Την φωτογραφία τράβηξε ο βραβευμένος φωτορεπόρτερ του Reuters Μοχάμεντ Σάλεμ Δείχνει την Ινάς Μαάμαρ να κρατά το άψυχο σώμα της 5χρονης Σάλι που σκοτώθηκε μαζί με την μητέρα και την αδελφή της από ισραηλινό πύραυλο που χτύπησε το σπίτι τους

Ο φωτογράφος περιγράφει αυτή τη φωτογραφία, που τραβήχτηκε λίγες μέρες μετά τη γέννηση του παιδιού του , ως «μια δυνατή και θλιβερή στιγμή που συνοψίζει την ευρύτερη αίσθηση αυτού που συνέβαινε στη Λωρίδα της Γάζας».

«Οι άνθρωποι βρίσκονταν σε σύγχυση, έτρεχαν από το ένα μέρος στο άλλο με αγωνία για να μάθουν για την τύχη των αγαπημένων τους και πρόσεξα αυτήν την γυναίκα που κρατούσε το σώμα του κοριτσιού και δεν το άφηνε», δήλωσε.

Η φωτογραφία της Παλαιστίνιας που κρατά στην αγκαλιά της το νεκρό σώμα της ανιψιάς της , τυλιγμένο στο άσπρο σάβανο, που σκοτώθηκε σε ισραηλινή επιδρομή στην Γάζα τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο του World Press Photo.

Αυτή η εικόνα δείχνει την Ινάς Μαάμαρ 36 ετών να κρατά το σώμα της ανιψιάς της Σάλι 5 ετών που σκοτώθηκε, μαζί με τέσσερα άλλα μέλη της οικογένειας της , αναμεσα τους η μητέρα και η αδελφή της, όταν ένας ισραηλινός πύραυλος έπληξε το σπίτι τους, στο, Χαν Γιούνες, στη Γάζα, στις 17 Οκτωβρίου 2023.

Ο Μοχάμεντ Σάλεμ βρήκε τον Ινάς οκλαδόν στο έδαφος, αγκαλιά με το παιδί, στο νεκροτομείο του Νοσοκομείου Nasser, όπου οι κάτοικοι πήγαιναν να αναζητήσουν αγνοούμενους συγγενείς.

Η Ίνας είχε τρέξει προς το σπίτι της οικογένειας όταν άκουσε ότι είχε χτυπηθεί και μετά στο νεκροτομείο.

Η κριτική επιτροπή συγκινήθηκε βαθιά από το πώς αυτή η εικόνα προκαλεί έναν συναισθηματικό προβληματισμό σε κάθε θεατή. Τραβηγμένη με φροντίδα και σεβασμό, προσφέρει ταυτόχρονα μια μεταφορική και κυριολεκτική ματιά σε μια αφάνταστη απώλεια.

Ο Μοχάμεντ Σάλεμ είναι Παλαιστίνιος, 39 ετών, και εργάζεται για το Reuters από το 2003. Έχει κερδίσει και το βραβείο του World Press Photo του 2010.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook