Μέσα από τα μάτια της οικογένειας και των φίλων της, που εγκαταστάθηκαν στο Χάρκοβο, το οποίο βρίσκεται μόλις δεκαοκτώ μίλια από τα ρωσικά σύνορα, η Ουκρανή δημοσιογράφος Katya Soldak, που σήμερα ζει στη Νέα Υόρκη και εργάζεται για το περιοδικό Forbes, εξιστορεί στο ντοκιμαντέρ τον αγώνα της Ουκρανίας

Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, η ΕΡΤ3 παρουσιάζει δύο ιδιαίτερα ντοκιμαντέρ. Το μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ «The Long Breakup», παραγωγής Η.Π.Α. 2020, που θα μεταδοθεί το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στις 00:30 και το «Σπίτι από θραύσματα/A House Made of Splinters» του Δανού σκηνοθέτη Σάιμον Λέρενγκ Βίλμοντ, το οποίο θα προβληθεί την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στις 22:30.

00:30 | The Long Breakup

Μέσα από τα μάτια της οικογένειας και των φίλων της, που εγκαταστάθηκαν στο Χάρκοβο, το οποίο βρίσκεται μόλις δεκαοκτώ μίλια από τα ρωσικά σύνορα, η Ουκρανή δημοσιογράφος Katya Soldak, που σήμερα ζει στη Νέα Υόρκη και εργάζεται για το περιοδικό Forbes, εξιστορεί στο ντοκιμαντέρ τον αγώνα της Ουκρανίας να ξεφύγει από τον εναγκαλισμό της Ρωσίας, να αφήσει πίσω της το σοβιετικό παρελθόν και να γίνει ένα πραγματικά ανεξάρτητο έθνος.

Το ντοκιμαντέρ γυρίστηκε στη διάρκεια μιας δεκαετίας και περιλαμβάνει ένα πρωτότυπο soundtrack, καθώς και μουσική από Ουκρανούς και Σοβιετικούς καλλιτέχνες.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Katya Soldak

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου

22:30 | Σπίτι από θραύσματα
[A House Made of Splinters]

Οι μακροχρόνιες επιπτώσεις των εχθροπραξιών στις ψυχές των παιδιών βρίσκονται στο επίκεντρο του συγκλονιστικού αυτού ντοκιμαντέρ που κέρδισε το πρώτο βραβείο στο 24ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Το ντοκιμαντέρ, συμπαραγωγής Δανίας-Ουκρανίας-Σουηδίας-Φινλανδίας 2022, ρίχνει φως στις συνθήκες ζωής στην Ανατολική Ουκρανία και εστιάζει στο πώς ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος, που ξεκίνησε το 2014 και δυστυχώς πυροδοτήθηκε εκ νέου τα τελευταία δύο χρόνια, έχει οδηγήσει στη φτωχοποίηση της περιοχής, στην ανεργία και συνακόλουθα στην διάλυση πολλών οικογενειών. Το ντοκιμαντέρ καταγράφει σαν ημερολόγιο, τις ιστορίες κάποιων παιδιών που προέρχονται από διαλυμένες οικογένειες, τα οποία ζουν προσωρινά σε ένα ειδικό ορφανοτροφείο μέχρι οι κρατικές Αρχές και τα δικαστήρια να αποφασίσουν για το μέλλον τους.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Simon Lereng Wilmont

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook