπές, ραδιοφωνικά ντοκιμαντέρ, θεατρικά και podcast με ιστορίες έρωτα που «ταξίδεψαν» μέσα από το ραδιόφωνο, διότι εκτός των άλλων Love is… On Air.

Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και τα μουσικά ραδιόφωνα της ΕΡΤ, Δεύτερο 103.7, Τρίτο 90.9 & 95.6 και Kosmos 93.6 αναφέρονται με ειδικές εκπομπές στον έρωτα, που θεωρείται κινητήριος δύναμη!

Η συντακτική ομάδα του ERTecho διάλεξε τα καλύτερα αφιερώματα, εκπομπές, ραδιοφωνικά ντοκιμαντέρ, θεατρικά και podcast με ιστορίες έρωτα που «ταξίδεψαν» μέσα από το ραδιόφωνο, διότι εκτός των άλλων Love is… On Air.

 Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7

Hashtag #σταπατώματα

Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, 12:00-14:00, η Μαρία Κοζάκου παρουσιάζει την εκπομπή «Οι χωρισμένοι δεν γιορτάζουνε ποτέ!».

Η μεγάλη αλήθεια είναι ότι και οι πιο ευτυχείς σήμερα ερωτευμένοι, υπήρξαν κάποτε δυστυχείς χωρισμένοι. Και ίσως υπάρξουν ξανά…
Για να μη λέτε ότι δεν σας προειδοποιήσαμε, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου και με προφανή διάθεση χιούμορ και αυτοσαρκασμού, ανοίγουμε το εγχειρίδιο του σωστού #χωρισμού.
Διατρέχουμε όλα τα στάδια της απώλειας, δηλαδή της #χυλόπιτας, για όποιον δεν κατάλαβε, πέφτουμε στα #πατώματα, #αρνούμαστε την πραγματικότητα, #εκδικούμαστε, #πενθούμε, κάποια στιγμή #αποδεχόμαστε και στο τέλος τραβάμε μια #κόκκινη γραμμή και αναρωτιόμαστε «Συγγνώμη, κύριε! Ποιος είστε;».

Απολαύστε υπεύθυνα!

Τρίτο Πρόγραμμα 90.9 & 95.6

Όπερες, μιούζικαλ και jazz υμνούν τον Έρωτα

Στις 14:00, ο Θεόδωρος Λούστας στη «Γωνιά του συλλέκτη» παρουσιάζει ερωτικά ντουέτα από όπερες Ιταλών συνθετών: Claudio Monteverdi, Gaetano Donizetti, Vincenzo Bellini, Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini και Arrigo Boito.

Τις Τετάρτες 14 & 21 Φεβρουαρίου, στις 19:00, ο Γιάννης Φίλιας στην εκπομπή η «Μούσα του μιούζικαλ» παρουσιάζει το γαλλικό musical του Gérard Presgurvic «Roméo et Juliette: de la Haine à l’Amour» (Ρωμαίος και Ιουλιέτα: από το μίσος στην αγάπη).

Για δύο συνεχόμενες εβδομάδες, το μικρό αυτό αριστούργημα θα μας ταξιδέψει στη Βερόνα και στους απελπισμένους εραστές της, περιγράφοντας μουσικά τη γνωστότερη ίσως ιστορία αγάπης. Ζωντανή ηχογράφηση του 2001 από το «Palais des Congrès», με το original cast της πρεμιέρας του έργου στο Παρίσι.

Στις 23:00, ο Θάνος Φουργιώτης ταξιδεύει με το «Intercity» στον αστερισμό των κλασικών ερωτικών τραγουδιών της jazz. Ερωτικές μπαλάντες παντός καιρού, από κυρίες και κυρίους της τζαζ, έτσι όπως ηχογραφήθηκαν από καλλιτέχνες που εγγυημένα έχουν την αίσθηση της αγάπης και των όσων αυτή διαχρονικά συνεπάγεται. Και το σημαντικότερο; Μπορούν να μας τη μεταδίδουν.

Στη διαδρομή μας (με ή χωρίς λόγια): Βillie Holiday, Nat King Cole, Ella Fitzgerald, Carmen McRae, Patti Page, Helen Merrill, Sonny Rollins, Peggy Lee,  Roland Kirk,  Louis Smith,  Curtis Fuller, Chet Baker και πολλοί άλλοι σε ηχογραφήσεις που έγραψαν –και εξακολουθούν να γράφουν– ιστορία!

Στις 21:00, η Λένια Ζαφειροπούλου στην εκπομπή «To διαχρονικό Διαδίκτυο», με αφορμή το «Tomorrow is Saint-Valentine’s day», που τραγουδάει η τρελή Οφηλία στην τέταρτη πράξη του «Άμλετ» του Σαίξπηρ, μας καλεί να παρακολουθήσουμε την αινιγματική όσο και πολυθρύλητη αυτή ηρωίδα μέσα από τις μουσικές που έχουν αφιερώσει οι συνθέτες στα τραγούδια της τρέλας της.

Kosmos 93.6

Ο Βαλεντίνος συγκινείται μόνο με ροκ μπαλάντες!

Είτε γιορτάζετε είτε όχι τον έρωτα, συντονιστείτε στο Kosmos 93.6. H Κλάουντια Μάτολα και ο Μιχάλης Καμάκας, σ’ ένα ραδιοφωνικό «Valentine’s Date», δίνουν ραντεβού στο στούντιο, ακριβώς στις 18:00, εξυμνώντας το μεγαλύτερο δώρο του έρωτα: τη μουσική!

Παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες ροκ μπαλάντες όλων των εποχών, σε ένα δίωρο countdown και μοιράζονται με τους ακροατές πολλές συνοδευτικές ιστορίες, για την ημέρα του έρωτα αλλά και του πόνου.

Όλος ο κόσμος (του έρωτα) σε ένα ραδιόφωνο!

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook