ΕΡΤ1: «Νύχτα στάσου» με τη Μελίνα Ασλανίδου και τον Χρήστο Νικολόπουλο – «Τα αχ και τα βαχ του έρωτα»
Η Μελίνα Ασλανίδου και ο Χρήστος Νικολόπουλος υποδέχονται τον αγαπημένο ερμηνευτή Κώστα Καραφώτη, την ταλαντούχα Βιολέτα Ίκαρη, με την ιδιαίτερη χροιά στη φωνή, και τη μουσικό, μουσικολόγο, τραγουδίστρια και τραγουδοποιό Δανάη Παπαδοπούλου
Το Σάββατο 25 Μαΐου 2024, στις 21:00, η μουσική εκπομπή «Νύχτα στάσου» παρουσιάζει ένα αφιέρωμα σε αγαπημένα, δημοφιλή λαϊκά τραγούδια σπουδαίων δημιουργών, εμπνευσμένα από τις δυσκολίες, τα βάσανα και τις απογοητεύσεις του έρωτα.
Η Μελίνα Ασλανίδου και ο Χρήστος Νικολόπουλος υποδέχονται τον αγαπημένο ερμηνευτή Κώστα Καραφώτη, την ταλαντούχα Βιολέτα Ίκαρη, με την ιδιαίτερη χροιά στη φωνή, και τη μουσικό, μουσικολόγο, τραγουδίστρια και τραγουδοποιό Δανάη Παπαδοπούλου για να μοιραστούν πασίγνωστα τραγούδια που… μιλούν για τα «αχ» και τα «βαχ» του έρωτα.
Η Λίνα Νικολακοπούλου συνομιλεί με τον Λευτέρη Ζαμπετάκη, με αφορμή την ποιητική του συλλογή «Έρωτες θερίζουν» και διαπιστώνει πως τα «αχ και τα βαχ του έρωτα από γεννήσεως κόσμου δεν έχουν τελειωμό».
Ο Κώστας Μπαλαχούτης, ιστορικός ερευνητής της εκπομπής, «φωτίζει» με τα στοιχεία που παραθέτει τα τραγούδια του αφιερώματος υπενθυμίζοντας πως «από έρωτα έχουμε “Της αγάπης μαχαιριά’’, από έρωτα ραγίζει αλλά και ομορφαίνει ο κόσμος μας».
«Είχα κάποτε μι’ αγάπη», «Έλα και ράγισε τον κόσμο μου», «Δεν κλαίω για τώρα», «Αν πεθάνει μια αγάπη», «Σκότωσέ με», «Σασμός», «Πέφτεις σε λάθη», «Ζήλεια μου», «Πυρετός», «Πρώτη φορά», «Ίχνος», «Με σκότωσε γιατί την αγαπούσα» είναι μερικά από τα τραγούδια των Τσιτσάνη, Καλδάρα, Πάνου, Πλέσσα, Χιώτη, Μπαγιαντέρα και άλλων συνθετών, που ερμηνεύουν εξαιρετικά οι τραγουδιστές της βραδιάς.
Στην παρέα της εκπομπής, ο σκηνοθέτης-ηθοποιός και πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος Σωτήρης Χατζάκης, ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Πάνος Σόμπολος, ο ηθοποιός Δημήτρης Γεροδήμος, η δημοσιογράφος Νεφέλη Λυγερού, συνεργάτις της εκπομπής της ΕΡΤ1 «Στούντιο 4» και ραδιοφωνική παραγωγός στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, ο Λευτέρης Ζαμπετάκης ηθοποιός, συγγραφέας και ραδιοφωνικός παραγωγός στον Ελληνικό FM 93,2 και ο δημοσιογράφος, παρουσιαστής ειδήσεων του Blue Sky, Βαγγέλης Σαρρής.
Παρουσίαση: Μελίνα Ασλανίδου-Χρήστος Νικολόπουλος
Σύμβουλος εκπομπής: Λίνα Νικολακοπούλου
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κώστας Μπαλαχούτης
Ενορχηστρώσεις και διεύθυνση ορχήστρας: Νίκος Στρατηγός
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μυλωνάς
Αρχισυνταξία: Μαρία Βλαχοπούλου
Υπεύθυνη καλεσμένων: Δήμητρα Δάρδα
Δ/νση παραγωγής ΕΡΤ: Άσπα Κουνδουροπούλου
Εξωτερικός παραγωγός: Φάνης Συναδινός
Ολες οι Ειδήσεις
- Politico: Πως ο Ντόναλντ Τράμπ με 4 βήματα θα μπορούσε να καταλάβει την Γροιλανδία
- Στάρμερ, Μακρόν και Ζελένσκι συμφώνησαν για ανάπτυξη δυνάμεων στην Ουκρανία σε περίπτωση ειρηνευτικής συμφωνίας
- Μητσοτάκης στη Συμμαχία των Προθύμων: Η Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει σε ευρωπαϊκή στρατιωτική δύναμη στην Ουκρανία
- Πέθανε η ηθοποιός Τόνια Καζιάνη
- Μεσσηνία: Ιερέας έριξε το σταυρό στη θάλασσα με καλάμι ψαρέματος – Βίντεο
- Σέρρες: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορείται ο 16χρονος για το θάνατου του 17χρονου – Συνελήφθη και η μητέρα του για παραμέληση ανηλίκου
- Γιάννης Σμαραγδής για “Καποδίστρια”: “Χρωστάμε περίπου 800.000 ευρώ, αλλά ελπίζω ότι θα τακτοποιηθεί” (βίντεο)
- Θρήνος για τον θάνατο του 17χρονου στις Σέρρες: Ομολόγησε ο 16χρονος – «Τον χτύπησα γιατί έστειλε μήνυμα στην κοπέλα μου και νευρίασα »
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook