Ο ΟΠΑΠ ανακαινίζει σχολεία για μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στην πλημμυροπαθή Καρδίτσα
Πρωτοβουλία αποκατάστασης σχολικών υποδομών σε Σοφάδες και Καρδίτσα
Ο ΟΠΑΠ υλοποιεί μια νέα κοινωνική πρωτοβουλία, με στόχο τη στήριξη σχολικών μονάδων για μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, η οποία επλήγη από την κακοκαιρία Daniel και τις καταστροφικές πλημμύρες, τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Συγκεκριμένα, ο ΟΠΑΠ θα ανακαινίσει το σχολικό συγκρότημα που στεγάζει το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Σοφάδων και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Σοφάδων.
Το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα εξυπηρετεί μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες από όλη την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας. Το έργο ανακαίνισης του ΟΠΑΠ, σε αυτή τη σχολική μονάδα, εστιάζει στην αναβάθμιση των σχολικών υποδομών, καλύπτοντας μηχανολογικά και δομικά στοιχεία, καθώς και εξοπλισμό για τις καθημερινές δραστηριότητες.
Επιπλέον, με γνώμονα την ολοκληρωμένη στήριξη των ειδικών σχολείων της περιοχής, ο ΟΠΑΠ θα υλοποιήσει εργασίες ανακαίνισης και στο Ειδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Καρδίτσας. Στο πλαίσιο αυτό, ο ΟΠΑΠ θα πραγματοποιήσει παρεμβάσεις στο κτίριο που στεγάζει τα δύο σχολεία και θα παράσχει ειδικό εξοπλισμό, ώστε να δημιουργηθεί ένα κατάλληλο, ευχάριστο και ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά.
Συνολικός στόχος της πρωτοβουλίας του ΟΠΑΠ είναι τα σχολεία να ανταποκρίνονται στις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες περισσότερων από 100 μαθητών και των παιδαγωγών τους. Για την υλοποίηση των εκτεταμένων εργασιών που δρομολογούνται στις κτιριακές εγκαταστάσεις των σχολικών μονάδων, ο ΟΠΑΠ συνεργάζεται άμεσα με τους Δήμους Καρδίτσας και Σοφάδων.
Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Οδυσσέας Χριστοφόρου, τόνισε: «Για τον ΟΠΑΠ, η κοινωνική προσφορά και η αλληλεγγύη αποτελούν βασικές προτεραιότητες και η στήριξη των περιοχών που επλήγησαν από τις πρωτοφανείς πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου ήταν κάτι αυτονόητο. Για όλους εμάς, λοιπόν, το έργο στα ειδικά σχολεία των Σοφάδων και της Καρδίτσας είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Προσωπικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω τις δημοτικές αρχές των δύο περιοχών για την εποικοδομητική συνεργασία. Είμαι σίγουρος ότι μαζί θα βελτιώσουμε τους χώρους εκπαίδευσης στα ειδικά σχολεία, όπως αξίζει στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς».
Ολες οι Ειδήσεις
- Ανδρουλάκης από ΔΕΘ: Επαναφορά 13ου μισθού στο Δημόσιο και 13ης σύνταξης – Κατάργηση 13ωρου, κίνητρα για 4ήμερη εργασία – Οι 7 νομοθετικές παρεμβάσεις στους πρώτους 6 μήνες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ
- Ηρακλής – Ατρόμητος 1-1: Μια ανάσα από την ανατροπή ο Γηραιός, ακυρώθηκε γκολ του Μάρκες στο 90+4′
- Γιώργος Μαζωνάκης: Σε «λαϊκή αγρυπνία» στη Νίκαια η σορός του από το απόγευμα της Κυριακής – Τη Δευτέρα η κηδεία
- Η «Καθημερινή της Κυριακής»
- Το «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής
- Η «Realnews» της Κυριακής
- Ολυμπιακός – ΟΦΗ 0-1: Κρητική μπαλωθιά στο ντεμπούτο του Ιμανόλ και… αποθέωση για Μεντιλίμπαρ!
- Ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook