Προθεσμία υποβολής έως και τις 12 Απριλίου 2024

Ο 68os Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision θα πραγματοποιηθεί στο Μάλμε της Σουηδίας. Περιλαμβάνει τους δύο Ημιτελικούς, στις 7 και 9 Μαΐου 2024 και τον Μεγάλο Τελικό, στις 11 Μαΐου 2024.

Επαγγελματίες δημοσιογράφοι και τεχνικοί των ΜΜΕ, οι οποίοι επιθυμούν να καλύψουν τη διοργάνωση, χρειάζεται να ακολουθήσουν συγκεκριμένη διαδικασία διαπίστευσης, σύμφωνα με τους κανονισμούς της  European Broadcasting Union (EBU), την ευθύνη της οποίας έχει η Διεύθυνση Εταιρικής Επικοινωνίας της ΕΡΤ.

Αιτήματα διαπίστευσης θα υποβάλλονται έως και την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024.

Θα λειτουργήσουν δύο Κέντρα Τύπου:

α) ένα Κέντρο Τύπου στον χώρο διεξαγωγής του Διαγωνισμού στο Μάλμε (Media Centre). Θα λειτουργεί το Σάββατο 4 Μαΐου 2024, καθώς και από τη Δευτέρα 6 Μαΐου 2024 έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 12 Μαΐου 2024. Θα παραμείνει κλειστό την Κυριακή 5 Μαΐου 2024.

β) ένα Διαδικτυακό Κέντρο Τύπου (Online Media Centre), το οποίο θα επιτρέπει την κάλυψη του Διαγωνισμού εξ αποστάσεως, παρέχοντας πρόσβαση στις συνεντεύξεις Τύπου και σε συγκεκριμένες πρόβες.

Οι δημοσιογράφοι που θα διαπιστευτούν για το Κέντρο Τύπου θα έχουν πρόσβαση και στο Διαδικτυακό Κέντρο Τύπου. Η διαπίστευση είναι απαραίτητη και για τα δύο Κέντρα Τύπου.

Το αίτημα διαπίστευσης υποβάλλεται αποκλειστικά μέσω της πλατφόρμας EventGo της EBU: https://app.eventgo.se/eurovision24/media

Βήμα 1ο: Οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ, επιλέγουν στην πλατφόρμα την κατηγορία «Media».

Βήμα 2ο: Οι ενδιαφερόμενοι/ες επιλέγουν εάν επιθυμούν να αιτηθούν για πρόσβαση αποκλειστικά στο Διαδικτυακό Κέντρο Τύπου (Online accreditation).

Βήμα 3o: Οι ενδιαφερόμενοι/ες συμπληρώνουν τη φόρμα αίτησης που αντιστοιχεί στον τύπο διαπίστευσης της επιλογής τους, παρέχοντας στοιχεία, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες που δίνονται σε κάθε περίπτωση.

Όσοι αιτηθούν για πρόσβαση στο Κέντρο Τύπου στο Μάλμε, απαιτείται να αναρτήσουν αντίγραφο ταυτότητας ή διαβατηρίου. Σημειώνεται ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί άδεια οδήγησης.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να επιλέξουν τη χώρα (country group) από την οποία θα ζητήσουν διαπίστευση, δηλαδή την Ελλάδα.

Με τη συμπλήρωση της αίτησής τους, οι αιτούμενοι/ες λαμβάνουν email επιβεβαίωσης. Κάθε αίτημα για διαπίστευση θα εξεταστεί από την ΕΡΤ και την EBU και οι αιτούμενοι/ες θα ειδοποιηθούν για την έκβασή του με email.

Σε κάθε περίπτωση, η τελική απόφαση για τη χορήγηση ή μη διαπίστευσης σε δημοσιογράφους ή τεχνικούς λαμβάνεται από την EBU και τον σουηδικό φορέα SVT.

Η υποβολή αιτήματος για διαπίστευση συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αποδοχή, εκ μέρους των ενδιαφερομένων, των όρων και προϋποθέσεων που αποτυπώνονται στον επίσημο οδηγό διαπιστεύσεων και είναι διαθέσιμος εδώ: Accreditation Handbook.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ: https://eurovision.tv/mediacentre/accreditation

Για πληροφορίες και διευκρινίσεις: Στα τηλέφωνα 210-6092530 και 210-6066761 (Δευτέρα-Παρασκευή, ώρες 11:00-16:00).

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook