Ο Φίλιππος θα χάσει τη ζωή του στα επόμενα επεισόδια της «Γης της ελιάς» βυθίζοντας την Αρεόπολη στο πένθος.

Η Χάιδω, όπως είδαμε σε όλα τα προηγούμενα επεισόδια της «Γης της ελιάς» έχει απίστευτο άγχος για την έκβαση της δίκης της. Παρά τις διαβεβαιώσεις του Λυκούργου ότι όλα θα πάνε καλά, η μητέρα του Φίλιππου βασανίζεται στην ιδέα ότι μπορεί να οδηγηθεί στη φυλακή.

Όμως, η υπερασπιστική γραμμή του Λυκούργου αποδεικνύεται εύστοχη και η Χάιδω αθωώνεται. Που να ήξερε, τί επιπτώσεις θα έχει η αθώωσή της για τη οικογένειά της…

Ο Βαφέας δεν θα καταθέσει τα όπλα. Το αίμα του βράζει και ζητάει εκδίκηση. Και ο προφανής στόχος του είναι ο Φίλιππος, ο μονάκριβος γιος της Χάιδως, ο μόνος που της έμεινε μετά από τις δολοφονίες του συζύγου και της κόρης της.

Το τέλος του Φίλιππου στη «Γη της ελιάς»
Ο Φίλιππος όλο το προηγούμενο διάστημα δεν κρύβει την δυσαρέσκειά του για την παραμονή του στη Μάνη. Η σχέση του με τη Βασιλική είναι σε κρίση από καιρό κι ο ίδιος ασφυκτιά στο στενό περιβάλλον της επαρχίας. Ο σκοπός του είναι να φύγει μακριά και να συνεχίσει τις σπουδές του που παράτησε ημιτελείς λόγω των οικογενειακών προβλημάτων και της εγκυμοσύνης της Βασιλικής.

Ο Φίλιππος θα υλοποιήσει την απειλή  του και θα φύγει. Μόνο η Χάιδω και η Βασιλική περιμένουν να επιστρέψει μετανιωμένος στο σπίτι μετά από λίγες ώρες.

Όταν θα περάσουν οι ώρες και ο Φίλιππος δεν θα επιστρέψει, οι δύο γυναίκες θα θορυβηθούν και θα καταφύγουν στην αστυνομία. Η ανακάλυψη του άψυχου σώματός του μετά από μερικά εικοσιτετράωρα θα επιβεβαιώσει τις χειρότερες υποψίες τους.

Η Μάνη ολόκληρη θα βυθιστεί στο πένθος -κανένας δεν μπορεί να πιστέψει ότι ένας νέος άνδρας, πατέρας ενός παιδιού, έχασε τη ζωή του με αυτό τον τραγικό τρόπο.

Η αντίδραση της Χάιδως
Η Χάιδω χάνει τα λογικά της. Οι τύψεις την κατακλύζουν αφού ξέρει ότι το χέρι που έκοψε το νήμα της ζωή του γιου της σκόπευε στην ίδια και το μόνο που της μένει είναι να καταφύγει στο μοναστήρι, αναζητώντας φώτιση και παρηγοριά.

Ο άνθρωπος που θα της συμπαρασταθεί πιο αποτελεσματικά σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές θα είναι ηγουμένη του μοναστηριού, μια γυναίκα πράα κα σοφή που θα πάρει επάνω της το βάρος της Χάιδως και θα της προσφέρει πνευματική καθοδήγηση και ηρεμία.

Ο Λυκούργος με τη Βασιλική και τη Μαργαρίτα θα επισκεφτούν την Χάιδω στο μοναστήρι και θα προσπαθήσουν να την πείσουν να επιστρέψει στο σπίτι της αλλά εκείνη θα ζητήσει πίστωση χρόνου -δεν είναι έτοιμη να έρθει αντιμέτωπη με την πραγματικότητα της ζωής χωρίς τον Φίλιππο.

Ποια θα είναι τα επόμενα βήματα της Βασιλικής
Η Βασιλική δεν μπορεί να πιστέψει πως η ζωή της άλλαξε από τη μια στιγμή στην άλλη. Η μοναδική παρηγοριά της είναι η κορούλα της, ενώ στο πλευρό της βρίσκονται ο Στάθης, η Αριάδνη και ο Μιλτιάδης.
Κι ενώ όλοι νομίζαμε ότι ο Μιλτιάδης θα είναι το επόμενο ρομαντικό ενδιαφέρον της Βασιλικής, μια νέα άφιξη στη Μάνη θα φέρει την πλήρη ανατροπή…

Το γύρισμα για την κηδεία του Φίλιππου στην Γη της Ελιάς πραγματοποιήθηκε αυτές τις μέρες και ήδη κάποιοι ηθοποιοί έχουν ανεβάσει φωτογραφίες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook